TORNAR

Concentracions, aquesta tarda, per la sentència del Suprem en contra de la immersió lingüística

La comunitat educativa de l'Anoia rep amb hostilitat l'anunci

Dimecres, 22 desembre 2010. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Tribunal Suprem espanyol (TS) va emetre tres sentències el migdia d'aquest dimecres que obliguen la Generalitat de Catalunya a introduir el castellà a les escoles com a llengua vehicular, en resposta a tres recursos que havien presentant pares d'alumnes. Les reaccions a la comarca no s'han fet esperar i des d'algunes AMPES, el grup de mestres i entitats culturals ja han donat la seva opinió sobre l'assumpte. Aquest dijous, a les 20 h del vespre, s'han convocat protestes ciutadanes a Igualada, Capellades i Carme, com en nombroses altres poblacions catalanes.

Escola Mowgli

Escola Castell d'Òdena

Les AMPES de diferents escoles anoienques han tingut una reacció semblant entre elles i contrària al resultat de la sentència emesa pel Tribunal Suprem (TS). D'aquesta manera, Thaïs Busqué, presidenta de l'AMPA de l'escola d'Òdena, afirma: 'Estic totalment en contra de la sentència, tenim un model que ha funcionat fins ara i no entenc per què l'hem de canviar'. A més a més, Busqué afegeix que la llengua catalana és la 'nostra llengua' i la que s'ha de fer servir a les escoles. Finalment, la presidenta de l'AMPA es pregunta si la introducció del castellà com a llengua vehicular a les escoles de Catalunya portarà un augment en les despeses.

Des dels Prats de Rei, la presidenta de l'AMPA, Maria Àngels Armengol, diu que personalment no està d'acord amb la sentència i reclama una resposta contundent per part de la Generalitat 'i que es tingui en compte el que demana i pensa la societat'.

Per la seva banda, Lídia Gumà, presidenta de l'AMPA de l'escola Mowgli, afirma estar totalment en contra d'aquesta sentència i considera que el català és la llengua pròpia i ha de ser l'única vehicular a les escoles de Catalunya. En la mateixa línia es pronunciava la presidenta de l'AMPA de l'escola Alta Segarra de Calaf, Fàtima Vilaseca, qui ha dit que s'haurà de fer pressió a les institucions pertinents perquè es pronunciïn en contra d'aquesta sentència.

Grup de Mestres de l'Anoia: 'Per què ens volen fer canviar un model que tan bé ha funcionat fins ara?'

Carme Aloy, presidenta del Grup de Mestres de l'Anoia, titlla la sentència d'injusta i afirma: 'No entenc per què ens volen fer canviar el model d'immersió lingüística que tan bé ha funcionat fins ara'. A més a més Aloy es mostra a l'expectativa després de les paraules del conseller Maragall, que aquesta mateixa tarda ha afirmat: 'No s'haurà de tocar ni una sola coma de la norma ja que només es refereix a tres casos particulars i el Suprem no té jurisdicció per anul·lar normes de rang autonòmic o estatal'. Carme Aloy ha reivindicat el paper de protecció i projecció del català per part de les escoles.

'Cal construir un sol poble fort i cohesionat'

Òmnium Anoia rebutja 'contundentment' la sentència del Tribunal Suprem i la considera perjudicial pel català. En el comunicat que l'entitat ha enviat aquesta mateixa tarda, recorda que el model d'immersió lingüística ha estat reconegut i avalat pel Consell d'Europa com a model de cohesió social, i apunta que amb aquesta acció el TS crea un conflicte allà on no n'hi ha, i que l'Estat segueix atacant la voluntat del poble català. Òmnium Anoia ha anunciat que emprendrà les mesures oportunes per tal de 'construir un sol poble, fort i cohesionat'.

Concentració de protesta

Òmnium Anoia ha convocat els seus socis i simpatitzants perquè aquest dijous, a les 8 del vespre, es concentrin davant l'Ajuntament d'Igualada per protestar contra la sentència, alhora que demana 'a la corporació municipal que també faci explícit el seu rebuig' i 'insta els diputats de la comarca a què traslladin al Parlament de Catalunya el sentiment anoienc d'oposició a la sentència'.

Des de Carme, informen que també avui, però a les 19.30 h, s'ha convocat una concentració de protesta davant de l'Ajuntament, en contra de la sentència del Suprem.

Finalment, Vila de Capellades-CUP també ha convocat la ciutadania a mobilitzar-se contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol, al davant de l'Ajuntament de Capellades a les 20.00 h.

Documents adjunts

Comunicat de la CUP-Capellades



18 Comentaris

A

Albert

Igualada

24 de desembre 2010.13:19h

Respondre

N’estem farts que en toquin els c..., i alguns fins i tot de casa nostra. Com diuen ells: ”quien siembra vientos (...)”

f

fontdelferro

igd

24 de desembre 2010.09:38h

Respondre

Raul: a les passades eleccions es va votar per triar el Parlament que finalment ha triat en Mas com a President de la Generalitat, i estic convençuts que la gent li ha donat massivament la... Llegir més confiança, pensant més en el vot útil per tal de fer fora al tripartit.

Estic conveçut que en un referendum vinculant per la indepedència, el % de vots a favor seria molt alt. No sé si actualment seria majoria, però el que sí sé és que cada dia hi estem més aprop (gràcies també a sentencies com les del Suprem i les del TC).

Tu en aquest referendum, què votaries?

J

Joan

Vilanova

24 de desembre 2010.00:40h

Respondre

raul 13%?????ciu 13%?la suma del total de si i erc amb ciu és de13%????no soc persona de numeros , però 13%? t´equicoques

via fora catalans contra la sentencia injusta del tribunal defensem la... Llegir més nostra llengua

E

Ester Vich

Igualada

24 de desembre 2010.00:00h

Respondre

Estic contenta. Si els catalans seguim donant respostes tan tèbies a les agressions que rebem des d’Espanya, ens mereixem més sentències així.

r

raul

vilanova

23 de desembre 2010.23:34h

Respondre

Fontdelferro: si la majoria dels catalans voguesim la independencia, fà tres setmanes l´hauriem votat i nomès un 13 per cent de la gent va votar un partit indenpendentista, que ens quedi clar.

f

fontdelferro

igd

23 de desembre 2010.22:35h

Respondre

Lidia R., a mi em preocupa molt més què opinen els ciutadans de Catalunya. El model d’immersió lingüística és una molt bona eina d’integració i cohesió social i jo, com a fill... Llegir més d’inmigrants de Burgos, penso que soc un bon exemple. Per aquest motiu les catalanes i els catalans, no només tenim el dret de defensar el català, sino que també el deure de lluitar en contra de qualsevol atac a la nostra llengua, ja que si no ho fem nosaltres, qui ho farà?

I sabeu quina és la millor eina per defensar el català? Molt senzill: la independència.

L

Lidia R.

Igualada

23 de desembre 2010.18:25h

Respondre

Fontdelferro, i què hi diuen els teus paisans de Burgos de tot el que opines ??

T

Thais Busqué

Òdena

23 de desembre 2010.14:36h

Respondre

Crec que entre tots els afectats hem de fer pressió a qui correspongui per tal que no es tingui en compte la sentència: no té cap sentit fer cas a tres casos particulars per tirar endavant un tema... Llegir més tant important, on és el sentit comú? Com a catalans hem de reivindicar els nostres drets i prioritats i ....hem de ser valents!!!

M

Miquel

Odena

23 de desembre 2010.10:57h

Respondre

En part estic content ja que aquestes sentencies ens desvetllen una mica, augmenta el nacionalisme català i fa que cada vegada anhelem més una hipotètica independència.
Però no puc deixar de... Llegir més fer-me les preguntes de sempre. Si no ens volen deixar marxar, vol dir que volen fer equip amb nosaltres, llavors perquè ens maltracten tant ?. No ens estan deixant gaires camins per escollir. No seria mes intel•ligent per la seva part que ens cuidessin i mimessin per tal de fer un bon equip i així intentar que ens sentíssim be dins Espanya ?. Llavors potser no voldríem marxar.

Que talossos que arriben a ser alguns i que bé que ens ho fan anar per als independentistes com jo.

f

ferriol

montbui

23 de desembre 2010.10:29h

Respondre

Ens la van fotre pel tema del Tribunal Constitucional i la gent vota CIU...així ens va....ens les van fotent una rera l´altra i acabem votant partits que no li donen importància a la sentència,... Llegir més tal com acaba de fer la futura consellera
d´educació a RAC1...

La propera serà ensenyament en castellà al 100%...i no queda gaire per això, perquè ja hi ha recurs també...

Els catalans hauriem de tenir una mica més de cullons i començar a ser una mica rebels, sino això serà allò del ”hostes vingueren que de casa ens tragueren”...

f

fontdelferro

igd

23 de desembre 2010.10:04h

Respondre

Jo hi estic d’acord: si uns pares volen que els seus fills siguin uns marginats lingüistics i volen viure en la ignorància, doncs endavant. Que obrin escoles exclusivament en castellà i que... Llegir més facin guetos i que la cohesió social se’n vagi a la ”merda”...

Però si ells poden triar la llengua de l’escola, jo voldria triar la llengua del cinema, l’idioma de les joguines dels nens, la selecció nacional que voldria animar, ...

Com diria en Llac: ”Si jo l’estiro fort per aquí i tu l’estires fort per allà, segur que tomba, tomba, tomba, i ens podrem alliberar.”

A

Albert

Igualada

23 de desembre 2010.09:54h

Respondre

Si el model actual ha funcionat d’allò més bé fins ara, per què cal canviar-lo? Per tres excepcions. El que no es pot fer és duplicar recursos: ensenyament en català i ensenyament en... Llegir més castellà a cada escola. Els pocs a qui no els va bé aprendre en català s’estan autoexcloent. L’autoexclusió és un primer pas per al fracàs escolar.

J

Josep Armengou

Berga

23 de desembre 2010.09:14h

Respondre

Ells ens imposen llur idioma en nom d’Espanya, en nom d’un mite. Nosaltres els el rebutgem en nom de l’home, de l’home català que té uns drets concrets i de?terminats. Entre Espanya i... Llegir més l’home, la tria és clara: l’home. Que se salvi l’home i que es foti tot plegat.

R

Ramon

23 de desembre 2010.00:55h

Respondre

Les polítiques i els polítics ens venen la llengua, hem de ser la societat civil qui prengui la paraula.

Prou atacs a la cultura catalana!
Insubmissió a la sentència!

P

Pere

Igualada

22 de desembre 2010.23:28h

Respondre

Ho haurien de fer obligatoriament tot al 50%. Vull que els meus fills aprenguin quants més idiomes millor. Encara que siguem independents un dia, no és dolent...

S

Salva

Masquefa

22 de desembre 2010.23:09h

Respondre

Ja fa anys van atacar la LLengua Catalana fins que al final la van prohibir.

Ara es torna a revifar !!!

Tot això passa perque depenem de Madrid.

Solució INDEPENENCIA

r

ricard

igd.

22 de desembre 2010.21:53h

Respondre

qué hi diu ”el español” Sr. Calbó, a tot aixó?, o ptoser no diu rés perquè ho esta celebrant amb cava, volia dir ”champán francés”... Es el PP qui ha promogut la barbaritat i ofensa... Llegir més contra la nostra llengua i la nsotra identitat.
Reaccionarem tots plegats???

M

Maria

Òdena

22 de desembre 2010.21:25h

Respondre

Fins quan ens estaran prenent el pèl?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.