TORNAR

La Pobla aprova una moció en contra de la ubicació de l'aeroport corporatiu

CIU i ERC fan un front comú per evitar la construcció del nou equipament en l'emplaçament previst

economia
Dilluns, 21 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Pobla de Claramunt s’ha mostrat sempre reticent a la ubicació prevista per a l’aeroport corporatiu de Catalunya, és per aquest motiu que Santi Broch, alcalde del municipi, va impulsar una moció en el Ple de l’Ajuntament 'Nosaltres no ens oposem a l’aeroport corporatiu sinó a la seva ubicació'. El punt va rebre el vots a favor de CiU i d’ERC i en contra del PSC.

La moció demana que es busqui una ubicació alternativa a la que es preveu actualment pel futur aeroport corporatiu i alega que la proposta presentada no complia totes les característiques tècniques requerides en la convocatòria. De la mateixa manera, Santi Broch va expressar que ‘la construcció de l’aeroport a l’aeròdrom d’Òdena suposa un greuge per al municipi, les indústries i els barris del voltant’.

ERC també va donar suport a la moció, Josep Palà, va mostrar els seus dubtes sobre la idoneïtat de la ubicació de l’aeroport: ‘Segur que hi ha alguna avantatge pel municipi, però ara mateix no és tangible’. Així, el regidor d’Esquerra va subratllar els mateixos inconvenients que l’alcalde i va concloure: ‘No ens neguem que la nostra comarca tingui un aeroport però segur que hi ha altres emplaçaments més adients’

Els impulsors de la proposta cerquen el consens institucional, tan polític com social, per trobar una ubicació nova a l’aeroport corporatiu. Segons els afectats, el consens mai ha existit ja que alguns veïns de les localitats de Vilanova del Camí, La pobla de Claramunt i Òdena han fet constar el seu desacord amb la nova infraestructura.

Entre d’altres mesures, critiquen el fet que l’estudi d’impacte acústic no tingui en compte l’afectació en els nuclis residencials dels municipis de La Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Capellades, Carme, Vallbona d’Anoia, Òdena i Vilanova del Camí.

En aquest sentit, la moció dóna suport a les paraules expressades per Jordi Moltó, que pocs dies després de la presa de càrrec com a delegat territorial del govern a la Catalunya central va mostrar prudència a l’hora de parlar de la construcció del nou equipament.

Només el PSC va votar en contra de la moció que la va qualificar de ‘precipitada’. Francesc Sànchez va afirmar: ‘“s’ha d’esperar que surti el projecte i llavors hi podrem dir la nostra i defensar els nostres interessos. A més, cal tenir en compte que no és una actuació immediata, sinó a llarg termini’


2 Comentaris

a

albert

igualada

22 de febrer 2011.10:59h

Respondre

El problema és simple Joan, a cap persona amb 4 dits de front li agradaria que dia rere dia li passin avions per sobre seu. Certament és una infraestructura que potser necessita l’Anoia, però no... Llegir més crec que la ubicació sigui la més adient. I dic que potser perquè actualment l’aeroport del Prat, en la seva terminal 2, realitza moltes operacions d’aeroport corporatiu, un aeroport a pocs km de BCN i amb una àmplia oferta de connexions de transport. Per tant, crec que abans de col·locar un aeroport corporatiu, primer ens fan falta unes bones infraestructures generals.
L’atur no el sol·lucionarà aquest aeroport, l’atur el sol·lucionarà el no posar entrebancs a empreses i sobretot a tenir aquestes envoltades de bones infraestructures.

J

Joan Domènech

Odena

21 de febrer 2011.17:31h

Respondre

Quan no aportes solucions a un problema, tu formes part del problema.
És massa fàcil dir ”que busquin un altre lloc”, però be, així anem. al menys som els millors en alguna cosa... en... Llegir més l’atur.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.