TORNAR

La vallbonenca Assumpta Saumell, guanyadora del Concurs de Rapsòdia Manuel Mateu i Vives

El guardó s'emmarca dins dels Premis Ciutat d'Igualada 2010

cultura
Dilluns, 22 novembre 2010. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Assumpta Saumell, de Vallbona d'Anoia, ha resultat guanyadora del Concurs de Rapsòdia Manuel Mateu i Vives, Premi Ciutat d'Igualada 2010. La convocatòria de l'Institut Municipal de Cultura i de Poesia Viva d'Igualada se celebrà dissabte passat dia 20, a la tarda, al Teatre de l'Aurora. L'esmentat guardó, a més de la dotació de 1.000 euros, li seran lliurats en la festa dels Premis de Creació Artística Ciutat d'Igualada el proper diumenge 28 de novembre. Se l'obsequià amb un ram de flors que li lliurà en representació de l'alcalde d'Igualada la regidora de cultura i festes, Maria Enrich. Recità 'Carnestoltes', adaptació lliure d'un conte de Víctor Català.

Premi votació popular

Assumpta Saumell, primer premi

El segon premi —600 euros i obsequi del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada que lliurà Rita Armejach, en representació del CECI— va correspondre a Anna Maria Morera Casacuberta, de Belianes que va oferir el 'Cant espiritual' de Joan Maragall. El premi a la votació popular —300 euros que feu a mans Maria Enrich i obsequi de l'Ateneu que li entregà Manuel Mateu R. — va correspondre a Francesc Llorenç Prat Vidal, de Vilanova i la Geltrú, que recità 'El fossar de les moreres' de Frederic Soler.

El Jurat del Premi de Rapsòdia 2010 estigué format per Lleonard del Rio Campmajó, president; Sebastià Borràs, Baltasar Fonts i Natàlia Sellarés, vocals; i Adoració Aliberch, secretaria amb veu i vot. Aquesta explicà com s'havia produït la selecció dels finalistes i relacionà l'ordre d'actuació, segons sorteig realitzat abans de començar l'acte. Tots els concursants d'aquesta fase final, reberen el diploma acreditatiu i l'obsequi d'un llibre. La vetllada fou presentada per Lleonard del Rio Torrents. S'encarregà de l'escenografia Tomàs Berzosa i Josep M. Bertran , el qual actuà també de regidor d'escena. A l'inici de l'acte s'obsequià amb unes flors a Baltasar Fonts, Premi Manuel Mateu Vives 2008, el qual explicà les seves impressions en ser proclamat guanyador.

Ramon Enrich, al piano

En la primera part es desenvolupà la fase final pròpiament dita del Concurs de Rapsòdia. A l'intermedi hi hagué la votació del públic assistent que omplia la sala i posterior escrutini. La segona part s'inicià amb l'actuació del pianista Ramon Enrich, que delectà els assistents amb un selecte repertori. Fou obsequiat per la seva desinteressada interpretació.

D'altra banda, a la primera part de la vetllada es dedicà una recordança a la memòria de Manuel Mateu Vives, lliurant-se un ram de flors als seus fills. També es dedicà un record a l'obra del poeta igualadí Antoni Prat Gelabert (1916-2008), del qual els concursants havien d'enregistrar una de les seves poesies. Jaume Ferrer, fundador de Poesia Viva d'Igualada, en feu una glossa literària.

Clogué la sessió la lectura del veredicte del jurat, el repartiment de premis i unes paraules de Maria Enrich Murt, la qual agraí també la presència del públic forà i local i la participació dels concursants d'arreu de Catalunya. Felicità els guanyadors i l'entitat organitzadora Poesia Viva d'Igualada, i en particular a Lleonard del Rio Campmajó, responsable d'aquestes convocatòries. Es convidà a la guanyadora Assumpta Saumell a cloure la vetllada amb una nova actuació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.