TORNAR

Es posa en marxa la Borsa d’Habitatge social de l’Anoia

S'ofereixen assegurances per als propietaris i avantatges per als llogaters

societat
Dilluns, 8 novembre 2010. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell Comarcal de l’Anoia, en conveni amb la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa la Borsa d’Habitatge per al Lloguer Social de l’Anoia. Aquest és un servei d’àmbit comarcal que té dos objectius fonamentals. D’una banda, es vol reduir el nombre d’habitatges buits que hi ha a la comarca consolidant una relació de confiança entre propietari i llogater, en un procés en què l’Administració actua com a intermediària. I l’altre objectiu és incrementar l’oferta de lloguer a preus moderats per atendre les necessitats de la població amb ingressos baixos.

La Borsa d’Habitatge de l’Anoia és un servei del Departament d’Obres i Serveis del Consell Comarcal de l’Anoia. Entre altres serveis, la borsa ofereix a ambdues parts, propietari i llogater, assessorament i seguiment, i la gestió, formalització i tramitació gratuïta del contracte d’arrendament per mediació de la Borsa en presència de l’administració.

Avantatges per al propietari

La Borsa, per compensar al propietari d’una reducció en el preu de la renda del lloguer, li ofereix un seguit d’avantatges com la selecció dels futurs llogaters, una assegurança gratuïta multirisc, una altra assegurança gratuïta per garantir la defensa jurídica i de caució, i la tramitació d’ajuts a la rehabilitació.

D’altra banda, el llogater podrà beneficiar-se també dels serveis i garanties que ofereix la Borsa com la renda de lloguer per sota del preu de mercat lliure, la selecció d’un habitatge que compleix les condicions mínimes d’habitabilitat, dipositar les fiances estrictament obligatòries i la tramitació d’ajuts.

A més, entre altres serveis la Borsa ofereix diferents programes com el programa de mediació que es caracteritza per la funció mediadora de l’Administració en la relació entre el propietari de l’habitatge i el llogater, i el programa de cessió, que a diferència de l’anterior, la propietat cedeix l’habitatge a l’Administració (Adigsa) i aquesta, a través de la Borsa, li cerca el llogater més adequat.

La Borsa d’Habitatge de l’Anoia s’ubica al Consell Comarcal de l’Anoia (plaça Sant Miquel, 5, d’Igualada). Els interessats també poden posar-s’hi en contacte al telèfon 93 805 15 85 i mitjançant el correu electrònic borsalloguerhabitatge@anoia.cat


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.