TORNAR

Activitat escolar de la setmana

Dissabte, 27 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les escoles continuen endinsades en el curs 2010 - 2011 i aquesta setmana la gran protagonista ha estat Santa Cecília, patrona de la música, una festa celebrada per escoles com l'Ateneu, el Mowgli o l'Escola Pia. Per altra banda a l'Institut Montbui han rebut la visita de l'escriptora Maria Enrich, mentre que algunes alumnes del Montclar han tornat de la seva estada a Irlanda.

Al Gabriel Castellà varen celebrar Santa Cecília

Els alumnes de l'Ateneu van celebrar Santa Cecília

L'escriptora Maria Enrich dedicant el seu llibre als alumnes de l'Institut Montbui

L'Institut Montbui valora molt positivament la visita al Bus de les professions

Els alumnes de Cicle Inicial durant l'activitat d'educació artística

L'Escola Mowgli va celebrar la festa de Santa Cecília, patrona de la música

Les alumnes del Montclar que han cursat un trimestre a Irlanda

Els nens i nenes de la Llar d'infants 'Els Vailets'

Llar d'infants 'Els Vailets'

El passat dijous 11 de novembre, coincidint amb el dia de sant Martí, a la Llar d’infants municipal 'Els Vailets' d’Òdena es va fer la plantada de l’all. Els infants de les aules dels dofins i dels esquirols van plantar aquest bulb. Els menuts, seguint aquesta tradició de l’horticultura, plantaren l’all amb la punta prima cap avall tot esperant que l’all doni la volta i creixi cap amunt. Ara, cada dos dies, ben il·lusionats reguen la plantació d’alls esperant que neixin.

Escola Montclar

Ja fa uns dies que les sis alumnes de Montclar que estaven cursant el primer trimestre a Irlanda han tornat. Les nostres alumnes: Míriam Alomar, Clara Camins, Marta Peña (6è Epri) i Marta Bonsfills, Maria Marimon i Andrea Motos (1r ESO), han estat vivint durant quasi tres mesos amb famílies irlandeses i anant a escoles de Dublín. L’experiència ha estat molt bona ja que, a part d’haver après i reforçat molt l’anglès, han fet molts amics en aquest país i han viscut durant unes quantes setmanes immerses en una cultura diferent a la seva.

Cal recordar que el programa 'Un trimestre a Irlanda' s’oferirà també aquest any per alumnes de 6è de Primària i 1r d'ESO (curs 2010-2011).

Escola Mowgli

El passat 22 de novembre fou Santa Cecília -patrona de la música i dels músics- i a l’Escola Mowgli ho vam commemorar mitjançant dos concerts. El primer, a la galeria d’Educació Infantil, va ser per als més petits: Tabalets(Ll-1), Patufets(Ll-2) i Follets(P-3). Els intèrprets foren alumnes de Cicle Superior de Primària, estudiants de música. Vam escoltar el piano, la flauta travessera, la guitarra i un clarinet. En acabar els joves intèrprets van rebre uns bons aplaudiments.

El segon concert fou a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central d’Igualada. Hi van assistir Esquirols(P-4) i Pinotxos(P-5) i tots els alumnes de Primària. Els músics eren el grup NESPROS, els quals van interpretar diverses peces de música tradicional catalana. Vam conèixer instruments no gaire usuals: sac de gemecs, tarota, viola de roda i la gaita de boto. Tot fou molt interessant i una bona manera de celebrar el dia de la patrona.

Escola Maristes Igualada

La setmana passada els alumnes de 2n curs del Cicle Inicial de l’escola Maristes Igualada vam anar al Museu Comarcal de l’Anoia a veure una exposició de capgrossos. Després van participar en un taller on havien de fer un petit cap amb pasta endurible marcant les faccions principals de la cara i el van pintar amb pintura utilitzant pinzells. Així cada alumne/a va crear el seu propi capgròs.

D'altra banda, aquest dilluns, en motiu de la diada de Santa Cecília, vam gaudir a l’escola d’un espectacle de la companyia Samfaina de colors. L’obra 'De bracet' vol fer arribar als infants la màgia de la poesia i la música.

Institut Montbui

Aquest dijous 18 de novembre, tot i el dia gèlid que feia, els alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut Montbui s'han desplaçat fins a Piera per a visitar el Bus de les professions. Hem dividit els alumnes en dos grups de 17 persones, perquè l'autobús està dividit en dues aules, l'aula d'audiovisuals i l'aula taller. A l'aula d'audiovisuals els han explicat les característiques de la formació professional específica i els diferents cicles formatius agrupats per famílies professionals, com també els programes de qualificació professional inicial. A la segona aula els han mostrat una espècie de taller on hi havien diferents treballs fets per alumnat de cicles formatius. Valorem la sortida molt positivament ja que els alumnes han sortit molt motivats, i molts ja tenen clar què volen estudiar quan acabin 4rt d'ESO.

El passat 18 de novembre, l'Institut Montbui va tenir l'honor que l'escriptora igualadina Maria Enrich fes la presentació del seu llibre Tres amigues i un estiu, que ha estat la lectura escollida per a tots els alumnes de 2n d'ESO, ja que és una lectura juvenil, amb un llenguatge planer i contacta molt bé amb els nois i noies d'aquesta edat, en podem donar fe, ja que als nois no els ha desagradat i a les noies els ha meravellat.

Els alumnes de 3r d'ESO que treballen per a la revista del centre, també han pogut participar de l'esdeveniment, fent una entrevista a l'escriptora, per poder escriure posteriorment un bon article.

Escola Pia

El passat dilluns, dia 22 de novembre, els alumnes d’infantil i de 1r de primària de l’Escola Pia van celebrar la festa de Santa Cecília, patrona de la música i dels músics, amb un concert de violoncel i saxòfon que dues alumnes de 3r d’ESO de l’ escola van oferir, en la sala d’actes de l’escola. Així va ser la cloenda d’una setmana durant la qual la música va ser present en les diferents aules. Alumnes que cursen ESO van anar ensenyant els diferents sons dels instruments: la guitarra, el piano, la flauta travessera, el saxòfon, el violoncel… D’aquesta manera, els menuts de l’escola van poder escoltar, observar i tocar diversos instruments, però sobretot van poder gaudir de la música feta pels alumnes més grans.

Escoles de l'Ateneu

Com cada any a les Escoles de l’Ateneu s’ha celebrat la diada de Santa Cecília, patrona dels músics. A la Llar d'Infants han tingut una setmana plena d'activitats musicals, amb petits concerts de pares, mares i avis de la Llar i audicions animades a càrrec de les mestres. El concert de dimecres ha anat a càrrec d'un grup de flautes de bec d'alumnes del Cicle Superior. Els alumnes d'Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària han pogut gaudir d'un concert de piano al Teatre de l'Ateneu a càrrec d'Elsa Bisbal, Biel Jorba, Sara Ventura i Clàudia Estruch. Cicle Mitjà va assistir al concert escolar de la JOSA al Teatre de l’Ateneu, amb el programa 'El llac dels cignes i altres'. Els alumnes de Cicle Superior han participat en la projecció musical organitzada per l’Escola Anoia 'Història del video-clip'. Per tots ha estat una bona manera d’apropar-se a la música.

Escola Gabriel Castellà

El passat dilluns 22 de novembre, els alumnes i mestres de l’escola Gabriel Castellà varem celebrar la diada de Santa Cecília. Una festa que portàvem preparant diverses setmanes grup per grup. Com ja sabem, Santa Cecília està estretament relacionada amb els músics, n’és la seva patrona; per això, vàrem escollir diverses bandes sonores de pel·lícules infantils i juvenils per a crear coreografies, balls i danses diferents que cada classe va interpretar al seu nivell i estil propi. Algunes d’aquestes posades en escena al pavelló esportiu varen ser cançons de: Doraemon, El Llibre de la Selva, La Sireneta... Tots plegats varem gaudir molt de les interpretacions dels altres grups i varem preparar amb il·lusió la nostra perquè agradés als demés. Tot plegat una experiència enriquidora i gratificant en què es va demostrar una vegada més que el treball en equip dóna bons fruits!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.