TORNAR

L'IHC es desvincula de la campanya de la Penya Equip i Força per portar l'estelada a l'OK Stars

La Penya Bon Rotllo també critica l'actitud de Paniagua respecte de les seleccions catalanes

esports
Divendres, 21 gener 2011. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Penya Equip i Força ha engegat la campanya 'A l'Ok Stars porta l'estelada sota el braç', que convida a tots els assistents a aquest esdeveniment esportiu a portar la bandera estelada quan pugin a les Comes. El club, per la seva banda, ha fet públic el seu desacord amb aquesta iniciativa i ha volgut deixar clar que en cap cas aquesta no compta amb el suport de l'IHC.

Dissabte vinent el pavelló de les Comes acollirà la festa de l'hoquei, amb la celebració de l'Ok Stars que reunirà els millors jugadors, jugadores i entrenadors de la lliga. Des de la Penya Equip i Força expliquen que 'és una satisfacció poder presenciar esdeveniments com aquest, el qual reunirà als millors jugadors d'hoquei patins del món i que molta falta fa en un esport que cada dia està en decadència'.

Tot i això, apunten a una 'part negativa': 'la presència del president de la FEP Carmelo Paniagua, un personatge que ha demostrat moltes vegades el seu rebuig vers les Seleccions Catalanes i tot el que envolta a Catalunya, sense oblidar les gestions fetes per impedir que Catalunya fos reconeguda internacionalment com a selecció en el 'cas Fresno' entre d'altres accions'.

Per aquest motiu volen demostrar 'el descontentament de la presència d'aquesta persona', convidant a 'tota persona que assisteixi a l'Ok Stars porti una Estelada o Senyera per donar color al pavelló i al mateix temps recordar-li a Carmelo Paniagua a quin territori està i que recordem tot el mal que ha fet al nostre esport'.

El club se'n desvincula

Per la seva banda, l'Igualada Hoquei Club ha fet arribar un comunicat en el qual manifesta 'la seva total desvinculació i mostra el seu desacord, a la crida que ha aparegut en diversos mitjans d’informació realitzada per un petit grup organitzat d’afeccionats igualadins que no expressen l’opinió del club'. El club demana disculpes pels possibles mal entesos a aquelles persones o institucions que s’hagin pogut sentir agreujades. Des de l’Igualada Hoquei Club volen deixar 'molt clar que l’OK STARS és una festa de l’hoquei sobre patins i convidem a tothom a gaudir d’aquest espectacle'.

La Penya Bon Rotllo dóna suport a la iniciativa de l'estelada

Finalment, la Penya Bon Rotllo també s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió, a través d’una carta que ha enviat als mitjans de comunicació:

Fem memòria, Sr. Paniagua

Març de 2008. Igualada acull la celebració de la Copa del rei d'hoquei patins. Carmelo Paniagua, president de la Real Federación Española de Patinaje (FEP), assisteix a la final. Bona part dels assistents aprofiten la final per reivindicar les seleccions esportives catalanes (http://ves.cat/aqRe), i proclamen simbòlicament Paniagua com a ‘persona non grata’ a Igualada, precisament a causa dels seus mètodes caciquistes i antidemocràtics per boicotar aquesta demanda (http://ves.cat/aqRd).

El pròxim dissabte 29 de gener la capital de l’Anoia acull l'OK Stars. Cal felicitar, doncs, l’Igualada Hoquei Club i la resta d’organitzadors que faran possible aquesta festa esportiva, així com els jugadors i jugadores que hi competiran.

Ara bé i dit això, el dijous 20 de gener, el senyor Paniagua ocupa les portades de la premsa local per presentar el torneig. Potser creu que la memòria dels catalans és fràgil i de curta durada, fet que li permetrà, aquesta vegada, una presència plàcida a la ciutat. Tres anys més tard, però, senyor Paniagua, la memòria persisteix. Som tossuts i obstinats. Fem memòria, doncs, perquè creiem en la coherència i perquè, també en l’àmbit esportiu, la lluita dels catalans per ser normals ja ve d’enrera.

Disculpi les molèsties, doncs. No és res personal. Sabem que vostè només compleix amb les obligacions del seu càrrec de representant de la metròpoli. I té raó: molts directius i polítics catalans són tant o més culpables que vostè per manca de valentia i coherència; per viure satisfets amb seleccions regionals i partits de costellada un cop a l’any en la majoria d’esports. Ah, sí. D’acord: també per no fer com vostès i separar la política de l’esport.

Finalment, li volem recomanar el documental ‘Fora de Joc’ (http://youtu.be/LfcQi7DQpJg). Potser encara no l’ha vist, i estem convençuts que també li vindran a la memòria alguna de les seves gestes al capdavant de la FEP.

Penya Bon Rotllo de les seleccions catalanes a l’Anoia

PD Sembla, sr. Paniagua, que la Penya Equip i Força (http://equipiforca.webnode.com) de l’IHC també té memòria. Els seus membres estan impulsant la campanya "A l'Ok Stars porta l'estelada sota el braç" per mostrar el descontentament que la seva presència provoca a Igualada.


14 Comentaris

J

Jaime Rodriguez Pérez

Múrcia

5 de febrer 2011.19:31h

Respondre

Com un murcià i español que soc, em considero un bon català. Trobo molt bé aquesta iniciativa de la penya del Igualada. molta més gent haurien de reivindicar les llibertats catalanes. El senyor... Llegir més paniagua l’ahurien de portar amb patera a perejil i deixarlo allà una temporada. Ni españa ni ostias, visca Catalunya lliure i Múrcia rica !

T

Toni

Igualada

24 de gener 2011.14:10h

Respondre

Ricard A. no perdis tu el temps amb arguments que a dia d’avui no porten enlloc. Criticant que la gent vagi amb estelades a l’OK Stars l’únic que aconsegueixes és que no si vagi.
A mi que em... Llegir més diguin que el que he de fer és ”acudir a Les Comes a gaudir de l’espectacle i deixar-me d’històries” no em fa cap falta.
En tot cas el que faré serà no anar-hi perquè ja no em ve de gust treure-hi el cap, perquè persones com tu no cal que m’amarguin el dissabte. I qui barreja política i esport és el vostre convidat, tingueu clar.

R

Ricard A,

Igualada

24 de gener 2011.09:41h

Respondre

Senyors de la penya Equip i Força, no perdeu el temps en temes que a dia d’avui no porten enlloc. Si la Federació Espanyola vol que Igualada organitzi una exhibició i l’IHC ho vol, el que... Llegir més hauríeu de fer és acudir a Les Comes a gaudir de l’espectacle i deixeu-vos d’històries. Amb el vostre comportament només podeu perjudicar al club.
O és que no sabeu qui controla i dirigeix als àrbitres ? Potser tampoc sabeu que li fareu un flac favor a l’IHC barrejant esport i política. Les coses no es poden barrejar i és una autèntica barrabassada voler muntar un circ polític quan la majoria de gent el que volem és gaudir d’un bonic espectacle esportiu.

T

Toni

Igualada

24 de gener 2011.08:42h

Respondre

Calia el comunicat? Calia crear aquesta polèmica? Sense el comunicat de l’IHC no hi hauria polèmica.
Aquí ningú crida a boicotejar l’OK Stars, només hi ha una crida contra l’oblit a les... Llegir més maniobres polítiques del president de la FEPA. Qui fa sortir de mare aquesta situació és el comunicat de l’IHC. Sense aquest comunicat queda clar que no és l’IHC qui anima a portar estelades. Fresno en el record, ni oblit ni perdó.

A

Albert

Igualada

23 de gener 2011.15:56h

Respondre

Ricard, si creus que posar-se a l’alçada dels espanyolistes més rancis és el millor, doncs endavant.

P

Pere

Igualada

22 de gener 2011.23:12h

Respondre

Ricard, potser no feia falta ni l’actitud de la federació ni el comunicat de l’igualada, però en tot cas, estem valorant aquest últim.
El trobo molt encertat, felicitats Manel.
Endavant i... Llegir més sort amb la gestió de l’IHC, que és l’important, i dissabte vinent, a gaudir de la festa !

r

ricard

igd.

22 de gener 2011.21:50h

Respondre

Allo que ha fet sempre la ”federacion española” -sigui del que sigui- es barrejar política i esport quan es tracta de Catalunya. Parlo amb coneixement de causa. Aixó vé de lluny, no és... Llegir més d’ara. El comunicat de l’IHC no feia falta.

P

Pere

Igualada

22 de gener 2011.18:57h

Respondre

Felicitats a l’IHC i a la nova junta pel comunicat. Esport i política mai podràn conviure junts. Felicitats

P

Pau

Igualada

22 de gener 2011.17:44h

Respondre

Serra, però què dius ? En contra de les seleccinons catalanes ? On ho diu això. Llegir no fa mal, t’animo a fer-ho. La bandera del nostre país és la senyera (des de fa més de 800 anys ) ! i... Llegir més no un invent de fa menys de 100 anys.

S

Serra

Igualada

22 de gener 2011.16:31h

Respondre

tristisim que fins i tot els mateixos clubs catalans condemnin accions en favor de les seleccions catalanes!!!

tots junts contra l’opressió!

E

Ester Vich

Igualada

22 de gener 2011.15:18h

Respondre

No calia amics de l’IHC.
El caràcter català del ”què diràn”, ” i si s’enfaden?” ja ha sortit.
Veia amb simpatia la nova junta però aquest comunicat m’ha decepcionat.

J

Jordi G.

22 de gener 2011.12:22h

Respondre

Potser que no barregis les coses, Carles F. Si una persona amb la trejectòria De Paniagua ve a Igualada, la gent, com a mínim, té dret a expressar-se, oi? Amb la RFEP, el mite de ”no barrejar... Llegir més esport amb política” crec que no serveix; de fet, les protestes més aviat em semblen normals. D’altra banda, sobre l’esponsor, cal preguntar-se perquè un important distribuidor de gasoil prefereix patrocinar trial a Girona, una coneguda marca esportiva enguany no dóna ni cinc... Ser de l’Anoia és complicat i aquesta dificultat potser no és patrimoni de l’IHC.

C

Carles.F

Igualada

21 de gener 2011.22:37h

Respondre

Tothom tenim memória.En l’època daurada del nostre club algú recordava al Sr. Panyagua, o a la F.E.P. En lloc de critícar tant i de perdre el temps amb coses que de moment són inviables,... Llegir més perqué no col.labor-ho amb la junta directiva a mirar de buscar recursos económics per tal que la situació del club no sigui tant dolenta?. Com diu la dita, qui no te feina pentina el gat.Per cert, no teni-ho ni idea del mal que feu a l’entitad amb aquest sectarisme. Gràcies.

C

Cesc G.

Igualada

21 de gener 2011.17:52h

Respondre

Penso que està bé això de portar l’estelada. Però per què ningú no parla de l’espònsor que no troba l’Igualada HC ? És ridícul que vinguin les estrelles de l’hoquei lliga a Igualada,... Llegir més que es vulgui promocionar aquest esport, i anem sense espònsor. Treballin per buscar un patrocinador senyors directius. Estem fent el ridícul intentant promocionar un esport que no sabem si podrà començar la propera temporada pel deute acumulat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.