TORNAR

Els sindicats alerten d’un possible ERO a l’Hospital d’Igualada

La mesura ha de ser aprovada pel Consell Rector i negociada amb el comitè d’empresa

economia
Divendres, 1 juliol 2011. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La fins ara gerent del CSA, Olga Pané, es va acomiadar aquest dijous de la gestió del centre després d’haver anunciat la seva decisió setmanes enrere. Segons informa el delegat sindical de la UGT, Xavier Velasco, Pané els va informar que hi ha previst un Consell Rector Extraoridinari el proper dia 7 de juliol per demanar l’autorització pertinent per dur a terme un Expedient de Regulació que podria afectar a 40 persones.

Les mesures d’austeritat fa temps que s’apliquen a l’Hospital d’Igualada, la clausura del sisè quiròfan, el tancament de llits durant l’estiu o el fet de reduir les substitucions van ser els ajustos més remarcables per assolir les reduccions pressupostaries del CatSalut. Olga Pané va explicar a anoiadiari•cat que les mesures que podrien afectar a les relacions laborals de l’empresa havien de passar pel Consell Rector de l’Hospital, que no estarà definit fins el proper dilluns després del Ple del Cartipàs.

Xavier Velasco, delegat sindical, informa que l’ERO podria afectar fins a quaranta persones de l’Hospital, i que segons els va explicar la gerent, s’intentaria fer el màxim de prejubilacions o baixes voluntàries.

En qualsevol cas, qualsevol decisió haurà de ser aprovada pel Consell Rector que a hores d’ara no està configurat. Per aquest motiu, fonts de l’Ajuntament d’Igualada prefereixen no fer declaracions sobre el tema. Jesús Mayos, President en funcions del comitè d’empresa, explica que no és una notícia nova i que, en tot cas, qualsevol decisió haurà de ser negociada amb el Comitè.


26 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

6 de juliol 2011.12:11h

Respondre

Gavina no pas del PP,
Ocell bonic, amb estridències en el cant. El tinc suficientment documentat i amb fotografies.
Però aquest no és el tema.
No se si tens la suficient subtilitat per copsar que... Llegir més el tema del post, no és ni el que jo soc o puc ser ni el que jo penso, sinó unes argumentacions sobre els ajustos pressupostaris, una vegada d’acabada la festa. El necessari per dialogar no passa per la pertinença d’un o del altre, o qualsevol característica de la persona, simplement és un intercanvi, d’idees (els que les tinguin) amb un respecte per les diverses posicions i raonaments de sentit comú d’altres. Jo sempre estic disposat aprendre de la gent respectuosa, el que evidentment no faré, es prendrem les bajanades seriosament.
Per tu també una simple constatació, que ja hi fet en aquest post i crec que tu no has copsat: L’Ajuntament es cuida del Municipi i el CatSalut de l’Hospital (es el que proporciona els fons perquè pugui sobreviure), ho entens això o vols que et faci un dibuix. El demés ja ho parlarem quan toqui.
Espero que m’expliquis el que hi ha d’obscur i retrògrad en el que dic i també amb quin dret t’atorgues dir que sóc incompetent. En que? Perquè jo em guanyo la vida com autònom, visc la mar de be, treballant, cosa que no se si tu ho fas i m’he guanyat el respecte de la gent amb la que treballo. Ajudo altruísticament a aquesta gent jove que menciones i a tot el que puc. Per tant et pregunto: Qui et creus que ets per insultar-me, amb les teves paraules, que més que res denoten rancúnia, enveja i amargura.
Per cert el Carnestoltes no es una tradició? I és amb això amb el que penses aixecar Igualada? La teva simplicitat mental amb fa frisor. Se que hi han molts joves preparats que estan sofrint la situació, aquests mereixen tots els meus respectes i si puc la meva ajuda, soc avi i per tant tinc fills i nets i la situació la visc en primera persona. Em permeto recomanar-te si fos possible, més respecte i menys bilis, per que si no el tens pels demés, tampoc el tindran amb tu.
Que tinguis un bon dia.

M

Maria

Igualada

6 de juliol 2011.11:25h

Respondre

Capdepardals, piuladors i altres d’aquestes espècies que puguin haver-hi. No sé que passa, peró aixó no és constructiu. Crec que feu com els representants dels partits polítics, que tan... Llegir més ”be” ho fan, si un diu blanc, l’altre negre.
Senyors, el pais no està per aixó. Tothom és respectable i també les seves opinions (dintre un marc democràtic).
Penso que el Sr. Josep Mª argumenta i ”agú ho havia de dir”. Informo que jo no soc de CiU, la meva línia política és més d’esquerres, tot i que, ara mateix, no tinc cap partit que em pugui sentir representada, per lo malament que ho han fet.
Podem analitzar oi?, son fets consumats. Tenim uns fets,una realitat i una gent amb nom i cognoms. Perqué no ”diseccionem”?, com han fet les lleis ?, com les han aplicat ?, com han sumat i restat ?, com han distribuit i controlat els nostres diners, ??? etc. etc.
Aixó si, hem d’informar-nos i quan ho hagim fet hem de controlar les emocions, si no recordo malament diu la dita ”sabe mas el diablo por viejo que por diablo”, mes o menys.
El conjunt de la informació real, l’anàlisi (aplicant el sentit comú, tot i que de vegades es el menys comú dels sentits), experiència (els anys també donen sabiduria (es molt necessari saber escoltar), factors personals ideológics i de nació, etc. etc. i saber compartir, es el que es necessita per arribar al ”seny” que ens pugui portar el país a un port digne, altre cosa serà sudamèrica 2.
En quan al l’hospital crec que s’haurà de retallar, com a tots els altres i també institucions públiques deteriorades per ”fallos” estructurals del sistema (ensenyament, justicia, etc., etc.,). Si fem aixó (hi ho fem be), potser encara mantindrem sanitat pública de qualitat, no fer-ho voldrà dir acabar de llençar-ho tot.

G

Gavina -no pas del PP-

Igualada -Mordor-

6 de juliol 2011.10:17h

Respondre

Impresionants els comentaris del senyor Torras P. Se n’enfot de tothom, sembla un ésser diví. Comença a tenir un aire d’omnipotència que sobta venint d’algú que sempre ha volgut estar en... Llegir més una suposada neutralitat convergent. Amb comentaris com els seus està claríssim que delata a una part de l’igualadinsme més obscur i retrògrad. Confio que la fornada de joves convergents preparats sàpiga fer neteja i destriar el gra de la palla. Igualada ha tocat fons per la incompetència de la generació que representa el senyor Torras Payerol. Els joves, indignats, pijos, progres, pencaires, etc. som els que podem aixecar Igualada. Marc, està a les teves mans. Necessitem empreses, idees fresques. Menys tradicions i més renovació. Cal que entre tots ens fem notar.
Per què no fem un Carnestoltes a l’estiu ? Quasi ningú ho fa.
Siguem creatius: menys retallades i més idees.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

6 de juliol 2011.08:54h

Respondre

Piulador,
Bonic ocell, amb un cant mediocre. Quan un acusa de quelcom a un altre ho fa en base a arguments, no a base de piulades, per tant les teves paraules tenen el valor que tu els hi dones i res... Llegir més més. Evidentment t’agrairia que omplissis els teus comentaris de contingut, per veure si puc aprendre quelcom de les teves argumentacions, però dubto que estigui al teu abast, perquè aquests brillen per la seva absència, no són quelcom més que criticar per criticar. Per cert, els del PP, molt contents, el que es diu molt contents amb mi no ho estan. Seria curiós saber en que et bases per fer certes afirmacions i emprar certes paraules. Vols dir que potser el que està obnubilat ets tu i intentes veure als demés a través del teu prisma? Intentar matar al missatger, no es precisament una senyal d’intel·ligència, sinó de una manca d’arguments. Les interpretacions del que pensa l’altre gent dels meus post, es una proba de pensament sectari i simple. Qui et creus que ets tu per interpretar el pensament dels demés, si ets simplement incapaç d’expressar el teu, d’una manera coherent.
El teu comentari sobre Igualada, no mereix res més que el meu menyspreu.
Per cert del tema del post ni una piulada.
Que tinguis un bon dia.

P

Piulador

Igualada (Ciutat del No Res)

6 de juliol 2011.08:12h

Respondre

La criptoconvergència més retrògrada és la que vostè representa senyor JM Torras Payarol. Segur que a l’Anoia hi ha moltíssima gent progressista que vota CiU i que s’esfereirien llegint-lo... Llegir més a vostè. Crec que amb els seus comentaris no li fa cap bé al seu partit. Més aviat, sembla un submarí del PP dins de CiU...Com diria algú, i si se’m permet l’expressió, Payarol, estàs una mica obnubilat amb aquests discursos més propis del FMI i de la caverna neoliberal.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

5 de juliol 2011.17:49h

Respondre

Capdepardals,
Osti! per fi un “pajaru” catalogat en el glossari d’ornitologia, al menys per la part del cap, realment es d’agrair! Clar que pel que veig les etiquetes no et permeten pensar... Llegir més per tu mateix, ni fer servir el cap, encara que sigui de pardal.
Resumint:
Si t’anés be i fossis tan amable, ja ens explicaràs quina visió del mon hem de tenir, segons tu.
Del tema del post ni “mu”, perdó vull dir ni “piu”. Això es una bona manera de dialogar o de xiular quan algú concreta. Per cert el “Gran Hermano” a que et refereixes és el d’en George Orwell en la novella 1984 o el de Tele 5?
Molt em temo pel que dius que deu ser aquest últim, sembla més del teu estil.
Que tinguis un bon dia.

M

Maria

Igualada

5 de juliol 2011.14:25h

Respondre

Hola Capdepardals, algú t’ha dit que jo soc fanàtica de CIU? Et recomanaria reflexions mes amplies, obertes...,

c

capdepardals

Igualda

5 de juliol 2011.08:27h

Respondre

Maria, amb opinions com la teva el debat és enriquidor, així que els que no som fanatics de CiU és pq ens falta el sentit comú o per que tenim interessos... renoi... aneu pel bon camí amb... Llegir més aquesta visió del mon.
JM, gracies per dir-nos cada dia el que hem de pensar. Ets el ”gran hermano” que la societat igualadina necessita. (pero intenta resumir una mica)

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

5 de juliol 2011.01:56h

Respondre

Sergi,
Estic estorat de les noves especies d’ocells anònims que surten a la palestra, tu entre ells. Crec que hi ha gent que te molt mal perdre. Dit això, entenc que esperaves que els meus... Llegir més comentaris durant la passada legislatura sobre la política Municipal tinguessin un premi i ara estàs desconcertat perquè no veus que no m’hagin donat cap i aleshores la teva bilis pot més que tu perquè no entens el que es altruisme i em vols inventar una jubilació daurada, ja em diràs on tens la bola de vidra i en que consta una jubilació daurada, perquè deus saber de que parles o no? Lo de pijoprogres era l’apel·latiu dels progressistes de saló que tan be ho han fet fins ara i per això el poble els ha votat en majoria, oi! No crec que hagi d’estendrem gaire més, si no has entès res del que he dit i que es ben senzill, es tracta de no atorgar a l’Ajuntament el que és del CatSalut i que les retallades són conseqüència d’una mala gestió anterior i si no t’agrada el que dic, doncs ja ho sap, exerceix el teu dret a no llegir-me, però no cal que diguis bajanades.
Jordi,
A mi no me’n has d’explicar gaires de coses de l’Hospital, vaig estar casat 13 anys amb una infermera i si vols te n’explico de l’estada del meu pare, que hi va estar ingressat abans de morir aquest Gener passat, però no cal. De l’antiga Gerent més val que no en parlem, ja vaig comentar el que pensava d’ella en el cas del nou Cap Nord i la seva actuació en vers a les metgesses i infermeres que si van presentar en concurs formant un EBA i endemés si vols pots llegir l’informe de la gestió d’aquesta Senyora i companyia explicat pel síndic de comptes, document que he adjuntat als meus comentaris i pel que veig no has fet. La resta de les teves explicacions ho sento però es un anar d’un tema al altre sense cap solució de continuïtat. Finalment t’haig de dir que jo em guanyo la vida en el ram dels adobers, lo de la clínica privada deu haver sortit d’un somni oníric. Per mes abonament ni estic a l’Ajuntament, ni tinc cap poder, que jo sàpiga i trobo molt infantil dir-me que demani al Sr. Mas que es faci càrrec del deute, primer perquè no està dintre de les meves atribucions poder fer-ho i després perquè que no se de quin deute parles, el de la Sanitat Catalana o només del d’Igualada i amb quins diners vols que ho faci, amb els de la seva butxaca o de la butxaca de tots? Perquè el que s’està intentant es pagar una disbauxa que han fet d’altres i que ara tenen la barra fer veure que això no va amb ells. Per tan repeteixo al Caesar el que es del Caesar...., o potser això no ho entens?
Que tingueu un bon dia.

j

jordi

igualada

4 de juliol 2011.23:06h

Respondre

Al senyor Torras, que sapigui vosté, que l’any passat el pressupost del CSA tenia 65 milions d’euros per gestiona tot el csa.Aquet any el pressupost es de quasi 63 milions, doncs un 3,5% menys,... Llegir més aixó no es un 8,4% que diu la gerent, no correspont a quasi 4,5 milions d’euros menys. Si amb la millor gestió es podia estalvia molts euros, no entenem que faci falta tocar llocs de treball, si vosté ara forma part del gobern municipal auria de estar al dia d’aquests numeros. Tot aixó es pot consultar al gencat. Molts professionals d’aquest hospital tenen vocació, si fa memòria fa anys va enderrocar-se una academia de igualada, les persones que vam anar a atendre els ferits van ser professionals del hospital, que no treballavem vam anar voluntariament, per salvar vides, ara ens demanan que no fem tantes proves, que donem les altes mes rapides, tot sense criteri mèdic, sino criteri econòmic. La deuta que te l’hospital, va ser herencia del fsi, antic hospital comarcal d’igualada, que en aquell moment gobernaba ciu, jordi pujol, senyor susana aqui al municipi. Ningú,a pensat en aixó, tot i aixó es va construir el csa, pero aixó va quedar igual. Demani al senyor Mas, que es faci carreg d’aquet deuta i li puc asegurar que els professionals del csa, treballa molt bé, segons la gerent, que fem els deures molt bé, top 20, Serveis pioners a tot catalunya en tractament quirúrgic laparoscopic etc. No faci demagogia, i sigui clar, afronti els problemes i no ens deixi sense atenció mèdica ni humana al hospital. Gràcies per la seva comprensió, m’agradaria saber si vosté disposa d’una mutua privada, perque segurament a partir d’ara la fara servir molt molt.

M

Maria

Igualada

4 de juliol 2011.20:13h

Respondre

Josep Mª, estic totalment d’acord amb el que dius. El que trobo més indignant es que els que parlen del gobern anterior com l’Estanis, defenssant lo indefenssable, son gent que poden tenir les... Llegir més idees creuades, peró son gent nostre i crec que amb una certa cultura. Per tan o els falla el sentit comú, o hi tenien interessos importants.Crec que al llarg dels ultims anys, precissament no feia falta gaire cultura i aritmètica, per veure com han endeutat el pais, des de Zapatero, passant per Montilla i si vols arribant a l’Aymami, entre molts altres.Jo tampoc soc Convergent (soc una indignada, m’han fallat els que hi creia) i els he votat, ho fan o faran millor o pitjor, ja ho veurem, peró ¿com podem sortir, per medis democràtics, de la desfeta, DESFETA, per si algú no hi veu be???. Jo crec amb la justicia, amb les ajudes socials, amb la bondat, si senyors.. ( fa forces anys que treballo, pagant els impostos i aixó amb dóna veu per ”criticar”) peró no podem endeutar el pais amb les butxaques plenes i fer veure que no ha passat res i a més donar la culpa, als ultims guanyadors, per les retallades. Penso que si tots ”els politics” son ”dimonis”, potser hem votat als dimoniets, ja ho anirem veient.

S

Sergi

Igualada

4 de juliol 2011.17:50h

Respondre

Aquest sembla el bloc d’atacs i rèpliques de’n JM Torras. Em sembla un error que aquest senyor vagi responent contra tot i contra tothom. Crec que està fent números per guanyar-se una... Llegir més jubilació daurada senyor Torras Payerol, però Igualada necessita polítiques socials de qualitat no pseudopijos amb tisores per fer retallades.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

4 de juliol 2011.15:52h

Respondre

Estanis Argote,
Tampoc et tinc catalogat a l’enciclopèdia ornitològica.
Sento molt no contestar a tota la verborrea que has deixat anar, però has barrejat tants temes, que suposo que et deus... Llegir més haver acabat marejat tu mateix.
La qüestió és molt simple, encara que veig que no has entès res. El tema de les retallades a l’Hospital es cosa del CatSalut, no de l’Ajuntament d’Igualada i és la conseqüència d’una mala gestió anterior. Pots escriure una novel·la si vols, però d’entrada ja t’asseguro-ho que no me la llegiré. La única conclusió que en trec de la teva rampellada, és que encara no t’han has adonat de la situació en la que vivim i que consideres a la gent que ens ha portat a aquesta situació a base del endeutament, com a grans gestors!? Dit això res més a dir. Lo de dinosaures i troglodites, es una demostració de cultureta o et creus que pots insultar dient això? Simplement no insulta qui vol, sinó qui pot i tu i el teu pseudònim no doneu la talla.
Per cert, sóc agnòstic i lo de la processió del Sant Crist, si t’haig de ser sincer, no sé ni quan és, per tant buscat una altre comparança.
Que tinguis un bon dia.

E

Estanis Argote

Igualada

4 de juliol 2011.13:50h

Respondre

El senyor Torras Payerol s’està convertint en l’autèntic controlador de les opinions ”anti-Ciu, anti-Retallades” a l’Anoiadiari. És curíós que algú que criticava el Carles Cuerva per... Llegir més ”defensar l’indefensable” amb l’Entesa, ara faci el mateix amb les injustes retallades dels convergents. Senyor Payerol, em sembla indignant que parli sempre de ”retallar, retallar i retallar”, quan a Catalunya es llencen molts milions d’euros en autèntics capricis a TV3 -gastant-se morterades de diners en bajanades com els programes en aranès-, mantenir alguns aeroports per decret com els de Girona o Reus, o, sense anar més lluny, queixar-se pel que altres van fer en menys anys...CiU va estar 30 anys fent política de ”panxacontents” i minant el país d’autopistes. Teníem un Estat del Benestar ben limitadet i no teníem consciència social ni nacional. Amb el tripartit s’han fet barbaritats d’acord, però no dinamitin el millor que s’ha fet: les polítiques socials. D’acord que s’han gastat el que no tenien en alguns temes, però no em negarà senyor Torras que aquest país ha canviat moltíssim gràcies als governs progressistes de la Generalitat.
A nivell igualadí, ningú pot negar que Jordi Aymamí ha estat el millor alcalde de la història contemporània de la ciutat. De llarg ha estat el més intel·ligent, qui millor ha sapigut donar empenta a la ciutat. I el que més ha fet créixer l’ajuntament. És opinable si millor o pitjor, però el cert és que ha estat un polític brillant i un bon gestor en línies generals. A nivell de serveis personals, ningú pot negar que Aymamí té i ha tingut sensilitat social. Senyor Torras, crec que vostè representa la Igualada retrògrada, carca, la ciutat empobrida i lamentablement abandonada pels governs de CiU. Confio molt en Marc Castells, sembla un home competent i un polític honest, jove, i amb visió de present i futur. La preparació és bàsica, i penso que la CiU jove i moderna té futur. La CiU que gent com vostè representa, en canvi, és passat troglodític i passeja cada any a la processó del Sant Crist.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

4 de juliol 2011.13:00h

Respondre

Falconet,
Mira últimament m’he aficionat a l’ornitologia, per suposat que pago els llibres ornitològics i els aparells fotogràfics de la meva butxaca. Em podries explicar quina classe de... Llegir més “pajaru” ets, perquè no et tinc classificat? Un falcó petit pot ser?
Seriosament, si vols discutir les meves argumentacions amb les teves i estàs ben documentat, ben vingut siguis, soc tot orelles, si la teva funció només es la de tocar bemolls, ves per on, a això també hi se jugar. O sigui que ja saps el que et toca, o parlem seriosament o ens dediquem a dir bajanades per entreteniment dels que tenen poca feina, tu tries.
Soc autònom, conseqüentment la festa i els impostos me’ls pago jo. La música i la lletra són meves, una altre cosa es que no t’agradi el que dic, però ningú t’obliga a llegir-me, per tant fes ús de la teva llibertat.
Que tinguis un bon dia.
Avel-li,
Primerament grcàies per fer us del meu nom matern, però també tinc el patern, encara que el meu pare ja no hi és, per tant i per educació o Josep M. o tot la resta. Una vegada aclarit aquest tema. T’haig de preguntar, que si atorgar al Caesar el que es del Caesar ...... és quelcom ultraliberal i de jutjat de guàrdia? D’on ho has tret això? No és més social qui més ho repeteix i ho fa servir per justificar el seu modus vivendi de pretès progressista. Jo també tinc consciencia social, però no la faig servir per viure d’ella ni per justificar res. En la vida, sempre val més prevenir que curar, i ara s’està curant, perquè molta gent com tu, parleu ara i vau callar quan hi havia la disbauxa. Jo crec en l’optimització de les coses i en fer les coses ben fetes, evidentment la situació actual és la conseqüència de una gent que estaven de festa i ara s’ha acabat i s’ha de pagar la factura. I ja esta be de dir bajanades, de que si els diners s’haurien de treure d’ací si i d’allà no. No hi han diners! Hi han deutes generats! Ho entens això? I s’ha de optimitzar (retallar) a “tot arreu”, perquè s’ha actuat sense responsabilitat i s’ha de posar remei a la malaltia agradi o no, “en tots els àmbits”, per poder tenir futur i amb ell estat de benestar. Evidentment s’han mantenir els serveis bàsics, però dimensionats a la situació actual, no es pot estirar més el braç que la màniga, sinó ens passarà el que està passant a Grècia i això no te res d’ultraliberal, es simplement de sentit comú, voler mantenir el mateix ritme que fins ara en qualsevol ambit, és anar cap el suïcidi social. És això el que vols dir? Perquè no es més bo el que més gasta, sinó el que gasta millor!
Per cert jo no estic a l’Ajuntament ni cobro de cap lloc polític i no hi guanyo res opinant, per tant no visualitzo les coses en els paràmetres que m’atorgues. El meu post era solament per dir que no es poden confondre les competències de l’Ajuntament d’Igualada amb les del CatSalut, no es pot posar tot en el mateix sac, la cosa es així de simple.
Que tinguis un bon dia.

A

Avel·lí

Igualada

4 de juliol 2011.10:07h

Respondre

Senyor Payerol, em sembla de jutjat de guàrdia el seu comentari ultraliberal. Cada vegada més, veig el seu discurs retrògrad i anti-social. No s’equivoquin senyors de CiU Igualada, molta gent... Llegir més els va votar per fastigueig del tripartit i per la incompetència de l’Entesa. Però si no aporten solucions contundents sense ferir els fonaments socials acabaran desinflant-se. Segur que hi ha excessos, segur que hi han hagut, però han de saber filar prim. Abans retallar de llocs on es pot retallar (protocol, ràdio, televisió, administració pura i dura...9 que no pas d’uns serveis que garanteixin l’estat del Benestar. Si no ho sabeu fer, senyor Payerol, durareu ben poquet a l’ajuntament.

f

falconet

igualada

4 de juliol 2011.08:48h

Respondre

JM Torras, serà voste el nou Music pagat? Per que no hi veig massa diferncia entre l’un i l’altre.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

4 de juliol 2011.08:26h

Respondre

Pels que els hi agradi llegir, que extreguin les seves pròpies conclusions. Informe de la Sindicatura de Comptes sobre el CSA exercici 2007: ves.cat/aLCk

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

4 de juliol 2011.08:15h

Respondre

Un petit aclariment: El CSA, no es evidentment una associació sinó un Consorci participat majoritàriament pel CatSalut, a dreta llei un ”mitjà propi” que depen absolutament del mateix... Llegir més CatSalut, sinó no podria fer convenis amb ells per gestionar l’hospital.

M

Margarida

Igualada

4 de juliol 2011.07:21h

Respondre

Sr. Torras: Molt ben explicat, peró a l’última ratlla del seu escrit on posa ”petita cura que en tenen els polítics”, és el cistell on hi ha el sr. Marc Castells ara.

I és on suposo, que... Llegir més com a polític ha de tenir algun pes en les gestions de Igualada i Comarca, que és a qui cobreix l’Hospital d’Igualada. Recordo que el Sr. Mas (president), va dir que hi hauria fil directe Igualada/Generalitat. És en aquests casos quan s’han de fer servir els fils directes, o no?

La comarca és molt poblada, i ara, en época de vacances més. Hi ha moltes urbanitzacions amb persones que ”viuran” i ”faran despesa sanitària” aquí, a l’Hospital.

El Sr. Castells, com alcalde, té l’obligació de vetllar perqué els que venen de vacances i NOSALTRES, que hi som tot l’any estem ben atesos, i la sanitat, el personal sanitari, si és escàs difícilment ens podrà atendre, no ho veu així?

Bon dia!

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

3 de juliol 2011.19:42h

Respondre

Jordi,
No ho tens ben entès. La prioritat de l’Ajuntament no és crear ocupació, (la ocupació pública la paguem entre tots i no hi han diners), sinó facilitar les bases per crear ocupació... Llegir més privada, que és la que realment necessitem. En quant al CSA que es l’associació que te cura de la gestió de l’Hospital i que és un mitjà propi del CatSalut, el qual a través dels pressupostos de la Generalitat rep els diners per funcionar, (uns € 65.000.000 l’any) i no te res a veure amb l’Ajuntament, simplement el fet que en la seva junta hi han tres membres del mateix en representació i un del Consell Comarcal. Per tant si els pressupostos de la Generalitat és fan restrictius degut a la disbauxa de despeses que han fet els que ho gestionaven els últims 8 anys. Evidentment s’han assegurar els serveis bàsics. Però la sanitat també se’n veu afectada, no perquè el Sr. Castells ho vulgui, (que de gràcia segur que no n’hi fa cap), sinó simplement pel fet de que s’han d’aprimar les despeses abans d’arribar a mals majors (cas Grècia). Són directrius de la Generalitat no pas Municipals.
Montse,
Amb perdó, però abans de parlar un s’ha d’informar i aquesta historia dels “calerons” de la Zona Blava i del la passera al Hospital, evidentment són propostes de programa de CiU pel Municipi que afecten a l’empresa Municipal SIMA - que afavoriran a la gent que vagi al Hospital - i que no te res a veure amb el Consorci Sanitari de l’Anoia com explico mes amunt (lo de l’ocupació també). Per tant no barregem peres amb patates per intentar fer una gracieta. La situació a la que ens han portat uns que no tenien gens de cura amb els diners de tots, i ara és de sentit comú que s’ha de reduir la despesa, cosa que evidentment no agrada a ningú, però algú s’ha de prendre la responsabilitat de fer-ho. Espero que hagis entès que el Sr. Castells amb això poc hi pot fer, sinó simplement seguir unes directius que són per tot Catalunya, no solament per Igualada o potser et penses que ho fan per gust?
Es interesant observar que la gent creu que els Ajuntaments han de crear ocupació i evidentment l’ocupació pública es un dels mals d’avui en dia, doncs la paguem entre tots i es gestiona amb criteris polítics (molt poc control, descontrol en el nombre d’empleats, alts càrrecs per gent del partit i molt poca professionalitat) i res a veure amb la gestió privada en la qual es te molta cura dels diners, que no són públics, sinó dels accionistes i aquest exigeixen molta professionalitat i responsabilitat als gestors. El deute de l’empresa pública els últims vuit anys a Catalunya ha passat de € 14.000.000.000 a € 28.000.000.000 un petit exemple de la cura que hi tenen els polítics.
Que tingueu un bon dia.

M

Maria

Igualada

3 de juliol 2011.14:41h

Respondre

Per tirar endevant amb la crisi hem de retallar, oi?, per remuntar la desfeta i pagar les deutes que els politics ens han regalat, hem de retallar oi?, per sobreviure ordenadament amb tant d’atur i... Llegir més disbauxa hem de controlar el diner públic i sobre tot les institucions i els funcionaris, oi?, si aconseguim posar ordre ales instucions públiques i controlem i reordenem activitats, despesa, etc, potser veurem que sobra gent, que potser es va incrementar innecessariament en el seu moment i sobrarà, oi?, no podem pensar que funcionaris i concertats sobreviuràn sols, sense empresa privada, oi?. seria millor dir retalladas si, peró responsabilitat, reordenament i transparència per tots, treballant amb seny i contundència (cosa que s’ha perdut pe’l cami), oi? Per ”manar” s’ha de saber sumar i restar, oi?. Tothom ha de posar-hi el ”callo”, serà una feina feixuga, La sanitat pùblica es de tots i pocs l’han deteriorat, s’ha de remuntar, peró controlada i ordenada per gent justa i eficient. El pitjor es que mai els responsables seran jutjats. Ho sento molt.

R

Ricard

Capellades

3 de juliol 2011.14:20h

Respondre

Estan desmuntant la sanitat pública. No cal que ho digui ningú, tothom ho sap.
Un ”ERE” és un ”expediente de regulación de empleo” i un ERO és un EXPEDIENT DE REGULACIÓ D’OCUPACIÓ.... Llegir més Algú ho havia de dir.

P

Pere

2 de juliol 2011.10:29h

Respondre

Bé, aquests són els esperats beneficis dels boníssims i eficientísssims models de gestió privada dels hospitals. Tant socialistes com convergents van ser responsables que l’hospital... Llegir més d’Igualada no fos públic al 100% i ara en pagarem TOTS les conseqüències. No falta pas massa per veure’ns com als EEUU, tots amb assegurances que no respondran quan tinguem problemes seriosos...aneu-los votant... Amb la salut i l’educació NO S’HI JUGA!!!

M

Montse

Igualada

2 de juliol 2011.07:57h

Respondre

Em sembla molt fort que un hospital comarcal amb la població que asumeix tingui que tancar unitats. No ens enganyem si fan fora professionals aixó vol dir un tancament d’unitats.
Al nou alcalde... Llegir més d’igualada li demano que possi cullarada a aquest enrenou, ja que a la seva campanya electoral la seva prioritat es l’ocupació. Doncs així em sembla que no anem bé. Que no tregui la zona blava de davant del hospital i no faci el passadis subterrani d’aquet amb el parquing, i aquets calerons els inverteixi amb un servei que el fem servir tots. Gràcies.

j

jordi

igualada

1 de juliol 2011.21:49h

Respondre

Em dirigeixo al senyor Castells nou alcade d’igualada, que la seva prioritat es crear ocupació, doncs aquí tenim un exemple si aixó es un bon exemple. Molts de nosaltres em confiat en vosté,... Llegir més ara es hora de possar exemples per mantenir el nostre centre de referència. Faci un comunicat, ja que l’ayuntament d’igualada es el responsable del 30% d’aquet centre, i el senyor Mas, el 60%. No em votat acomiadaments en empreses públiques que utilitzem tots. Tenir uns serveis com els que disposem es feina de tots poder tenir.los. Gràcies i desitjo que el senyor Castell, pugui respondre a aquestes reflexions de molts ciutadans d’Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.