TORNAR

L'igualadí Pep Elias publica la seva primera novel·la, 'Olor de Gas'

L'obra utilitza un to irònic per reflexionar sobre la vida a la terra

cultura
Divendres, 10 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Adam és un home que viu feliç a la Terra fins que un dia l'atzar li dóna un mal cop, sent que la vida terrícola és una estafa i decideix marxar tan lluny com sigui possible. Per això, de seguida accepta un bitllet només d'anada al planeta Mart des d'on el personatge prendrà distància i reflexionarà sobre la vida al planeta blau. Amb aquest argument, l'escriptor igualadí Pep Elias ha captivat el jurat del concurs Premi Ciutat de Mollerussa i publicarà la seva primera novel·la 'Olor de Gas'.

Portada del llibre

Pep Elias

Pep Elias ha afirmat que la 'història va néixer amb la voluntat de ser un relat breu -un gènere amb el que se sent còmode i ja ha publicat el recull 'Literalment incapaç de matar una mosca'- però que una vegada va tenir el personatge instal·lat al planeta Mart es va adonar que oferia moltes possibilitats i va decidir treballar el personatge i la història per fer-ne una novel·la.'

Una mirada irònica

A través d'aquesta obra, Elias vol fer una mirada irònica a la forma de vida de la terra i impulsar el lector a reflexionar-hi. Per aquest motiu, l'autor ha oblidat l'estil breu i concís que havia heredat de la seva etapa de periodista i havia explotat en els relats breus per cercar una literatura més reflexiva i analítica.

Publicar, una fita complicada

Pels escriptors novells segueix essent complicat poder publicar, per això Pep Elias se sent molt content i satisfet amb el premi de novel·la breu 'Ciutat de Mollerussa' que va aconseguir el passat mes d'abril i que li ha permès publicar la seva obra amb l'edtirorial 'Pagès edicions'.

Aquest és el segon llibre publicat per l'igualadí després del primer recull de contes, i segons ens explica Elias: 'Ara cal gaudir de l'èxit, però ja tinc gairebé enllestit un recull de contes, tot i així sé que serà difícil que vegi la llum'.

La presentació de l'obra serà el proper dia 11 de desembre a l'Ateneu Igualadí i anirà a càrrec de la professora de literatura a la Universitat de Barcelona, Laura Borràs.


1 Comentaris

A

Anna

Jorba

10 de desembre 2010.19:01h

Respondre

Pep,enhorabona

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.