TORNAR

La Junta Electoral d'Igualada deixa sense espais electorals a Junts per Catalunya

L’ens ha estimat favorablement un recurs interposat pel PDeCat

politica
Divendres, 29 gener 2021. 15:48. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura encapçalada pel Molt Honorable President Carles Puigdemont i Laura Borràs, no podrà fer ús dels espais per a propaganda electoral disposats per l'Ajuntament d'Igualada a la ciutat. Així ho ha decidit aquest divendres la Junta Electoral de zona d'Igualada, estimant favorablement el recurs presentat pel Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), que reclamava la totalitat dels espais que s'havien atorgat inicialment a les dues candidatures.

Poques hores després que s'iniciés la campanya per als comicis del 14F, amb la tradicional enganxada de cartells, a Junta Electoral de zona d'Igualada ha fet saber a totes les candidatures un nou repartiment dels plafons que l'Ajuntament d'Igualada ha instal·lat a la via pública per tal que les formacions puguin enganxar els cartells electorals. L'ens ha estimat un nou repartiment basat en l'equivalència percentual: Ciutadans (26,43% dels espais), PDecAT (19%), Esquerra Republicana de Catalunya (18%), Partit dels Socialistes de Catalunya (15,15%), Catalunya en Comú-Podem (8,42%), Candidatura d'Unitat Popular (4,37%), Partit Popular (4,35%), Partit Animalista (0,95%), Recortes Cero - Els Verds (0,26%). En aquest nou repartiment ha quedat fora Junts per Catalunya, que inicialment podia disposar d'un 9,5% dels espais. Un percentatge que s'ha quedat la formació liderada per la igualadina Àngels Chacón.

El passat 21 de gener la Junta Electoral de Zona d’Igualada havia acordat que, "vista la resolució de la Junta Electoral de Zona de data 14 de gener de 2021, on es ve a determinar com a grup polític significatiu", a la candidatura de Junts per Catalunya li pertocava un 9,5%, el mateix percentatge d'espai electoral que a la candidatura del PDeCAT.

En el seu recurs, estimat per la Junta Electoral de zona d'Igualada, el PDeCAT al·legava que "la JEZ d'Igualada per a procedir a distribuir els llocs destinats a la col·locació de cartells i banderoles a la ciutat d'Igualada, en les ubicacions posades a disposició de l'Ajuntament d'Igualada, ho ha fet atenent al nombre de vots que van obtenir els partits i les coalicions en les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya de 2017", afegint que en aquells comicis "la coalició electoral Junts per Catalunya, formada exclusivament pels partits Partit Demòcrata Català Europeu (PDeCAT) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va obtenir el 19% dels vots i que la Junta Electoral Central (JEC)". En aquest sentit, el PDeCAT va sol·licitar, en data de 28 de gener, "la revocació de l'acord i que procedeixi a requerir de forma immediata a la Junta Electoral de zona d'Igualada perquè procedeixi a un nou repartiment d'espais per a la col·locació de pancartes i banderoles a la ciutat d'Igualada, en el que s'atribueixi al Partit Demòcrata Europeu Català el 19% dels vots obtinguts per la coalició electoral Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2017".

 


9 Comentaris

G

Guillem

Igualada

2 de febrer 2021.15:45h

Respondre

M’agradaria recordar que va ser la Chacón qui va dir que ”no anirem contra ningú”...

P

Pepi

Igualada

1 de febrer 2021.10:07h

Respondre

No puc entendre aquest despropòsit, com pot ser que tota aquesta gent que va lluitar pel mateix, ara no tant sols van per separat sinó que a més a més es puguin trair d’aquesta manera. Sra.... Llegir més Àngels i Sr. Marc com podeu permetre una cosa així. D’aquesta manera mai a la vida aconseguirem res. Cada dia tinc menys ganes d’anar a votar i que indecisa que estava, però ara ja ho tinc clar...... Junts per Catalunya endavant....

j

jab

Catalunya

31 de gener 2021.16:51h

Respondre

Felicitats PDeCAT! Ja sou la nova versió de UDC punt 2

a

anna

IGUALADA

31 de gener 2021.12:11h

Respondre

Recordem con va ser destituida la senyora Chacon, sí, tenim memoria.

J

Joan Tort

Igualada

30 de gener 2021.18:54h

Respondre

Un bon mutiu per saber a qui NO hem de votar!

p

paio

Igualada

30 de gener 2021.10:22h

Respondre

Una actitud molt elegant, aquesta del PdeCat. Segur que guanyaran vots! (no pas el meu, però).

A

Albert

Igualada

30 de gener 2021.10:05h

Respondre

La confrontació us fa perdre credibilitat, Pdcat.

K

Kim

Igualada

30 de gener 2021.07:38h

Respondre

Quina vergonya!

J

Jordi

Igualada

29 de gener 2021.19:37h

Respondre

Estimats PDECAT. Segurament teniu raó, peró vist com van les enquestes ves que a les properes eleccions no us quedeu amb zero plafons.
La gent de memòria.
És possible que aquesta factura la... Llegir més pagueu vosaltres a les properes eleccions.
Tenint en compte com es va formar la llista de JuntsXCat del 21D haurieu demostrat elegància acceptant el repartiment de plafons.
A casa en diem morir matant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.