TORNAR

Argençola acull el primer mercat de les espècies

En el mercat de les espècies, productes i artesania s'hi podran dur a terme activitats i tallers diversos

societat
Dimecres, 22 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les espècies, ingredients aromàtics i picants, seran al mercat del 25 de juny a Argençola. El mercat, a banda de comptar amb tallers i activitats que es duran a terme durant tota la jornada, serà una font d'unió de sabors, olors i colors que han marcat etapes de la història. De fet, la Conca de Barberà, la Segarra i l'Anoia van ser, anys enrere, terra de mercat i de cultiu de safrà, sàlvia, i espígol. Al mercat hi assistiran productors i artesans de la zona.

El mercat es durà a terme el dia 25 de juny

A part dels actes programats per a la jornada de mercat, durant tot el dia s'exposarà la mostra 'Aromes i remeis naturals al teu hort', que forma part d’un projecte de difusió i demostració del cultiu i els usos de les plantes aromàtiques i remeieres. La mostra consta de material gràfic i didàctic, així com de diferents taules de cultiu d’'Hort Urbà'. Així mateix, durant el dia es podrà visitar la 'Història del Safrà' i la 'Destil·lació de les espècies' amb l’extracció d’olis essencials d’anís estrellat, pebre, i d'altres.

Actes previstos per al mercat de les espècies

Des de les 9 del matí fins les 11 es farà la sortida de reconeixement d’herbes remeieres pel terme d’Argençola, amb Astrid van Ginkel. D'11 a 1 del migdia es durà a terme el taller infantil de composicions amb flors i fulles seques, per a nens i nenes de fins a 10 anys, que anirà a càrrec de Martí Garrancho. Un cop començat el taller, a les 11, s'obrirà el primer concurs de sals condimentades. Una hora més tard, i fins la 1 del migdia, es farà la visita guiada per les parades de espècies, productors i artesans.

D'1 a 2 de la tarda començarà la presentació del portal d’Internet 'Herbam' que pretén difondre la memòria de les aplicacions tradicionals de les plantes aromàtiques i tradicionals, a càrrec d’Eva Moré. A les 2 es proclamarà el guanyador de la sal condimentada. I començarà el dinar popular de Sant Sebastià; hi haurà una zona de pícnic. A la tarda, a les 4, es projectarà una pel•lícula infantil per a nens i nenes de fins a 12 anys; i de 4 a 6 es farà un taller de Com elaborar una ratafia. A les 6 començaran els jocs del món per a nens i nenes.

Ja de cara al vespre, de 6 a 7, es durà a terme la xerrada 'El mercat de safrà de la Baixa Segarra', a càrrec de Valentí Gual. I de 7 a 8, la visita guiada per les parades de espècies, productors i artesans. Per últim, a les 8 es tancarà el mercat amb la música a càrrec de Dj Damm.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.