TORNAR

El Ministeri de Justícia indulta Teo Romero

L'alcalde de Montbui només haurà de pagar una multa

politica
Divendres, 29 octubre 2010. 02:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Finalment, el Ministeri de Justícia ha acabat indultant l'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero (PSC). S'enfrontava a la pena de sis anys i un dia d'inhabilitació especial per a càrrec públic, segons havia sentenciat l'Audiència Provincial de Barcelona l'any 2004. El motiu: els fets ocorreguts l'any 1995, quan Romero va suspendre de sou el tresorer de l'Ajuntament per malversació de fons públics.

En aquells moments, un cop coneguda la sentència provincial l'alcalde hi va presentar un recurs de cassació, que va ser desestimat. Teo Romero va rebre llavors nombroses mostres de suport de diversos àmbits, com per exemple la creació d'una plataforma ciutadana que recollia firmes a favor de l'alcalde, i es va formular una petició d'indult al Consell de Ministres.

Cinc anys més tard ha arribat la resposta. Segons publica el BOE, es commuta 'la pena d'inhabilitació especial per a càrrec públic imposada per una altra de dos anys de multa, que abonarà en quotes diàries de deu euros, a condició que no torni a cometre delicte dolós en el termini de quatre anys des de la publicació del Reial Decret'.

'S'ha fet justícia'

L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet amb l'anunci: 'Ha tardat, però per fi s'ha fet justícia'. De totes maneres, Romero afirma que ell ja se sentia tranquil amb la seva actuació, 'que va ser pel bé del poble', i que els mateixos veïns li ho van demostrar en les eleccions i amb les nombroses mostres de suport.

Documents adjunts

BOE - 21 d'octubre de 2010



16 Comentaris

J

Joan

Sta, M , de Montbui

2 de novembre 2010.13:02h

Respondre

No ho entenc, Maria S. de Montbui, per tu ser critic amb la gestió municipal es fer campanya electoral? Esta clar que amb aquest alcalde omnipotent o estas amb ell o estas en contra.........Que ha... Llegir més fet coses bones? es clar, nomes faltaria, es la seva feina i la seva obligació com tambe ho es el encaixar les critiques d`aquells que no aproven la seva gestió. Estic d’ acord amb el Sr. Alfredo amb les questions de la deixalleria i de Mont-Agora.
Crec que esta esperant el moment mes adient per fer l’inaguració, o sigui precampanya electoral. Fa un any que esta acabada i podria haber donat llocs de treball, pero es clar, la campanya mana.
En quant a Mont-Agora, realment el nostre municipi necesita aquest macroprojecte? Et recomano que facis un vol per la periferia de Montbui, lluny del famos Boulevart perque et facis una idea mes clara del que ha fet aquets Sr. pels Montbuienc de a peu.
La teva opinio em mereix un grand respecte i et demno respectis la meva i la dels altres.O potser estas fent campanya electoral.....?

A

Alfredo

Montbui

2 de novembre 2010.10:27h

Respondre

Hola Maria.
Soc un simple habitant de montbui que l’unic que fa es fer uns comentaris a rao de l’informació que l’arriba de la premsa i el boca a boca del municipi.
No estic fent campaña ni... Llegir més res semblant, Ünicament expreso els meus dubtes, les meves inquietuts,...

Si t’ha molestat els meus comentaris demano perdo, unicament he expressat temes que van surgint amb el temps a la premsa.

En relació a tema de comptes de L’ajuntament tens Noticia Regio 7 de 23 de febrer de 2010

« L’Anoia és una de les comarques on hi va haver més incompliment. Dos dels casos són Piera i Santa Margarida de Montbui, on coincideix que hi va haver problemes informàtics que justifiquen la demora, segons han explicat els seus alcaldes”

En referencia a la deixalleria : tens la Noticia Anoiadiari.cat de 19 de febrer de 2009

“Dissabte passat va tenir lloc l’acte oficial de col•locació de la primera pedra de la futura deixalleria de Montbui, un equipament que com va destacar l’alcalde del municipi.... Les obres tindran un període màxim de realització de sis mesos, pel que es preveu que puguin finalitzar-se a finals d’aquest any” (2009)
Fa un any aproximadament que està finalizada.

En referencia a la Regidora d’hisenda tens la noticia Regio 7 de 23 de Juliol de 2010

”La regidora d´Hisenda de Montbui denuncia l´alcalde i el primer tinent
Els motius de la denúncia es deuen a una ’vulneració de drets’ per part del primer tinent d’alcalde i a l’’omissió’ dels fets que ha fet l’alcalde
Jessica Arroyo ha explicat que el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui li ha ’vulnerat els drets’ de forma repetida des de fa més de tres anys. Segons Arroyo, l’ha ’insultada’ i li ha fet ’ la vida impossible tan al lloc de treball com a fora’. La regidora socialista ha expressat que l’alcalde estava al corrent de tot i que ha ’intentat solucionar-ho’ però ’li ha marxat de les mans”


En referencia a Llei de barris i Mont Aqua: La meva opinió es que en l’epoca que estem es una aberració fer aquest tipus de projectes, per la meva feina veig cada dia gent que fa equilibis per arribar a final de mes, gent que esá a punt de quedarse sense habitatge, families que no tenen cap tipus d’ingres....

Aixó et fa pensar que es molt fort, molt dur, INJUST fer aquest tipus d’infrastuctures tan gran en aquest moments. Gent que potser desde el seu balco veu com es fa la construcció i que no te res aquell dia per ficarse a la boca.

M

Maria S.

Montbui

1 de novembre 2010.18:33h

Respondre

Senyor Alfredo, dubto molt que sigui el seu nom vertader, abans de criticar s’ha de saber el que es critica. Jo li encomano a rectificar, perquè s’ha passat tres pobles.
Realment és deplorable... Llegir més intentar fer oposició quan falta mig any per a les eleccions locals, i, a més dient frases que no s’ajusten a la veritat.
1) Haureu de demostrar que hi ha corrupció a Montbui... Perquè no aneu a Fiscalia ? Senzillament, tireu la pedra i amagueu la mà. Deplorable. Començant per la presentació dels comptes als organismes adients, que si no està al dia, poc li falta. Per molt menys cauen querelles...
2) Haureu de demostrar que l’exregidora d’Hisenda no està enemistada amb l’equip de govern, segons m’han dit, per un tema d’ego personal...i qui m’ho ha dit també m’ha parlat molt bé de la feina de la Yéssica. És trist intentar fer llenya de temes d’altres persones.
3) Hauríeu de saber perquè la deixalleria no està en marxa...Potser perquè no us entereu de res.Sabeu que està dins el futur polígon ??
4) Haureu d’explicar perquè us oposeu al Mont Àgora...Potser no voleu el progrés de Montbui ?
5) Haureu d’explicar perquè critiqueu Mont Aqua, quan és un dels millors centres d’esport de l’Anoia. Potser perquè és la gran obra inaugurada en aquest mandat ??
6) Haureu d’explicar perquè us oposeu a les despeses de la Llei de Barris, quan inclou programes específics per desenvolupar el comerç local (MontMercat, Ruta de la Tapa). Potser us agradaria que no es fes res a Montbui...

En definitiva Alfredo, si vols jugar a polític presenta’t a les eleccions i a veure qui riu l’últim...Amb el Teo Romero liderant el PSC de Montbui ho teniu negríssim els seus opositors...Felicitats alcalde per aquest indult ! S’havia jugat la seva carrera política per ”aturar” un xoríç...però per sort s’ha fet justícia !!

J

Joan

Sta. M. de Monrbui

1 de novembre 2010.12:31h

Respondre

Esta clar que si es indultat es que es culpable.....qui pagara la multa? el poble com sempre?, Crec que hauria de deixar clar que ni 1 euro sortira de l ’Ajuntament.

A

Alfredo

Montbui

30 d'octubre 2010.08:01h

Respondre

Em pregunto Corrupció a Montbui?

Un poble que les comptes generals de l’ajuntament no es presenten desde fa anys, i tot amb l’escusa ”problema informàtic”.

Una regidora d’Hisenda que... Llegir més els te demandats per irregularitats,...

La segona fase del Bulevar subvencionada amb 800.000 euros, pero despres s’aprofita el Pla Zapatero i es fa mitjançant aquesta nova subvenció. On està l’antiga???

Un Monaqua, que si que molt bonic, pero que al final ha sigut un bluf,les empreses privades que ho gestionaven ho han deixat per inviable, al final ens toca gestionar-ho amb els centims de tot el poble.


Una deixalleria acabada desde fa temps, pero que continua tancada.

Un proxim macroprojecte de fer el Mon Agora. Actualment amb la crisi que tenim es necesari fer aquest centre. A més a mes part del projecte es farà centims de la llei de barris, centims que eren per posar ascensors, arreglar façanes,...

I la ”dichosa” llei de barris. La finalitat d’aquesta llei era perque els veins tinguessin una ajuda a l’hora de fer reformes ( aigua, llum, façana, ascesor ). I al final, pot ser per la realitat del poble, que la gent no te céntims per fer obres grans, pot ser perque la subvencio otorgada per l’ajuntament era molt baixa,... al final s’ha destinat un % molt baix de la llei de barris a subvencionar aquestes reformes-obres.

Ara tot es fa amb els céntims de la llei de barris. Publicitat i cartells Montmercat. Actualment la ”ruta de la tapa”....


Jo em torno a preguntar Corrupció? Irregularitats?

M

Marcel

Igualada

29 d'octubre 2010.20:23h

Respondre

Sens dubte, un indult just per a un dels millors polítics que té la comarca en el període democràtic. El Teo tal vegada es passa de populista, però en sap molt, i ha fet moltíssim per Montbui... Llegir més -qui el veia ara i qui veu aquest poble. Algú se’n recorda de Barraquetes, del que faltava fa 20 anys ??-. Jo prefereixo un polític que fa les coses per decret que no pas algú que no fa res. És un gran alcalde.

R

Rodrigo

Montbui

29 d'octubre 2010.17:45h

Respondre

Teo Romero va negar-se a pagar el sou a un funcionari corrupte, ja que després s’ha demostrat que es va embutxacar molts diners dels veïns i veïnes de Montbui. Jo, en el seu lloc, hauria fet el... Llegir més mateix que l’alcalde, tolerància zero amb els corruptes. Afortunadament, la gent de Montbui és intel·ligent, i sap triar l’Alcalde que millor defensarà els interessos de la majoria. Em sento orgullós de viure a Montbui i de tenir aquest Alcalde.
Enhorabona Teo!!!

J

JK

montbui

29 d'octubre 2010.17:26h

Respondre

En el dies que vivim i amb la percepció que els ciutadans tenem dels polítics, persones com en Teo són difícils de trobar. Moltes felicitats i gràcies per defensar els nostres interesos i per... Llegir més treballar per Montbui com ho estàs fent.

r

raul

montbui

29 d'octubre 2010.16:14h

Respondre

Segun lo publicado en el BOE, ha sido condenado y declarado culpable. La cuestión es que le han cambiado la inhabilitación por una multa total de 7.300 euros. Solo espero que este dinero no salga... Llegir més de las arcas municipales, si no de su propio bolsillo. Ya que el condenado a sido él, y por tanto no haga responsable del pago de su multa a todo el pueblo.

P

Pere

Vilanova del Cami

29 d'octubre 2010.15:47h

Respondre

Un indult injust.Ell a dut a terme un delicte pero aqui com els politics poden fer el que els hi vingui de gana.Un politic que es preocupa pel seu poble?diras pel seu ``barrio´´ per que als de... Llegir més dalt....Un politic populista i demagog d´aquells que ``el cinturon rojo de barcelona´´va donar , pan circo y autobuses pa er pueblo...renovació politica ja!

E

Enric

29 d'octubre 2010.14:41h

Respondre

el més increible de tot aixó, es que ell, realment creu que pot fer alló que li vingui bè, ja sigui saltarse la llei (que haurìa de ser igual per a tots) com pensar que el municipi es la seva... Llegir més finca particular, i que ell es la llei, per tant tot alló que faci, está ben fet, tant si es tracta de despatxar algú perque no li cau bé, com premiar a algú perque li fá mol la pilota, amb aquest indult es reforça la seva creença de que está per sobre de la llei i que si un jutge dona una sentencia, els seus amics a la politica ja li treuran les castanyes del foc, crec sincerament que al anterior tresorer del ajuntament es tenía de ficar a la pressó, perque la llei ho diu, i crec que aplicant la mateixa llei, L`alcalde tindria que estar inabilitat els cinc anñs que li pertocaben.
lo contrari es pervertir la llei

j

josep

conca d'ódena

29 d'octubre 2010.14:08h

Respondre

Em pregunto si tothom qui vulnera la llei amb la voluntat de ser just és indultat.

F

Fx

conca

29 d'octubre 2010.13:07h

Respondre

Teo Romero ha demostrat que, per sobre de tot, està el seu poble i la seva gent. És dels polítics que treballen per millorar la vida dels altres. El que va fer en el cas del tresorer és una prova... Llegir més de que va defensar els interessos del seu poble i dels seus veïns. El més fàcil era no fer res i estalviar-se problemes.
Felicitats per l’indult, tot i que els teus veïns ja fa temps que t’havien indultat.

D

Damià Feliu

Igualada

29 d'octubre 2010.11:22h

Respondre

Jo no penso que hi hagi res de dolent en aquest indult. El senyor Romero es va limitar en el seu moment a negar-li el sou a una persona que amb el temps es va demostrar que s’havia embutxacat... Llegir més calers de forma completament irregular. Si això és prevaricar vol dir que es va equivocar en la forma, però no pas en el fons, ja que tothom haguès fet el mateix. No voler pagar a un -llavors- presumpte lladre.
Jo felicito al senyor Romero. Crec que és un alcalde dels que defensa el seu poble i una prova d’això són les millores que hi ha a Montbui i que ha pogut veure tothom durant els darrers 15 anys...És un dels alcaldes més votats de Catalunya i tanta gent no crec pas q s’equivoqui.

J

José

Santa Margarida de Montbui

29 d'octubre 2010.10:19h

Respondre

uF i el que és el pitjor de tot això és que se l’haurà d’aguantar quatre anys més d’alcalde a Montbui. Renovació Política ja !!!!!!!!!

P

Pere

Òdena

29 d'octubre 2010.08:45h

Respondre

No s’ha fet justícia, se’l va comdemnar perquè era culpable i ara se’l indulta. Com sempre, serem un país de pandereta i soleá. Algún dia es coneixeran els abusos d’aquest personatge... Llegir més populista i patètic, com tants hi ha a la comarca. Per alguna cosa es dediquen a la política.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.