TORNAR

Jordi Puiggròs, nou coordinador comarcal de Solidaritat

La nova executiva tindrà membres de les dues candidatures presentades

politica
Dilluns, 21 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Finalment l'Anoia ja compta amb una executiva comarcal del Partit de Joan Laporta escollida democràticament entre tots els adherits anoiencs al partit. El sistema de llistes obertes que defensa i utilitza Solidaritat Catalana per la independència ha fet possible que l'executiva comarcal estigui formada per 4 membres d'una de les candidatures, 'Anoia per la independència' i 2 membres de l'altra 'A l'Anoia Sí'. Per només un vot de diferència, Jordi Puiggròs serà el coordinador comarcal del partit: 'Ara ens posarem en marxa per dissenyar l'estratègia per a les municipals'.

Fins a 43 adherits a Solidaritat Catalana es van apropar aquest dissabte a la sala de socis de l'Ateneu per votar els representants de l'executiva comarcal. El recompte final va ser ajustat, de tal manera que Puiggròs ( Anoia per la independència) va obtenir 22 vots, només un més que Josep Biosca que optava al mateix càrrec. Els altres cinc càrrecs els ocuparan 3 membres d'Anoia per la independència: David Vives que serà a partir d'ara Secretari d'organització, Harold Graells, secretari de finances i Pau Reixachs, secretari d'imatge i comunicació; i 2 de la candidatura 'A l'Anoia sí': Jordi Altarriba que serà secretari d'acció municipal i Eduard Solà, secretari de noves tecnologies i acció xarxa 2.0.

Jordi Puiggròs, que a partir d'ara formarà part de l'executiva regional del Penedès com a coordinador de l'Anoia juntament amb Antoni Castells i Ignasi Vich, ha afirmat que ara l'executiva comarcal es posarà a dissenyar l'estratègia per a les municipals: 'La nostra intenció és la d'unir totes les corrents que hi pugui haver i posar-nos a treballar per a la independència de Catalunya'. Ara el nou equip disposa de 30 dies per crear les delegacions locals: 'A Igualada hi haurà llista, als altres municipis, ja ho veurem'.

El nou coordinador comarcal ha subratllat el fet que 4 anoiencs acabaran formant part del Consell Nacional de Solidaritat Catalana, l'òrgan de decisió més important del partit. De moment ja hi ha Castells, Vich i Puiggròs i s'haurà de votar un quart membre que entri a formar-ne part. Finalment, Ignasi Vich ha expressat la seva satisfacció davant de l'executiva escollida: 'Aplega membres de les dues candidatures presentades'.


16 Comentaris

N

Nuria G

Capellades

2 de març 2011.22:37h

Respondre

Home doncs jo trobo qu és més lògic que el Jordi puiggrós es presenti abans a la Pobla que a Igualada, ja qye no oblidem que és habitant d’allà i a més coneix molt bé la realitat del poble... Llegir més (durant molts anys ha estat president del club de futbol)

Marcel, dir que el Santi Broch té assegurada la majoria absoluta a la Pobla és una mica arriscat, segurament guanyarà sense problemes però portar tants anys CIU a l’ajuntament sempre té un desgast.

M

Marcel R.

Igualada

2 de març 2011.13:50h

Respondre

Tothom sap el que hi ha darrera d’aquesta candidatura de SI a Igualada: els únics interessos que tenen és boicotejar la llista de CiU. Entre SI i Gent Nostra li faran una pinça a la Igualada... Llegir més convergent per intentar perpetuar n’Aymamí a l’alcaldia. Us enrecordeu de quan López Tena va anar a celebrar els 25 anys de La Veu de l’Anoia ? Res és casualitat, i això de que en Puiggros es presentes a La Pobla ho trobo il·lògic, sabent que faria el ridícul. El Santi Broch té la majoria absoluta assegurada a La Pobla.

C

Carles

Pobla de Claramunt

2 de març 2011.13:36h

Respondre

Manel: Això de que puiggrós es vol presentar per la Pobla va ser un rumor que es va dir durant un temps, però pràcticament et confirmo que no es presentarà.

M

Manel

Igualada

1 de març 2011.23:18h

Respondre

El problema que vec que té Solidaritat es que no té cap programa polític municipal elaborat a cap lloc.
Quan es van presentar a les eleccions del parlament amb l’únic objectiu de la... Llegir més independència podia arribar a tenir un sentit (ja que a nivell nacional és possible aconseguir la independència) però a nivell local hi ha problemes més importants a resoldre.
Per tant a cada poble/ciutat quin programa presentaran ? No hi ha temps material amb 3-4 mesos d’elaborar una proposta electoral amb cara i ulls per cada poble de Catalunya.

Una circumstància molt ”divertida” que potser que es doni i on riuríem molt és que el Jordi Puiggrós com a coordinador comarcal del partit segurament haurà de defensar l’aeroport corporatiu d’Òdena, ja que es molt probable que la majoria de militants de SI de l’Anoia hi votin a favor. Però com a possible regidor de la Pobla (corren veus que pot
encapçalar la candidatura per aquest poble) segurament si hauria de posicionar en contra.

Total que amb aquest nou partit i amb la divisió interna que ja tenen i amb tot el que pot passar de ben segur que estarem molt però que molt entretinguts. I el que es segur es que ens farem un fart de riure.

N

Nicolau Sagrera i Castells

Els Hostalets de Pierola

23 de febrer 2011.18:34h

Respondre

La regeneració política provoca incomprensió. És lògic i normal. Estem habituats a ésser dirigits des de dalt quasi sense capacitat d’intervenir. En oferir-se la possibilitat de poder opinar... Llegir més i de decidir ens trobem atabalats i la posició sol ser contrària.
Les primàries són, sempre, democràticament sanes. Des de la política immobilista es pot entendre una certa por (si tots els moviments fessin primàries molts déus de fang caurien, no?) però des de l’estament social cal apostar fermament per canviar el sistema actual.
Que hi hagi 12 persones disposades a treballar perdent temps i diners em sembla formidable. Ara han de moure fitxa i posar-se d’acord. Amb la il·l usió del nou projecte i l’ànsia justa de la independència ho han d’aconseguir.
Deixem que respirin, es situïn i treballin, no? O és que fan por també ells?

M

Manel Garcia

Piera

23 de febrer 2011.09:29h

Respondre

Crec que la militància va voler que hi hagués una barreja a l’executiva. Paradoxalment la persona més votada al congrés va ser l’Altarriba tot i ser de la candidatura perdedora. El seu... Llegir més comentari és una clara mostra per part d’ell de concens. Crec que és la persona més indicada per mantenir l’equilibri dins de SI-Anoia.

O

Olga C

Igualada

22 de febrer 2011.19:05h

Respondre

Puiggrós 22 vots - Biosca 21 vots

Més divisió interna impossible

Comencen bé aquesta gent...

M

Martí Senserrich Estruch

Sant martí de Tous

22 de febrer 2011.12:54h

Respondre

Aisss que en sabeu de burxar ostres!!!

Res solidaris ni cas de tot plegat, anem per feina i no escoltem pas les males llengües!

Atentament;

Un Solidari i amb molt d’orgull!

B

Benet R.

Igualada

22 de febrer 2011.11:21h

Respondre

De veritat senyor Altarriba, veient la gent que portaven vostès a la seva llista -persones que han passat fins i tot per Reagrupament- dona molt que pensar de ”les ganes de treballar pels... Llegir més altres” que hi ha a SI. Ans al contrari, crec que alguns busquen ”una cadira al preu que sigui”, i això la gent ho veiem ràpid. També veiem qui hi ha darrera de la llista guanyadora de SI a l’Anoia: és evident...Castells + Puiggros= anem a torpedinar Convergència i Unió (el sector Senserrich/Mir...que és qui mana ara).
Sempre amb batalletes. De veritat que els compromisaris de SI no sé que es pensaven. La raó final de tot plegat és restar-li vots al Marc Castells, no pas fer una alternativa independentista creible a Igualada. Jo m’ho faria mirar. Heu començat amb molt mal peu, i, el pitjor de tot, completament desacreditats.

R

Ricard S

Igualada

22 de febrer 2011.10:48h

Respondre

Uf... com poden arriben a canviar algunes coses en poc temps!

Ara fa un anys el diari on treballa el senyor Puiggròs era descarat de la manera com feien propaganda d’UDC, fins el punt que el... Llegir més diari va arribar a tenir el sobrenom de ”la veu de la flora”
Ara fa 4 anys amb el liderat del Marc Castells a CIU l’ideari convergent va deixar de tenir pes dins la publicació i fins i tot feien més cas el qui havia estat el seu rival a les eleccions primàries , el senyor Quim Romero.

Ara pel que es veu tornaran a canviar... i es posicionaran a favor de SI.

Tants canvis en tant poc temps no poden ser gaire bons..

J

Jordi Altarriba

Igualada

22 de febrer 2011.10:39h

Respondre

En l’article d’Anoia Diari en el que s’anunciava el Congrés Comarcal de SI, s’afirmava en els titulars l’existència d’una divisió a la comarca en aquesta nova formació política,... Llegir més segurament pel fet d’haver-hi dues candidatures. Jo podria fer un altre lectura. Dues candidatures, símptoma de bona salut democràtica. Dues candidatures 65 assistents en un congrés comarcal, 43 dels quals amb dret a vot. Dues candidatures, 65 persones que un dissabte al matí van decidir anar a un acte polític de caire independentista. Dues candidatures, 20 noves altes a la comarca durant el mes de febrer. A l’Anoia poden mobilitzar més gent 4 diputats de SI al Parlament que els 62 de Ciu. Això és el que ha provocat la ”competència” dins de SI. Una executiva molt més forta.

R

Ramon F.

Igualada

21 de febrer 2011.17:34h

Respondre

Pel meu gust o compliquem massa.

Resulta que participen a les votacions 43 persones de tota la comarca i ara la intenció del nou executiu comarcal ha de ser la d’unir totes les corrents que hi... Llegir més puguin haver: Home suposo que amb 43 persones no n’hi deuen haver maces, sinó comencem malament.

Després segons el Nicolau, que deu saber de que va la cosa, diu que s’ha de fer un procés de selecció per llistes obertes entre els adherits i simpatitzants per confeccionar les candidatures. No se, si o compliquem tant, segurament aconseguirem el súmmum de la democràcia però a lo millor s’entregaran les llisten a l’endemà de les eleccions.

En quant al Sr. Puiggròs, Carles, no es tant difícil el que ha de fer, a partir d’ara ell mateix s’ha d’inhabilitar per fer cap article d’opinió política ja que d’altre manera es podria pensar que es partidista i per tant no seria creïble i per altre banda dubto que el mitja de comunicació pel que treballa l’hi deixessin fer ja que sinó semblaria que fos l’òrgan oficial del partit i per tant només es podria adreçar als 50 adherits que diu que hi ha a la comarca

N

Nicolau Sagrera i Castells

Els Hostalets de Pierola

21 de febrer 2011.14:37h

Respondre

Com no pot ser d’una altra manera, ara seran les diferents agrupacions o seccions locals de cada municipi les que decidiran si es presenten o no i, seguint l’ideari de solidaritat, en el cas que... Llegir més decideixin concórrer a les eleccions municipals, s’ha de fer un procés de selecció per llistes obertes entre els adherits i simpatitzants per tal de configurar les candidatures.
Ara toca treballar tots plegats per fer entrar SI al municipalisme i que més gent conegui la importància de disposar d’un estat propi.

C

Carles

Igualada

21 de febrer 2011.14:11h

Respondre

Sento gran respecte per la tasca professional del senyor Puiggròs, però no entenc ara com es pot compatibilitzar feina periodística i política. Crec que no és gens coherent. O fas una cosa, o... Llegir més l’altra...però les dues a la vegada és poc seriós.

A

Anònim

21 de febrer 2011.12:55h

Respondre

Tenia entés que primer s’ha de votar si hi haurà llista a les municipals o no. És així, no?

O

Otger

Igualada

21 de febrer 2011.11:26h

Respondre

I ara com n’informarà al seu diari??? S’entrevistarà a ell mateix??? xD

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.