TORNAR

La 'Casa de la festa', un nou espai recuperat a l'Escorxador d'Igualada

Acull la imatgeria festiva de la ciutat

cultura
Dijous, 20 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'àguila, els gegants, els capgrossos d'Igualada i tota la imatgeria festiva de la ciutat tenen una nova casa en una de les sales de l'antic Escorxador, que s'ha adequat recentment. Les figures hi són exposades amb uns plafons informatius perquè també puguin ser visitades, amb l'ajuda d'uns dossiers didàctics que s'han preparat sobre el seguici festiu i les diverses imatges.

La imatgeria, a la 'Casa de la festa'

La regidora Maria Enrich ha explicat que la 'Casa de la festa' acull totes les imatges festives excepte en Tonet Blanquer i la Conxita Teixidora, que tenen el seu propi espai al Museu de la Pell —a l'Escorxador n'hi ha dues fotografies, a mida real. Enrich ha agraït els consells i assessorament de les entitats i associacions relacionades amb la imatgeria festiva, per tal d'adequar al màxim aquest nou espai.

Recuperant l'Escorxador

Aquesta és una nova sala que s'ha rehabilitat d'aquest antic edifici, que se suma a la nau central ja restaurada. També s'està treballant en les dues casetes de l'entrada: una acollirà el nòdul logístic de la xarxa de fibra òptica de la ciutat, i l'altra un alberg per als pelegrins del Camí de Sant Jaume. El regidor d'Obres Públiques, Xavier Figueres, ha explicat que també s'està treballant en la recuperació de l'ala nord de l'edifici i dels patis interiors. Tot plegat forma part per a la recuperació integral de l'Escorxador, i per convertir tota la illa en 'un espai de creació cultural i artística, que se sumarà a un altre futur equipament cultural: la Igualadina Cotonera', segons Figueres. Així doncs, en un futur és previst que es traslladin a la zona l'Escola Municipal de Música, l'escola d'Art Gaspar Camps i l'escola de Teatre la Tarima.


2 Comentaris

A

Aleix

Anoia

20 de gener 2011.15:03h

Respondre

Voldria fer una pregunta, a veure si algú del IMC me la pot respondre. No entenc igual que el Sr. Vilarrubias perquè no s’exposen aquests balls tan magnífics que poc a poc es van recuperant per... Llegir més mitjà d’alguna fotografia, model de vestit i alguna explicació del ball? Heu anat a veure la de Vilafranca? Crec que n’és tot un exemple.

Aprofito per expressar la meva satisfacció de que no hi siguin el tonet i la conxita, però calia posar una foto a tamany real? No n’hi ha prou amb la bellesa que mostren com es pot veure els del Poble sec i els de la ciutat? Per què siguem francs de bonics no ho són gaire el tonet i la conxita. I ja l’última pregunta per a la regidora, i els bessons dels bolquers, també hi són...?

Moltes gràcies i no patiu, que algun dia la farem ben digne aquesta festa i per tant aquesta casa de la festa!

v

vilarrubias

Igualada

20 de gener 2011.09:27h

Respondre

L’enhorabona a tothom!
Només voldria convidar a veure altres ”cases de la festa” i veuran que o li diem ”casa-magatzem de la imatgeria” o només hi ha representada la meitat de la... Llegir més ”festa”. On són els balls que, precisament, són reconeguts arreu de Catalunya com un dels orgulls del seguici d’Igualada des de tota la vida? Aquest any ja n’hi haurà quatre o cinc dels set que teníem antany. Anem-hi pensant a fer lloc (si és que se’ls hi vol)!

:-)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.