TORNAR

Sant Faust baixa al Rec per celebrar la Festa Major d'Hivern

La Coll@nada, Els Amics del Rec i la Bastida proposen un programa amb activitats de tot tipus

cultura
Divendres, 25 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Festa Major d'hivern arriba, un any més, a Igualada. La 5a edició de la Festa de Sant Faust, promoguda per La Coll@nada, incorpora com a novetat els tallers que Amics del Rec i La Bastida organitzen al Museu de la Pell durant el matí de dissabte. La celebració tradicional s'allargarà  fins dissabte a la nit, dia en què el concert del grup  'Mitjanit' omplirà l'antiga fàbrica de Vivapel del Rec.

Cartell de Sant Faust 2011

Els actes de l'edició d'enguany de la Festa Major d'Hivern, promoguts per l'associació La Coll@nada, compten amb els tallers i les activitats proposades pels Amics del Rec i La Bastida, dues entitats culturals que organitzen actes al Museu de la Pell durant el dissabte al matí.

Divendres 25 de novembre

A les 9 del vespre, tast de vins de la terra a La Teixidora. Preu: 8 euros (places limitades). Inscripcions a la Teixidora. El Casal col·labora en l'activitat.

A 2/4 d'11 de la nit es projecta la pel·lícula Catalunya uber alles, al Teatre de l'Ateneu Igualadí. Estrena a la comarca de l'Anoia d'aquesta pel·lícula. Organitzat per Cine club Ateneu.

Mitja hora després tindrà lloc el Cara o què? + Be Goti, My Friend al Foment. 'Karaoke' en directe i concurs unisex de bigotis. Organitzat per Ca la iaia, amb la col·laboració del Casino Foment.

Dissabte 26 de novembre

De les 10 del matí fins les 2 del migdia es duen a terme els Tallers de Sant Faust al Museu de la pell d’Igualada. Tallers infantils i familiars i visites guiades pel Rec. Organitzat per La Bastida i Els Amics del Rec d'Igualada.

De les 4 de la tarda fins les 7 del vespre se celebrarà la Fura del Faustet a la plaça de l'Ajuntament i acabarà a la Pius XII. Gimcana oberta a tots els nens i nenes de 6 a 12 anys amb l’objectiu de trobar la figura de Sant Faust. Inscripcions a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Organitzat per AEiG Jaume Caresmar, AEiG Torxa, AEiG Movi de Tous i Coral Verdums.

A 2/4 de 8 del vespre, es realitzarà el Pregó de Sant Faust i el tast de rom cremat a la Plaça Pius XII. El tast de rom està organitzat per Lakul.

A les 8 del vespre iniciarà la Fura del Faust, a la plaça Pius XII, que acabarà al Rec. Organitzat per Mocadors Negres. Dues hores després comença la Botifarrada Popular + PD's a l’antiga fàbrica Vivapel (zona barraques/davant del Museu de la pell d’Igualada). Organitzat per Can Cri. A partir de les 12 de la nit, el Faustival tindrà lloc a la mateixa fàbrica Vivapel, amb el concert de l'orquestra Mitjanit + PD’S. Organitzat per La Quadrilla. Hi col·labora La Teixidora.

Tallers al Museu de la Pell

Durant el matí de dissabte, de 10 a 2, es duran a terme diverses activitats al Museu de la Pell, com una cercavila amb els Protons, Petits Diables d’Igualada, Cabrons de Vilanova del Camí i Diables d’Igualada. Punt de folk amb músics diversos. 'Contes de pols de lluna i vents d’acordió' amb el Pitus Robert i els seus músics. Espectacle 'Vermut' amb la companyia deParranda.

Dansa i moviment: Taller de Danses tradicionals Catalanes amb Bitrac Dansa. 'Jocs tradicionals' amb molta marxa amb el David Laguna. Punt de Folk i, dins dels espectacles de conta-contes i d’animació: ball de capgrossos amb Dessota i diables Mal Llamp, Cabrons de Vilanova del Camí i Petits Diables i Diables d’Igualada.

Molta plàstica i tradicions amb tallers de: 'Plantes medicinals i olis macerats' amb la Raquel Bernaus, 'Pinces animades' i 'Joies de serpentina' amb la Carla Grau, 'Instruments reciclats' amb l’Àngel Laguna, diferents tallers de 'Manufactures amb cuir' amb el Museu de la Pell i també amb la Fundació Àuria (FAP), Titelles del 'Bisbalet, la Carme i la Caterina', 'Moixigangues pintades i elaboració de capgrossos' amb la Pilar Carballo de factoria d’Art, 'Paper manufacturat' amb la Marilú d’Artenzila, 'Concurs de monstres dibuixats' amb la Mireia Sala i la Patricia Picón. Exposició de fotografies '20 anys de Vine al Rec' de Ramon Pallarès i audiovisuals del Rec a càrrec de l’Àlex López.

Diumenge 27 de novembre

A les 12 del migdia inicia la Cercavila del Faust, amb inici i final a la plaça Pius XII. Tot seguit, a la plaça Pius XII, actuació de Bitrac Dansa. A 2/4 de 2 del migdia, es farà el pregó de clausura i un vermut popular, a la Pius XII. Organitzat pels Trabucaires d'Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.