TORNAR

Catalunya Über Alles es veurà a Igualada malgrat la negativa del Kursal

El director Ramon Térmens està molt lligat a la ciutat

cultura
Dimarts, 22 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
‘Catalunya per sobre de tot’ és el significat de la tercera pel·lícula de Ramon Térmens, un jove director de cinema arrelat a Igualada, la ciutat on va estudiar. Térmens afronta il·lusionat el fet que el film es projecti a l’Anoia –tant al Cinclub d’Igualada com a Tous- ja que va ser impossible que el Kursal, gestionat per la distribuïdora ACEC, volgués exhibir una pel•lícula rodada en català. Térmens explica la dificultat de rodar en la seva llengua i l’excepció que representa el cinema en aquest sentit.

Un frame de la pel·lícula

Un frame de la pel·lícula

Catalunya Über Alles són tres històries explicades dins del mateix film: Un expresidiari que intenta refer la seva vida, un immigrant que troba feina com a cobrador del frac i un pare de família que mata un lladre kosovar després de sorprendre’l robant a casa seva. Aquest és el tercer film del director català que ha estat presentat i reconegut en múltiples festivals com el de Málaga o Montreal.

Distribuir cinema en català, un repte

El passat 30 de setembre, la pel·lícula va ser estrenada en un total de 35 sales de Catalunya i la resta de l’Estat però malgrat la voluntat que el film pogués ser exhibit a Igualada, va resultar impossible per les traves imposades per la distribuïdora de la sala. Segons Térmens, el fet que estigui rodada en català ja frena a moltes grans distribuïdores: ‘Només volen pel•lícules americanes i doblades al castellà’.

Precisament això és el que va animar a Térmens a crear la seva pròpia productora. Després dels seus dos primers films: ‘joves’ i ‘Negro Buenos Aires’, el director va crear ‘Segarra Films’ i la darrera pel•lícula l’ha produït el mateix.

La darrera pel·lícula de Jordi Dauder

Catalunya Über Alles és la darrera pel•lícula rodada per l’actor Jordi Dauder que, de fet, ha participat en les tres pel•lícules de Térmens. En aquest film també hi participen reconeguts actors com Joel Joan o Vicky Peña.

A Igualada i a Tous

La pel·lícula serà projectada a l’Ateneu d’Igualada el proper divendres 25 a les 22:30 i el diumenge al casal de Tous. El director serà en el visionat per participar en un col•loqui posterior.


10 Comentaris

M

Maria Neus

23 de novembre 2011.12:54h

Respondre

Una pelicula molt bona i ben interpretada, penso tornar a veure-la, amb va agradar molt.Haurem de fer alguna cosa a Igualada amb el Kursal, sort tenim de l’Ateneu i Tous.

D

David

Igualada

23 de novembre 2011.09:00h

Respondre

Toni Cortès Minguet sembla que PxC ha donat sentit a la seva vida... Perquè desde que han entrat a l’ ajuntament d’ Igualada als plens només sap que fer tweets sobre l’ Hernando (com si no... Llegir més passes res més) i aprofita qualsevol ocasió (com aquesta notícia) per fer comentaris demagògs.
Si algú de PxC va té els mateixos drets que tothom ja que som ciutadans com tots i no és cap acte polític, i per suposat no em faltat el respecte a cap dels organitzadors com si va passar en varis ocasions abans de l’ acte de PxC a Igualada (se que va per això el seu comentari). Ni em faltat al respecte ni ho farem perquè estem molt contents de que l’ Ateneu doni aquest suport al cinèma català no com el Kursal, on jo personalment, no hi anirè més.

J

Janis

23 de novembre 2011.02:06h

Respondre

Desde mi punto de vista, que gestiono y programo un cine del Baix Llobregat, no está de más echar una mano al que se pueda. Bien es verdad que el cine en catalán no trae tanta gente, pero nosotros... Llegir més tenemos esta película en cartelera desde hace 2 semanas y a la sesión del coloquio vinieron 90 personas. Y eso que tenemos Amanecer en la sala de al lado.
Al público le encantó la peli, y la charla coloquio post-visionado se alargó hasta la 1 de la madrugada. Fue todo un éxito y la gente salió encantada.
Así que a Anonim,le digo que a veces más vale cultura y calidad, que money en el bolsillo. (No te va de una sesión aunque sea, si siempre tenéis el Kursal vacío. Por algo será)

A

Anonim

Igualada

22 de novembre 2011.22:49h

Respondre

El numero d’espectadors que aportaría aquest film es totalment ridicul.
Ja només falta que tinguem 3 setmanes una pel.lícula amb la sala totalment buida i on ara per ara la ciutat tan sols... Llegir més depén de 3 sales de cinema aguantant d’un fil i a punt de tancar definitivament.

Es que a cas Igualada s’ha de quedar sense sales d’exhibició? Encara gracies que l’Acec aporta algunes de les últimes novetats cada setmana a les sales d’Igualada. I els cinemes per molt que costi entendre son del 50% de les distribuidores on aquestes s’emporten i dicten tot el pastís.

Tot i ser un organisme privat, no poden exhibir les pel.lícules i sobretot la durada de les mateixes, es a dir, si una no funciona, treure d’inmediat...

Espero us hagi quedat clar.. i sobretot al TERMENS de pacotilla!

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

22 de novembre 2011.19:58h

Respondre

Organitzadors: si vénen els xenòfobs de PxC, no els ”convideu a marxar”, com fan ells. Sigueu més educats, tolerants, i sobretot, demòcrates. Tanmateix, tractant-se d’un acte cultural...

M

M. Teresa

Igualada

22 de novembre 2011.15:52h

Respondre

Aquest cap de setmana ningú tindria que anar al Kursal, tots a l´Ateneu i a Tous.

B

Bartomeu

Igualada

22 de novembre 2011.12:41h

Respondre

Aquests del Kursal mès val que pleguin, per tenir un cinema brut i aon no hi passen gairebè res d’interessant, mès val que ho deixin correr.

T

Toni

igualada

22 de novembre 2011.11:52h

Respondre

I al Kursal no en van voler saber res... Tenen al·lèrgia al cinema català i en català. Es nota que la crisi econòmica no els afecta, doncs tanquen la porta a un segment important de consumidors... Llegir més d’oci en català. No hi ha res pitjor que l’autoodi. Ells faran. I jo també. Jo no hi vaig mai.

J

Jaume

Vilanova del Camí

22 de novembre 2011.09:57h

Respondre

Si està inspirada en el fenòmen PxC... però faltarà veure com els deixen, segur que malament, de totes maneres té pinta de ser molt bona pel·lícula.

J

Joan

Igualada

22 de novembre 2011.05:57h

Respondre

Que bé! Aquesta pel.licula inspirada en Josep Anglada fa molt temps que tinc ganes de veure-la, vaig veure el trailer ja fa mesos i no sabia quan sortiria.

Moltes gràcies per l’ informació!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.