TORNAR

Olga Pané deixa la gerència del CSA i explica les mesures que ja s'han començat a prendre per fer front a les retallades a l'Hospital

Durant els mesos de juliol i agost es tancaran un 40% dels llits de l'Hospital

economia
Dimarts, 21 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'actual gerent del Consorci Sociosanitari de l'Anoia, Olga Pané, que gestiona l'Hospital d'Igualada, deixa el seu càrrec després d'haver rebut una oferta per gestionar el parc de Salut del Mar de Barcelona. La renúncia arriba en un moment complicat per a l'entitat igualadina, segons explica la mateixa gerent, el 22 de maig el CatSalut va confirmar les mesures d'ajust proposades per l'Hospital que rebrà 4,5 milions d'euros menys que l'any passat.

Olga Pané

Olga Pané explica que les retallades són les que havien previst i les mesures d'ajust es van començar a implantar després de la Setmana Santa: deixar de cobrir vacants, tancar el 6è quiròfan o renegociar els contractes amb els proveïdors són algunes de les mesures preses. La resta, segons Olga Pané, caldrà que siguin aprovades pel Consell Rector: 'Totes les decisions que afecten a la relació laboral, és a dir, a les condicions de treball, han de ser aprovades pel Consell Rector que ara es troba en fase de modificació després de les eleccions del 22 de maig'. Segons Pané, aquestes mesures poden materialitzar-se en l'anomenada 'jornada pactada', en revisions del salari o en llocs de treball: 'O una mica dels tres'.

A pocs dies de començar els mesos d'estiu, l'Hospital preveu reduir en un 40% el nombre de llits operatius. Olga Pané assegura que: 'Intentarem que afectin el menys possible a les llistes d'espera i a la qualitat del servei però ara com ara ja se n'està ressentint.

Un canvi en la gerència

Pané abandona la gerència del CSA per dirigir el Parc de Salut del Mar. Segons l'actual gerent, el canvi respon simplement a una decisió presa després d'una proposta interessant de treball i no té res a veure amb la situació que viu actualment l'hospital ni amb el canvi que patirà el Consell Rector, tot i així, Pané afirma que: 'Hi haurà una renovació en el Consell Rector i podran escollir un executiu amb qui s'hi sentin més còmodes'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.