TORNAR

Francisco Guisado no creu que el POUM d'Òdena s'hagi de tornar a fer de nou

Ramon Felip afirma que treballarà per convèncer l'actual govern d'Òdena de la necessitat del polígon de la Zona Franca

societat
Divendres, 7 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que l'actual equip de govern anunciés que Urbanisme ha retornat el Pla d'Òdena per l'incompliment d'algunes premisses i la manca de la memòria ambiental favorable, Francisco Guisado, exalcalde del municipi, artífex i defensor del POUM, afirma que els canvis que s'han de fer no són tan substancials com explica l'equip de govern i recorda que en cap cas qüestiona el model. Per la seva banda, Ramon Felip, president de la UEA , ha anunciat que seguirà defensant la construcció del polígon de la Zona Franca com un eix de desenvolupament econòmic del municipi.

mapa virtual del polígon de la Zona Franca

Francisco Guisado ha afirmat que: Pep Solé confon el seu desitg amb el que realment ha succeït' i explica que no caldrà que el document es redacti pràcticament de 0 -tal com van apuntar ahir Carles Casanova i Pep Solé- sinó que només caldria fer-hi les modificacions pertinents. Segons l'exalcalde, són consideracions menors que no qüestionen, en cap cas, el model de municipi que planteja el POUM.

Tot i així, l'antic ajuntament va aprovar el POUM a última hora, poc abans de les eleccions municipals, sense comptar amb l'informe medioambiental favorable -un document necessari per aprovar el Pla. Segons Guisado, l'Ajuntament estava esperant aquest document que no va arribar dins del període establert. De fet, aquest document desfavorable, va arribar a l'Ajuntament el passat mes de juliol, tal com expliquen Solé i Casanova, una vegada el POUM ja estava aprovat en fase inicial.

Per la seva banda, Ramon Felip, president de la UEA, s'ha tornat a posicionar a favor del polígon de la Zona Franca i ha afirmat que seguiran lluitant perquè sigui una realitat: intentarem convèncer l'actual govern d'Òdena perquè cregui en el projecte'. Segons Felip, aquest polígon és clau pel desenvolupament econòmic de la comarca.


7 Comentaris

j

joan

9 d'octubre 2011.22:42h

Respondre

Estimat desperençat.
Puc entendre que aposti pel polígon de can Morera (... encara que no m’entra al cap que aquesta estratèrgia pugui semblar bona a ningú quan es mira a la realitat i... Llegir més s’estima l’entorn). El que no puc entendre i em sembla malaltís és que no accepti que el POUM estava mal fet i carregui contra l’equip de gover actual per dir el que diu la comissió d’urbanisme. Ho sento té problemes greus (si no ho creu, aleshores demostrim que la comissió s’equivoca, o perque no calien els informes que faltaven o perquè no hi ha les anomalies que esmenten). Tampoc entenc que digui que l’equip de govern actual ha aconseguit que no sé quina zona sigui industrial, quan això depenia del POUM que va presentar l’anterior equip de govern. La realitat és una i la coneixem. Repeteixo,qui ha fet el POUM i l’ha enviat a la comissió d’urbanisme són qui són i no es poden canviar. Això no es pot tergiversar. I si per defensar el seu partit polític arriba a negar la realitat, cregui’m, analitzi com ha arribat fins aquí i busqui ajuda per desempellagar-se d’aquesta tendència.

a

aficionat

Igualada

8 d'octubre 2011.13:19h

Respondre

Sembla evident el que diu Guisado que caldrà fer les ‘modificacions pertinents’ i si aquestes son ‘consideracions menors’ el Sr. Guisado no haurà de patir. Dos anys de POUM ja és molt per... Llegir més tornar a esperar dos anys més.
Fer una nova aprovació inicial no crec que es pugui fer si no hi ha canvis substancials. Segons diu La Veu que reprodueix una part del la resolució en que la Generalitat suspèn el POUM, s’apunta que els canvis podrien ser substancials.
Per tant, entenc que una nova aprovació inicial no és una decisió que pugui prendre ara el nou govern d’Òdena. La decisió en tot cas vindrà motivada i com a conseqüència de si les ‘modificacions pertinents’ són substancials o no, i tot a punta a que si.
Crec que el Sr. Guisado encara està més confós que Pep Solé en el seu desig i el que realment ha succeït i probablement succeirà. Solé serà culpable del que faci d’ara en endavant si no està ben fet, però el Sr. Guisado serà culpable del que ha fet.
Si els nous governants d’Òdena canvien el que no es pot canviar segons la llei, caldrà emprendre accions legals contra els canvis il•legals. Però de la mateixa manera si el que van fer els anteriors governants no es podia fer, igualment cal emprendre accions legals i que algú assumeixi alguna responsabilitat, que ja estem molt cansats.
Un prec a Anoiadiari, disposeu i podeu publicar els documents de la resolució i els informes de la generalitat per poder valorar l’abast dels canvis menors que hauran de fer?. La Veu en reprodueix una part.

D

Desperançat

Òdena - pla Masia

7 d'octubre 2011.16:49h

Respondre

Crec realment que com ve a dit Guisado, el Sr. Sole desitja el que ja defensava anteriorment, que no vol de cap de les maneres el poligon!! i ara que té les responsabilitats de govern vol fer creure... Llegir més que s’ha fet tot de forma incorrecte i que tot el que han fet els anteriors no serveix de res.
Això és el que li agradaria al Sr. Sole, que pel que es veu, deu tenir la vida resolta, però li recordo que a la comarca hi ha desenes i desenes de families sense treball, i que si hi ha un sector econòmic que aposta per aquest territori és per crear riquesa i treball... sino, perque volen fer un polígon? Perqué fer un polígon fantasme, on s’urbanitzi, pero si no hi ha industries de que serveix?
El que no deu entendre els senyors alcades d’Òdena (Sole i Casanovas) és qué significa el Consorci de la Zona Franca!! Senyors, vagin allà on està aquest consorci operant, i veuran que genera aquesta gent que és diu Zona Franca... i a més, no se perquè, però té el nom de BARCELONA!!! Vagin si us plau, i vegin que conté la Zona Franca... potser empreses que en els polígons de la Conca no hi deuen cabre... i veuran que genera al seu voltant... de ben segur que riquesa.
Ahh... i m’ho deixava, gràcies Sr. Solé i Sr. Casanovas, gràcies a vostès Sant Pere, Pla de la Masia i Manyoses tornem a ser INDUSTRIAL!!! Gràcies novament!!
El Sr. Sole li molesta el polígon de la Zona Franca perque té a prop, relativament, l’Espelt, i com que no li agrada... ara el vol col·locar a tocar de St. Pere... espero que no sigui així com desitja aquest alcalde.

j

joan

7 d'octubre 2011.15:26h

Respondre

Renoi. Que el senyor Guisado intenti minimitzar les mancances del POUM implica poca capacitat d’autocrítica, però no té massa repercusió perquè està a l’oposició. Ara bé, que el senyor... Llegir més felip s’oblidi que pel desenvolupament de la comarca tenim polígons desèrtics o semi buits per triar, i que s’oblidi que ni amb la promoció de les administracions (amb els nostres impostos) han conseguit vendre parcel·les en els polígons de nova creació, és alarmant. Prou d’aquest color, sisplau. Facin un canvi de mentalitat. Innovin estratègies, per favor. Ho necessitem com el pa que mengem per superar el moment econòmic actual i posar les bases d’un futur sense els vicis que ens han enclastat a la paret. La UEA avala aquest discurs caducat?, és que indigna.

M

MARTA

òdena

7 d'octubre 2011.14:57h

Respondre

El sr Guisadocom és nega a veure que realment va fer una cosa molt nagativa per el nostre poble,però crec que és un fet que ja estem tots acostumats per mala sort.Però relament m’agradaria que... Llegir més el sr Guisado reflexiones sobre el fet de ser politic.Perquè òdena vol bons politics.

a

albert

igualada

7 d'octubre 2011.11:39h

Respondre

Veig el mapa d’afectació d’aquest polígon i després observo els polígons existents. Jo no se si el sr. Felip ha passejat els darrers anys per aquests però sembla que no veu o té interessos... Llegir més en aquesta nova zona.

El polígon d’Igualada, naus per vendre, de lloguer a cabassos, el polígon dels plans d’arau, encara queden parcel·les i naus, el polígon de Vilanova, 3/4 del mateix, el d’Òdena, the same, el nou polígon de Montbui, només hi ha els carrers.

En fi, no cal tirar més enllà, cap a castellolí o altres pobles, tots estan a 1/4 de gas o per omplir i encara aquest senyor vol un macro polígon en una zona ”verge”.

Recordo encara les perspectives de que la NISSAN per exemple s’ubiqués en aquest nou polígon, quan realment els plans de futur d’aquesta empresa és marxar d’espanya per ubicar-se a Tànger.

Sincerament hi veig un altre boom que perjudicarà encara més la nostra zona.

M

Marc

Plà de la Masia- Sant Pere

7 d'octubre 2011.10:11h

Respondre

Com sempre el Sr. Guisado a la seva. Tot i l’evidencia de que les coses es van fer malament, no ho vol reconèixer i encara vol tenir la rao.
Lo mes raonable a hores d’ara seria que es retirés... Llegir més de la politica, ja que al meu parer només ha mirat pels seus interessos deixant de banda els dels veins d’Òdena.
Suposo que després de sortir a la llum tot aquest tema, hi haura alguna repercussió, perquè a algú se l’haura de demanar responsabilitats, ja que tot això ha creat i per molt de temps un perjudici als habitants del poble.
En la referent al Sr. Felip, potser seria hora de que mires una mica més pel seu municipi i ens deixes gestionar el nostre o encara es pensa que hauren de tenir en compte a Igualada pel sobre dels interessos `d’Òdena. Si vol una zona Franca que la façin a Igualada i ens deixin tranquils.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.