TORNAR

L'autora igualadina Susanna Carpi pública el llibre 'Història d'una formiga'

Aquesta és la seva primera obra, que serà presentada divendres a la llibreria Aqualata

cultura
Dimecres, 15 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'Història d'una formiga' de Susanna Carpi és el viatge d'una formiga amb fibromiàlgia, fatiga crònica i depressió, cap al coneixement de la seva pròpia identitat. El llibre consta de varis capítols on en cada un s'explica una faula sobre el formiguer on viu, faules sobre temes més enllà de les seves malalties.

Un llibre sobre la superació personal

Susanna Carpi ens explica que la formiga protagonista del seu llibre pateix les mateixes malalties que ella, però que a l'obra 'passen moltes més coses, més enllà d'aquestes malalties'. També es tracten temes actuals, com la crisi econòmica, i en cada capítol hi ha una faula, amb un conte escrit per ella i algun conte oriental, sobre el tema del capítol, buscant la saviesa dels contes populars.

Treballant en el segon llibre

'Aquesta és una novel·la que pot interessar a tothom' assegura Carpi, que ja està treballant en el seu segon llibre, sent 'Història d'una formiga' la seva primera publicació. L'obra gira al voltant d'un niu de formigues, amb relats que ens presenten el canvi d'una societat, tenint com a protagonista una formiga afectada per fibromiàlgia, fatiga crònica i depressió.

Escriure, una teràpia

Susanna Carpi, nascuda a Igualada i autodidacta en moltes àrees, va començar a escriure aquest llibre per prescripció facultativa del seu terapeuta, Antoni Gómez, i per ella, cadascuna de les pàgines ha suposat un gran esforç. Tot i això, el coratge per tirar endavant, l'autoexigència de Carpi i la perseverança per canviar la seva manera de viure, l'han ajudat a fer realitat aquesta obra.

L'obra ha estat editada per La Patumaire Edicons, una editorial de Berga que es va interessar per l'obra de Susanna Carpi ja que és la mateixa editorial que publica la revista 'Bioritmes' per als malats de fibromiàlgia. L'autora assegura 'que és força difícil que et publiquin una obra, però en aquest cas no ha estat gens complicat'.

Divendres, la presentació

Aquest divendres 17 de desembre, a les 20h a la llibreria Aqualata tindrà lloc la presentació de la primera obra de l'escriptora igualadina, que estarà acompanyada per el seu terapeuta, Antoni Gómez. L'entrada és lliure per a tothom.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.