TORNAR

Sorgeixen iniciatives innovadores en relació amb la música i el joc a l'Anoia

Són projectes innovadors i creatius, arrelats a la comunitat local, els promotors dels quals en són membres actius

societat
Dijous, 7 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les iniciatives de la joventut igualadina en relació amb la cultura de la música i del joc estan emergent gràcies a les possibilitats que obren els espais a la xarxa i, també, a l'esforç de col·lectius que hi dediquen el seu temps lliure. El grup de música Faèrica és el primer conjunt català que recull el finançament a través del crowdfunding i World of Fighters és l'exemple de projecte que pretén ser participatiu i promocionar els dibuixants o il·lustradors de l'àmbit local.

World of fighters és un joc online

El grup Faèrica en la seva fotografia de conjunt

El ventall d'oportunitats que planteja internet i les xarxes socials són també una porta oberta a les idees de grups socials que comparteixen tant interessos com inquietuds. A l'Anoia han sorgit iniciatives relacionades, en concret, amb el món de la música i del joc on-line, idees i projectes que han nascut gràcies a l'esforç, a la passió i a la dedicació aportada per part dels seus membres. Cap d'ells comptaven amb un finançament previ i per això Fàerica, un grup de música igualadí, ha apostat per recollir els diners necessaris a través del crowdfunding o el micro-mecenatge. Per la seva banda, la idea del joc on-line, World of Fighters, va néixer de l'afició dels seus fundadors i, més que finançament, el que busca és la col·laboració per part de dibuixants o il·lustradors perquè formin part del projecte.

Faèrica és el primer grup català amb el micro-mecenatge (crowdfunding)

Faèrica va aparèixer com a primer grup català que recull finançament a través del crowdfunding o micro-mecenatge. De fet, el grup igualadí té temps fins el dia 15 d'abril per recaptar els diners necessaris per completar el seu projecte: el segon disc d’estudi, que veurà la llum abans de l’estiu.

Tothom que hi col·labori rebrà una recompensa en funció de l’import aportat. La bona resposta per part de la gent ha fet que, a falta de 10 dies, la fita estigui a tocar. Tot i així, un dels components del grup, Quim Garreta, explica que 'el Faèrica fa una crida a un últim esforç i convida a tothom a col·laborar amb qualsevol aportació, per petita que sigui, per tal de fer-ho realitat, establint també una forta complicitat entre els seguidors i el grup'. Les recompenses són variades: des del nou disc dedicat fins a la guitarra elèctrica del Planeta Vermell, des de material multimèdia inèdit, a la participació en un videoclip, o fins i tot patrocini o concerts privats.

Eines útils per a combatre la crisi en l'àmbit cultural

La iniciativa es duu a terme a través de Verkami, un web català que dóna les eines per tal que qui tingui un projecte interessant mancat de finançament, el pugui presentar i disposi d’un termini de 40 dies durant el qual ha d’obtenir la quantitat de diners necessària. Si no s’arriba a la quantitat demanada, el projecte no tira endavant.

Faèrica, força present a la xarxa, entrarà aquest mes a l'estudi de La Casamurada a abocar tot el treball realitzat a consciència des del primer disc, i després presentarà el nou treball en directe.

El joc on-line 'World of fighters'

El joc, que té data de sortida a finals d’any, és una barreja de joc de tauler, joc d’estratègia, rol i jocs de cartes. Els jugadors han de conquerir territoris, lluitant els uns amb els altres mitjançant l’ús de les cartes que cadascú té en el seu poder. La finalitat del projecte és construir un joc gratuït i a l’abast de qualsevol que vulgui submergir-se en l’univers de personatges i races que donen forma a la historia de World of Fighters.

Els personatges que protagonitzen la història, creada per David Regordoa i Eduard Tomàs, els desenvolupadors del projecte, i per Adrià Regordosa, el dissenyador gràfic, estan representats en una carta, i aquestes cartes són les que s’utilitzen per a combatre en el joc.

Donat l’enorme nombre de personatges, i donat l’esperit lliure i gratuït del joc, els fundadors han optat per demanar a la comunitat de dibuixants de l’Anoia, i a qui en tingui ganes, la seva col·laboració. Així, tothom a qui li agradi dibuixar, i tingui ganes de participar de l'elaboració del joc, pot accedir a la web, llegir la descripció dels personatges i dibuixar-ne tants com vulgui. World of Fighters es compromet a fer servir els dissenys que els faci arribar la gent i, a més, fer-los aparèixer com a creadors del disseny i col·locar un enllaç del seu web o email.


5 Comentaris

Q

Quim Garreta

Igualada

7 d'abril 2011.23:18h

Respondre

Estigueu al cas dels cracks de WOF perquè això petarà fort!!!

A

Albert

Igualada

7 d'abril 2011.21:35h

Respondre

Enhorabona! Endavant amb les idees!

Q

Quim

Manresa

7 d'abril 2011.17:13h

Respondre

Esperançadora noticia, una petita guspira de llum sorgeix de la plena foscor en que està submergida la societat actual. Enhorabona i molts ànims aquests joves emprenedors.

J

Joan

Igualada

7 d'abril 2011.09:19h

Respondre

Fantàstica iniciativa! En temps de crisi cal esperonar la innovació i la creativitat!

D

David

Vilanova del Camí

7 d'abril 2011.08:05h

Respondre

Enhorabona! Iniciatives com aquestes són el nostre particular granet de sorra per sortir d’aquests moments complicats. Fent el mateix que fem sempre no ens en sortirem, cal innovar i ser original.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.