TORNAR

Marc Freixas explora una via diferent per finançar el seu 1r llibre de poesia

El poeta resident a Igualada ha escrit algunes de les cançons del seu germà, el cantautor Cesk Freixa

cultura
Dimecres, 28 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
‘Poesia de vers lliure en català’ és el projecte del poeta Marc Freixas que des de fa 10 anys viu a Igualada. Per poder finançar el seu 1r llibre de poesia, Feixas vol apostar per un sistema nou que ja han fet servir altres artistes igualadins com els Faerica i està basada en l’aportació individual de persones anònimes a través d’una pàgina web. Freixas està molt il•lusionat amb la idea de poder publicar una obra tot i que alguns dels seus versos han sortit a la llum en forma de cançons del seu germà, el cantautor Cesk Feixas.

Marc Freixas

Publicar un llibre és complicat, i un llibre de poesia complicadíssim, però Marc Freixas vol apostar per un sistema innovador. A través del web Verkami, gestionat per uns catalans, es disposa a obtenir els diners necessaris per a la publicació del seu primer llibre de poesia: ’m’agradaria fer una tirada de 500 exemplars’ . Es tracta d’aconseguir aportacions individuals a través de recompenses associades, és a dir, oferir alguna cosa a canvi de la participació econòmica per fer realitat una obra.

Segons explica Marc Freixas, el llibre constarà d’uns 40 poemes que s’hauran de seleccionar d’entre els més de 600 que té escrits. Continuant amb la política de participació, no serà l’autor qui esculli els 40 poemes sinó que ho faran els responsables del web ‘relats en català’, on Freixas publica els seus escrits des de fa temps: ‘Ho he fet en forma d’agraïment a una gent que ha confiant sempre en mi’.

Entre els poemes de Marc Freixas, que l’autor descriu com ‘vers lliure en català’, s’hi troben obres de temàtica amorosa però també de crítica social i de reivindicació de país. De fet, alguns poemes de l’igualadí han esdevingut famosos perquè han estat musicats pel seu germà, el cantautor Cesk Freixas. És el cas, per exemple, de la cançó ‘Catalunya, el meu país’: ‘El poema ja estava fet, i el Cesk va decidir musicar-lo i afegir-hi la part final’. A més a més, Marc Freixas també apareix recitant una part del seu poema ‘Sóc independenitsta’ a la cançó ‘No amaguis la llengua’.


3 Comentaris

M

Marc Freixas i Morros

Igualada

28 de setembre 2011.23:46h

Respondre

Ostres, gràcies a totes dues!!
Esperarem a mitjans d’octubre per començar el compte enrere dels 40 dies.
Us estic molt agraït pel vostre suport, gràcies.

I no pateixis Carme, que una de les... Llegir més aportacions consisteix en un llibre signat per l’autor.

Això dels 40 dies ho dic perquè em sembla que en la notícia no surt, però representa que hi ha aquest temps per aconseguir l’objectiu.

C

Carme Ventura Graciano

La Torre de Claramunt

28 de setembre 2011.19:20h

Respondre

Ostres Marc! Si al final seràs famós. Espero que tinguis molta sort i et desitjo que aconsegueixis el teu objectiu.

Ja se que et fa molta il.lusió. Jo sens dubte contribuiré a que el teu somni... Llegir més es faci realitat.

He llegit alguna poesia teva i penso que ho aconseguiràs. Bé ... quan siguis famosos enrecorda’t de mi. Penso buscar-te amb el llibre de poesies perquè m’ho dediquis.
Una abraçada i MOLTA SORT!!!!

L

Lídia

Igualada

28 de setembre 2011.18:41h

Respondre

Marc, que tinguis molt èxit!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.