TORNAR

Carles Casanova encapçalarà una formació independent a Òdena per les municipals

Avança que no renunciarà a ERC, però que serà una llista plural i oberta

politica
Dimecres, 19 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El republicà Carles Casanova, actualment regidor a l’oposició per ERC a Òdena i un dels vicepresidents del Consell Comarcal, ha anunciat la creació d’una candidatura independent per concórrer a les municipals. Segons explica, la formaran persones de provinences diverses i sense que hi hagi cap militància obligatòria —ell ja ha avançat que no renunciarà a Esquerra, el seu actual partit.

Carles Casanova, en una imatge d'arxiu

‘Òdena2011’ es presenta com una força ‘de proximitat i de sentit comú’, i com una proposta oberta a tothom amb la voluntat d’incorporar el màxim de gent possible. La militància a un o un altre partit no serà cap impediment, segons Casanova, ‘perquè en política municipal calen idees per al poble, s’ha de ser pràctic i no perdre’ns en debats filosòfics’, apunta.

Ja hi ha un grup de gent que hi treballa per confeccionar la llista, però de moment ja s’han obert al públic amb la creació d’un web i d'un canal de Twitter. Aquestes eines, segons Carles Casanova, serviran per prendre un contacte més directe amb els veïns i per obrir-se a propostes i necessitats.

Condicionar el govern

Hi ha una altra formació que ja ha anunciat la seva participació a les eleccions, Òdena Oberta, encara que de moment no és clar si ho farà de manera independent o bé sota les sigles de CIU. Sobre aquesta llista, Casanova opina que la formen ‘persones amb un tarannà semblant al nostre, persones que s’han implicat amb el poble i amb el teixit associatiu’. Segons diu, ‘la qüestió és acabar amb les majories absolutes que impossibiliten el debat al municipi, posar fi a la manera de fer les coses dels darrers vuit anys, sense participació i amb una gran manca d’informació de cara als vilatans’, per la qual cosa opina que si hi ha ‘formacions fortes que són una bona opció per als votants, el canvi és possible’. ‘Volem que la gent ens faci confiança per poder condicionar el govern d’Òdena i contribuir amb el nostre treball a fer un tomb a les polítiques faraòniques i futuribles que ens han venut durant 8 anys els actuals governants’, conclou.

L’odenenc Carles Casanova és regidor per ERC al municipi des del 2007, i anteriorment ho havia estat com a independent, durant la legislatura 1999-2003. També és vicepresident del Consell Comarcal, i conseller de les àrees d’esports, cultura i societat de la informació.


3 Comentaris

J

Jordi Galarza

ÒDENA

20 de gener 2011.12:06h

Respondre

Respecte a la nova candidatura Òdena 2011, bé, només aclarir que en aquest grup hi participem en Carles i jo actualment des de l’ajuntament. També hi han estat des del primer dia els nostres... Llegir més companys i companyes del nucli antic, del Barri de St Pere i Pla de la Masia i l’Espelt. Hem sabut mantenir la flama encesa. Durant aquests 4 anys ERC-Òdena a tingut una relació cordial vers els altres grups i a més, ha volgut sempre comptar amb la participació de persones alienes al grup en resposta al nostre interès per tots els indrets del municipi.

És per això que, creant un Grup Municipal Obert a tothom volem donar l’oportunitat als veïns i veïnes, sense ser de cap color polític, de participar directament en les decisions importants pel municipi. Aquí el que interessa és l’opinió plural, el dia a dia, els nostres fills i filles, els nostres avis i àvies,...i millorar, dins les nostres possibilitats, la qualitat de vida dels odenencs i odenenques.

Tot canvia al nostre voltant, hem de procurar pel nostre poble amb projectes i serveis que ja paguem i lluitar per millorar-los. Doncs, per tot això, el nostre neguit no el podem compartir només amb gent “política” sinó que la gent del carrer ha de poder implicar-se i participar-hi.

No dubteu que en Carles Casanova, com a persona, com a odenenc i com a polític, sempre pensant en el benestar dels altres, ha de ser una bona opció per dirigir i rebre la confiança i els consells de totes aquestes persones de tots els indrets d’Òdena.

C

Carles Casanova

ÒDENA

19 de gener 2011.11:49h

Respondre

Estimat Ricard, primer de tot, no ens coneixem i sembla ser que no vols que et coneguem (surt de l’armari i identificat). Em penso que has fet una interpretació de la notícia errònia. No entens... Llegir més res de res i per altra banda, no penso que ho vulguis fer i a més vols confondre la opinió de la gent. Les nostres provinences són diverses i no estan necessariament adscrites a cap militància obligatòria. De la mateixa manera que jo no renunciaré al meu partit, Esquerra Republicana de Catalunya, cap dels components de la candidatura es veurà obligat a militar-hi.

R

Ricard R.

Òdena

19 de gener 2011.08:17h

Respondre

És evident que han de començar a sortir de l’armari tots els que estaven amagats...Si en Carles no vol anar amb ERC és perquè senzillament ERC està dividida i aquestes sigles no només no... Llegir més sumen sino que resten. D’altra banda, crec que es posicionarà amb la gent de l’Espelt. Espero equivocar-me, perquè pensava que era una persona molt assenyada, però Òdena ha de pensar per tots els seus ciutadans, no només pels privilegiats de l’Espelt.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.