TORNAR

Avui s'inaugura el SARTC 2010, amb la presència de Lluís Llongueras

L'artista també exposa els seus quadres a D'Ara Galeria d'Art

cultura
Divendres, 17 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El SARTC’10 donarà aquest divendres el tret de sortida amb la inauguració, a 2/4 de 9h del vespre al Teatre Municipal de l’Ateneu, acte que comptarà amb l’assistència del seu padrí, Lluís Llongueras, perruquer i artista. La 14a edició del SARTC, posarà a l’abast dels visitants més de 600 obres creades expressament per a l’ocasió per una trentena d’artistes que vestiran d’art el vestíbul de l’Ateneu, i es podrà visitar fins el 5 de gener.

En el marc del Supermercat d’Art, D’ARA Galeria D’art, exposarà del 17 de desembre al 5 de gener obra del padrí del SARTC10, Lluís Llongueras. Les obres exposades són pintures acríliques sobre tela i escultura de bronze amb base de metacrilat, és una obra colorista que s’anomena 'gestualisme'.

Llongueras, aquest polifacètic artista s’endinsa ara en el món de la pintura, després d’haver explorat els darrers anys l’escultura, la fotografia i la literatura. I es que Llongueras fins i tot s’atreveix amb un manifest 'manifest sobre l’art gestual', avalat per la crítica d’art Maria Lluïsa Borràs, que va morir recentment, en el seu últim llibre 'Art Gestual', escrit a quatre mans entre Llongueras i l’experta en art.

Borràs definia: 'L'abstracció de Llongueras és eminentment gestual, fruit d’un acte automàtic en el sentit que la mà no obeeix la ment, ni la raó, ni tan sols la voluntat d’arribar a un determinat estil o una manera personal. Per Llongueras, l’acte de pintar i en definitiva la pintura és un acte de llibertat total i absoluta. Llongueras és un artista d’un talent extraordinari, que no només ha triomfat en la seva professió de perruquer, sinó que en optar per l’art no ho ha fet en una disciplina concreta, sinó que s’ha convertit en un escriptor prolífic d’imaginació profunda i d’una alta qualitat literària, fotògraf, escultor i ara pintor', va dir aquesta crítica en art.

'Jo creo escultures gestuals com una experiència personal total i part de la meva obra neix de mi, no nomes del que penso, sinó també del que sento' assegura Llongueras.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.