TORNAR

Pere Calbó afirma que la conferència del president Pujol ‘no va estar a l’alçada del que s’espera d’un acte institucional’

El popular afirma que es va tractar d'un acte de campanya de CiU

politica
Dilluns, 12 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pere Calbó, Diputat i Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, va assistir a la conferència institucional del passat dissabte al Teatre de l'Ateneu però, hores després, el popular criticava durament l'acte denunciant a l'alcalde de convertir-lo en un 'miting de campanya de CiU'

El regidor popular ha explicat que la conferència de l’expresident Pujol no ha estat a l’alçada del que s’espera d’un acte institucional:' Després de sentir-lo estem convençuts que amb les seves paraules ha pogut ofendre molts igualadins i igualadines, Per exemple, aquells ciutadans que comparteixen les idees del Partit Popular o del Partit Socialista, o aquelles persones que viuen en un entorn on s’utilitza més el castellà' Calbó també ha criticat la referència que ha fet als barris de Fàtima i de Montserrat i a les poblacions de Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui: ‘Hauria de rectificar immediatament aquestes paraules’.

Segons Pere Calbó, en el discurs de l’expresident traspua la idea dels qui són els bons catalans i els no: ' s’ha fet evident quan s’ha referit a la cançó ‘Jennifer’ del grup dels Catarres. És a dir, que els catalans han de ser com CIU diu que han de ser’

Finalment, Pere Calbó ha exigit a l’Alcalde que ‘rectifiqui en properes edicions ja que sinó el Partit Popular no hi assistirà: ‘És lamentable que s’utilitzi la Diada de tots per fer partidisme i electoralisme’


10 Comentaris

d

daniel

igualada

16 de setembre 2011.14:36h

Respondre

a mi m’agradaria molt sentir una conferència del Sr. Calbó sobre la quantitat de diners que porta guanyats en política des que va agafar les regnes del PP a Igualada, aixó si que seria... Llegir més d’interès general, segur que també ompliria la sala com va fer l’ex-president Pujol!!

M

Magí M.C.

Igualada

13 de setembre 2011.18:55h

Respondre

Sr. Calbó:Jo ja tinc una edat i sóc un dels afortunats que va assistir a la xerrada que fa mes de 40 anys va fer el President Pujol a Igualada i que ell mateix va esmentar a l’ acte... Llegir més institucional de l’ 11 de Setembre a l’ Ateneu.Jo entenc que vostè no estigui d’acord amb el pensament polític del President Pujol i fins i tot que no es sentís còmode amb les seves paraules.Mai podré entendre el que vostè diu que el President no va ”estar a l’ alçada”.Aixó sí que és ofendre a una de les principals personalitats polítiques del nostre país i a molts dels igualadins que erem a la xerrada. I sembla mentida que vostè, ”que fa quatre dies” que es dedica a la política,en comparació amb el President Pujol ,no entengui encara el que és ofendre o faltar al respecte. Ofendre és el que diu vostè, Sr.Calbó, i ofendre i faltar al respecte és el seu comportament durant i després de la xerrada (jo estava molt a prop seu).El nostre país necessita polítics de trajectòria i pensament com el del President Pujol,i polítics de pensament totalment contrari,i que cada un defensi les seves idees.El que no necessita són polítics professionals sembradors de la discòrdia, que menteixen a consciència i que només els mou l’interès electoral.Sr. Calbó cregui’m,qui cal que rectifiqui és vostè, encara hi és a temps.

L

La Pubilla Jenifer

Igualada

12 de setembre 2011.18:13h

Respondre

Doncs jo, cada cop que sento parlar al president Pujol m’envaeix la sensació de que tot és possible (en clau postitiva). El sentit de l’humor és un reflex de la intel·ligència, Sr. Calbó.

M

Maria

Igualada

12 de setembre 2011.17:17h

Respondre

Veig ben be que el Sr. Calbò i l’alcalde de Badalona a mes a mes de amb l’estatura coincideixen en altres coses

M

Maria

12 de setembre 2011.14:21h

Respondre

Toni, es possible que perdem el seny. Ja n’hi ha prou de cabronades espanyolistes al nostre territori. No podem perdre la llengua, els diners del nostre esforç i la dignitat. Sr. Calbo, i tota la... Llegir més seva colla, vagin a Madrid i si pot ser no tornin, aquí no hi estan be.

R

Ramon F.

Igualada

12 de setembre 2011.12:27h

Respondre

Sr. Calbó, te tot el dret a pensar el que vulgui, però es clar, dir que l’expresident Pujol no ha estat a l’alçada del que s’espera d’un acte institucional es molt fort. Vostè pot dir que... Llegir més no es el que esperava vostè, que el que va dir no va en la seva línia, que no hi esta d’acord, però res mes ja que la resta de persones que el varem escoltar sortiem encantats de la vida.

Miri Sr. Calbò. La Diada Nacional es la Diada Nacional i si un ja comença per no creure que Catalunya es una nació i que nosaltres tenim uns drets, una llengua i una cultura pròpia que hem de defensar davant de qui sigui, dons ja comencem malament i si desprès veiem que del que ens hem de defensar la majoria de vegades es del seu partit, dons pitjor.

Clar si en la conferència el president Pujol fa una extens anàlisi de com ens ha anat als catalans durant aquets últims anys i conclou que finalment i vist lo vist potser nomes podem considerar dues posicions de cara al futur: o se residuals o ser independents, a vostè aquesta conferència es lògic que no li hagi agradat gens ja que el concepte de Catalunya que te el seu partit es mes una Catalunya bilingüe o mes aviat castellana sota el domini de la nació espanyola.

Miri, per no equivocar-se i passar-s’ho mes be, li aconsello que el proper any vagi a fer costat a l’alcalde de Badalona, allà si trobarà molt millor, segur que disfrutara molt i ningú parlarà ni d’enfortir Catalunya ni d’independència.

Per acabar, amb la seva ofuscació vostè no va entendre res de res de la conferència, per exemple, amb la lletra de la cançó Jennifer, Pujol ens va voler fer una reflexió sobre la necessitat que tenim d’integrar a totes aquelles persones vingudes de fora i per poder fer això es importantíssim continuar amb el model d’immersió lingüística que a vostès tan els molesta. D’ofendre tampoc, res de res i de rectificar, molt menys, si no vol assistir a aquets actes de marcat sentiment nacional (com toca en un 11 de setembre) serà el seu problema, però en democràcia, la majoria es la majoria i el sentiment nacionalista avui es majoritari, mentre que vostès a Catalunya i a Igualada tenen la representació que tenen, per tant no ens vulgui imposar al demés les seves teories que com a vegades diu el president Pujol: ara no toca i jo afegeixo que espero que no toqui mai.

T

Toni

IGD

12 de setembre 2011.09:48h

Respondre

Sr Calbó. El Sr Pujol té tot el dret de dir el que vulgui, faltaria més. Vosté no te pas la credibilitat de donar lliçons a ningú. El PP es un partit anti català i ja només per aixó es motiu... Llegir més de rebuig per una gran majoria de gent dáquest pais.
Vostés l´han cagat amb la reforma constitucional. Es un greuge molt gran a Catalunya. Les percepcions de lo que vostes entenen per democracia ja estan definides. Només espero que ara quan governin espanya, ens fotin molta canya als catalans, potser així perderem el seny i la bona educació que tant bé els hi va a vostés.
Per cert, veient-lo tan cofoi a la trona del parlament català, estic esperant les seves noticies de renuncia als diners que cobra del ajuntament igualadí.Imagino que el sou de diputat ja li donarà el suficient.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

12 de setembre 2011.09:04h

Respondre

No sé perquè no em sorprèn Sr. Calbó, suposo que el seu deu ser treure-li la punta a les coses siguin les que siguin, hi ho fa de manera mecànica d’aquell que ja te estudiada la resposta, que... Llegir més és absolutament previsible.
Sap que li dic, que lo millor per vostè hagués sigut anar a l’acte institucional del seu amic Garcia Albiol, s’hi hagués trobat més còmode, diguem entre amics.

Ah! Que no hi va haver acte institucional, perquè volien que no fos Nacional i que la senyera no fos l’única bandera a l’Ajuntament?

Doncs això Sr. Calbó. Hem de suposar que vostè si manés a Igualada, potser ens portaria a en Fraga o a Aznar, per donar llustre a un acte, en el que no hi creu i en el que només hi participa per sortir a la foto.

Que esperava que digués en Pujol? Que fes un discurs en favor de la no immersió lingüística, o a favor de les sentencies del TCE? O pot ser que hagués fet el discurs en Castellà per no ofendre els votants del PP? O tal vegada esperava que el Sr. Pujol, que des que es mira els braus des de la tanca, s’ha tornat molt independentista, hagués fet un discurs a favor de la integració de Catalunya a Espanya?

El que li dic Sr. Calbò, és que es va equivocar d’acte i de lloc, quan saps al que vas no et pots queixar desprès i com que l’acte era d’entrada lliure, no pots demanar que et tornin l’entrada.

L’any que be millor que ho celebri a Badalona, si encara conserven el mateix alcalde. Que allà segurament si sentirà més a gust i podrà lloar la manera de celebrar l’acte que té el PP, quan mana.

I molts Igualadins, evidentment no tots, hi guanyarem, perquè no haurem de suportar els seus escarafalls.

Que tingui un bon dia.

A

Antonia G.R

IGUALADA

12 de setembre 2011.08:22h

Respondre

-Ridicul espantós el de Calbó. Vergonya aliena varem sentir en veure la seva actitud a l’acte. Té tot el dret a pensar el que vulgui, però no a fer el ridicul perquè representava a d’altres... Llegir més igualadins.

r

r.d.

anoia

12 de setembre 2011.08:16h

Respondre

Pel senyor Calbó hauria estat a l’alçada si l’hagués fet en castellá.
I posant-hi una mica d’humor, el senyor Pujol mai podrá estar a ”l’alçada” del senyro Calbó, aixó es evident.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.