TORNAR

Masquefa rebaixa el tipus de l'IBI per compensar la pujada dels valors cadastrals

L'IBI dels masquefins caurà en global un 1%

economia
Dissabte, 8 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 L'Ajuntament de Masquefa ha baixat un 11% el tipus de l'IBI per neutralitzar l'impacte de la pujada dels valors cadastrals. Entre els impostos, també hi hauran bonificacions per l'ús de la deixalleria i per l'ús de vehicles elèctrics

Xavier Boquete, en una imatge d'arxiu

El Ple de l’Ajuntament de Masquefa ha aprovat les ordenances fiscals per al 2015, les quals contemplen la congelació de tots els impostos i taxes municipals, així com la rebaixa de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la principal font de recaptació dels Ajuntaments. L’equip de govern ha rebaixat en un 11% el tipus de l’IBI per tal de poder compensar la pujada d’un 10% dels valors cadastrals que està aplicant el Ministeri d’Hisenda del govern estatal.

Amb aquesta fórmula, el rebut de l’IBI que pagaran els masquefins tindrà una reducció efectiva de l’1%, i se situarà en imports similars als de dos anys enrere, el 2013. Amb aquesta mesura, l’equip de govern liderat per Xavier Boquete (CiU) vol "reduir la càrrega impositiva als veïns en aquests moments de dificultats econòmiques". Una altra novetat destacada en les ordenances fiscals del 2015 és l’ampliació, fins al 15%, de les bonificacions en la taxa de recollida d’escombraries per als usuaris de la deixalleria municipal, mesura amb què es vol fomentar l’ús d’aquesta instal·lació i promoure el reciclatge. D’acord amb el nou sistema, les persones que durant el 2015 utilitzin la deixalleria entre 6 i 11 vegades l’any podran gaudir d’una reducció del 10% en el rebut de les escombraries de l’any següent, mentre que els qui en facin més de 12 usos es beneficiaran d’una reducció del 15%.

D’altra banda, i com ja ve succeint des del 2013, les persones sense recursos que perdin els seu habitatge per la incapacitat de poder-lo pagar –ja sigui per execució hipotecària o perquè facin la dació en pagament- no hauran de pagar a l’Ajuntament l’impost municipal sobre l’increment dels valors dels terrenys de naturalesa urbana. Amb el no cobrament d’aquesta plusvàlua als deutors hipotecaris sense recursos l’Ajuntament va eliminar una càrrega que considera del tot injusta.

Les ordenances fiscals per al 2015 també congelen l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i manté les bonificacions que ja s’hi aplicaven. Així, els propietaris de vehicles elèctrics, els quals provoquen un menor impacte mediambiental, tenen una bonificació del 75% de la quota, mentre que en el cas dels vehicles amb una antiguitat de més de 25 anys i els vehicles històrics la bonificació és total, del 100%. Les ordenances fiscals es van aprovar amb els 8 vots a favor de l’equip de govern de Convergència i Unió, les 4 abstencions de Progrés Municipal (PSC-APM), Partit Popular, Esquerra i el regidor no adscrit David Minoves, i l’únic vot en contra de Força Masquefa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.