TORNAR

Joan Pinyol presenta novament el llibre 'Pilota de set'

La presentació del llibre de l'autor capelladí serà a Vilafranca

cultura
Dimecres, 26 gener 2011. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper dijous 3 de febrer tindrà lloc una nova presentació de 'Pilota de set', el recull de contes amb què l’escriptor capelladí Joan Pinyol va guanyar el XLIII Premi Recull de Narració Joaquim Ruyra.

L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès i anirà a càrrec de l’escriptora tortosina Cinta Arasa, que explicarà els trets singulars de les set històries que contenen el llibre i que tenen un destí geogràfic comú, justament a la capital de l’Alt Penedès.

De fet, una vegada publicat per l’editorial Proa, Joan Pinyol va presentar el llibre en les diverses poblacions que integren el que s’anomenarà l’eix diagonal, i que van de Manresa a Vilafranca. Així, i a banda de Barcelona, Sant Adrià del Besòs, Sitges, Tortosa, Santa Margarida de Montbui i Cervera, el va donar a conèixer a la capital del Bages, a Sant Salvador de Guardiola, a Òdena, a Igualada, a Capellades, a Sant Pere de Riudebitlles i al Pla del Penedès, però encara no a Vilafranca, la ciutat on es dirigeixen en cotxe els protagonistes de les set narracions. I ara podrà completar el viatge.

Tal com es diu a la contracoberta del llibre, 'Al llarg de la història hi ha hagut contes normals (i corrents), comptes corrents ben quantiosos i, per tant, no gaire normals. I ara, amb 'Pilota de set', també contes corrents. Sobretot perquè els protagonistes de les set històries que presenta no deixen en cap moment el volant dels respectius cotxes i també perquè les diferents narracions que s'hi recullen no paren de guanyar quilòmetres mentre, a velocitat regular, s'entrellacen i es combinen a través de la Catalunya interior. En concret, enmig de la carretera que enllaça les capitals del Bages i de l'Alt Penedès. El resultat és un entretingut i trepidant recorregut per les misèries de la naturalesa humana en què la ironia, el sarcasme, la reflexió, la sorpresa i la crítica social s’ocupen de traçar en línia recta les petites grandeses i les grans petiteses de moltes persones, igualment normals i corrents. Us atreviríeu a viatjar alhora en set cotxes diferents? L'inesperat final del trajecte segur que no us permetrà tornar enrere...'

La presentació, del dijous 3 de febrer, començarà a dos quarts de vuit del vespre a la Biblioteca Torras i Bages (plaça de l’Oli, 20) de Vilafranca del Penedès.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.