TORNAR

El nou CAP d'Igualada obrirà portes el dimecres 1 de desembre

Atendrà els veïns de la zona nord de la ciutat

Salut
Dimarts, 23 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Uns dies més tard del que estava previst inicialment, el nou centre d'atenció primària Igualada Nord començarà a funcionar a partir de l'1 de desembre. El centre donarà servei als ciutadans de Sesoliveres-La Massa, Ponent, Les Comes i gran part del Pla de Sant Magí.

El nou equipament, al carrer de Bèlgica

Segons explica la regidora de Salut de l'Ajuntament igualadí, Pilar Salat, els ciutadans que per algun motiu prefereixin canviar de professional i centre assignat podran fer-ho, però no dins d'aquest primer any de funcionament, 'perquè ja és prou complicat fer tot el traspàs d'expedients i seria impossible poder gestionar-ho justament a l'hora de posar-ho en marxa'.

Així, els habitants a qui correspon ser atesos en aquest nou CAP Igualada Nord són els censats en els districtes Sesoliveres-La Massa, Ponent, Les Comes i gran part del Pla de Sant Magí. La ciutadania que no estigui segura a quin centre pertany, pot consultar-ho al web o al telèfon 938 075 800.

Obert dissabtes al matí

El nou edifici, de tres plantes, està situat al carrer Bèlgica núm. 5 a Les Comes, darrere dels Mossos d’Esquadra. El centre oferirà serveis de medicina i infermeria de família, pediatria, odontologia, proves diagnòstiques i procediments (petita cirurgia, infiltracions, cures, etc.), programes de prevenció i de promoció de la salut, atenció a la salut sexual i reproductiva, atenció comunitària, atenció de serveis socials i atenció psicològica. El centre estarà obert des de les 8:00 h del matí a les 21:00 h del vespre de dilluns a divendres i dissabtes de 9:00 h a 15 h.

Si l’usuari requereix d’assistència urgent fora de l’horari d’obertura del centre, a partir de les 21 h es poden dirigir a l’Hospital d’Igualada (Urgències) i, dissabtes a la tarda i diumenges fins a les 21 hores al CAP Igualada Urbà (Pg. Verdaguer, 170).

El nou centre està gestionat pel Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) que gestiona l’Hospital d’Igualada. Amb la incorporació de l’Àrea Bàsica de Salut Igualada Nord, el CSA passa a ser proveïdor de serveis integrals, ja que gestiona serveis hospitalaris, sociosanitaris, de salut mental, d’atenció a les addiccions, de rehabilitació i d’atenció domiciliària.

Es trasllada el servei de salut mental

La posada en marxa del nou centre comportarà que s'hi traslladin, també, els serveis de Salut mental que actualment es troben al Passeig Verdaguer. Només canvia la ubicació, ja que es mantenen els horaris actuals per evitar confusions. El nou emplaçament permetrà assolir la integració física en el mateix edifici que el centre d’atenció primària, i normalitzar des del punt de vista social l’atenció a les persones amb patologies relacionades amb la salut mental. També fomentarà el treball en equip dels professionals.

Per a qualsevol dubte, els usuaris poden demanar més informació a Centre de Salut Mental d’Adults (tel. 938 075 700), Centre d’Atenció a les Addiccions (tel. 938 075 702), Centre de Dia de Salut Mental (tel. 938 075 701) i Centre de Salut Mental Infantojuvenil (938 075 651) —aquest depenent del Sagrat Cor de Jesús, Servei de Salut Mental de Martorell.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.