TORNAR

Gent Nostra irromp a la política igualadina i pretén captar els vots dels abstencionistes i dels descontents amb l’Entesa i CIU

La formació, liderada per Quim Romero i Teresa Sert, es presenta també a les eleccions catalanes

politica
Dijous, 28 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb dos únics punts al programa —la implantació d’un sistema electoral de llistes obertes i de consultes populars vinculants per a temes concrets—, la formació Gent Nostra concorrerà a les eleccions catalanes del proper 28 de novembre. Encapçala la llista l’igualadí Quim Romero, que explica que l’objectiu final són les eleccions municipals.

Teresa Sert

Quim Romero encapçala la llista de Gent Nostra al Parlament

La llista de Gent Nostra per als comicis catalans està formada, bàsicament, per igualadins i anoiencs, encara que també hi ha la presència de candidats de Terrassa, Sabadell, Vilafranca o Sant Joan Despí, entre d’altres. Segons expliquen, ‘hi és representat un ampli ventall d’edats i professions. Petit comerç, autònoms, metges, mestres, funcionaris, empleats de banca, estudiants, assistents socials, persones en atur, mestresses de casa, jubilats, etc. El 60% són dones i l’edat mitja és de 42 anys (amb edats que van de 18 a 88 anys). Amb experiència política hi ha el cap de llista, Quim Romero, regidor de l’Ajuntament d’Igualada (1995-1999), Teresa Sert i Jordi Llorach, regidors de l’Ajuntament d’Igualada (2003-2007)’.

Tornar a motivar la ciutadania

Com a partit petit que són, el programa se centrarà bàsicament en dos punts: la reforma de la llei electoral per implantar llistes obertes i l’ús de consultes populars vinculants per a assumptes d’importància per al territori. Tot plegat, segons Romero, ‘per afavorir la representativitat territorial i treballar per una democràcia més participativa, que torni a acostar els ciutadans a la política i els motivi de nou’.

Quim Romero explica que són conscients que per obtenir representació a les catalanes els caldria com a mínim 75.000 vots, i que ‘això és molt difícil’. No obstant això, es prenen la convocatòria com una manera de donar a conèixer el seu missatge, i sondejar l’acollida que pot tenir per part de la ciutadania. ‘El nostre objectiu quan vam néixer, el 2008, eren les municipals igualadines, però en aquest temps han anat passant coses, i cada vegada és més evident el desencís de la gent. Les eleccions catalanes encetaran la nostra història política’, afirma. Pel que fa a la campanya, explica que els mitjans són limitats, i que per això donaran a conèixer el seu missatge sobretot a través de les xarxes socials i del boca-orella’.

'Volem tenir la clau'

Pel que fa a les eleccions municipals, Gent Nostra presentarà llista a Igualada ‘i a totes aquelles localitats de la comarca i de fora on hi hagi persones que, d’acord amb la nostra filosofia, vulguin treballar per al seu poble i amb total autonomia, sense fer el seguidisme de partit al qual estem acostumats’, afirma Quim Romero. L’igualadí adverteix que els resultats del 28N condicionaran molt tot allò que passarà després, però diu que a la capital anoienca ‘aspirem a tenir una clau important per poder canviar la manera de governar la ciutat’. Bàsicament, explica, ‘volem captar el vot dels abstencionistes, que els puguem retornar la il·lusió, però també votants decebuts de l’Entesa i de CIU’. Sobre aquesta darrera formació, Romero apunta que ‘tenim una herència, tot el que va passar en les anteriors eleccions, i penso que d’aquí també podem tibar a gent’.

Segons Romero, ‘encara que aconseguíssim un o dos regidors estem disposats a no governar, a vegades es pot fer més força des de l’oposició perquè les coses canviïn’. Si la formació obtingués més regidors, Quim Romero no descarta pactar, ‘però no a qualsevol preu: tenen més importància les persones, l’equip, que no pas els programes. I amb el panorama actual, penso que ho tindríem difícil’.


13 Comentaris

M

Maria Teresa

4 de novembre 2010.11:05h

Respondre

No veig un transfons de possessió en el logo GENT NOSTRA si no una porta oberta a aquelles persones que no es senten vinculades a cap partit, per les múltiples raons que tots sabem.En cap moment se... Llegir més ha parlat de discriminació malgrat al terreny estrictament personal cada un tingui les seves pròpies idees formades. Crec que és donar un pas endavant.I no mirem enrera, podriem corre el perill de convertir-nos en estatues de sal ...

M

Marta

Igualada

29 d'octubre 2010.10:11h

Respondre

Suposo que jo era una de les que més amunt s’anomenen sospitoses. Tot i que no entenc perque se suposa que ho era. Tenint al dia els meus pagaments com a militant no veig pq no podia exercir el... Llegir més meu dret a vot i a expresar la meva opinió. Respecte a les llistes, ni dos mesos després ni possiblement mai tindré cap interès en estar inclosa en cap. No veig perque es tan curiós que hi hagués molta altra gent que pensés com jo.

Sr.Romero, endavant i sort! Espero que hi hagi molta altra gent amb ganes de fer coses per al bé comú dels ciutadans.

S

SPQR

Anoia

29 d'octubre 2010.09:17h

Respondre

Quim: ”Ladran, luego cabalgamos!”

J

Jordi Ramon

Igualada

28 d'octubre 2010.23:25h

Respondre

Endavant Quim i molta sort!!!!!!!!!

L

Lola

Igualada

28 d'octubre 2010.22:07h

Respondre

Buf!

No veia un odi tant visceral des del 36!

A

Antoni

Igualada

28 d'octubre 2010.14:45h

Respondre

Curiosos objectius, però si mirem la història d’alguns dels candidats, són justament el contrari del que pregonen. Parlem d’en Quim Romero? El 2007, legítimament es postula com a candidat de... Llegir més CiU a Igualada. Suposant que era el candidat d’Unió (que potser és una mica suposar), no s’entèn amb Convergència, i al final, s’acorda que es dirimirà l’assumpte en una assamblea. Fins aquí, tot molt democràtic. A l’Assemblea s’hi presenten com 100 persones que teòricament estaven al corrent de la quota d’Unió, i curiosament 2 mesos després, a Unió li falten candidats per anar a la llista.
Tot i els sospitosos 100 militants al corrent de pagament, perden per escàs marge (alguna convergent renegada també s’hi afegeix). I llavors, com que la democràcia només la fan servir quan els resultats els afavoreixen, creen un nou partit, amb aires de renovació democràtica, i engatussen a uns quants innocents per anar a les llistes.
Senyor Romero, a qui vol enredar? No ha enredat ja prou gent a la seva vida, amb algun que altre projecte professional fallit, fum, vaja! Encara no entenc com una entitat de crèdit solvent a la qual hi tinc dipositats part dels meus estalvis, encara el pugui tenir en plantilla. Amb el munt que en prejubilen, i que no ho hagin pogut fer amb Vtè.
A la gent que els enredi, quan els decepcioni, no cal que mireu enlaire i pregunteu si plou. No plourà, serà el Sr Romero que s’us estarà pixant a la cara.

V

Vito Corleone

28 d'octubre 2010.13:47h

Respondre

És ètic ”robar” la imatge gràfica (pagada per i pels igualadins) de l’època de quan el sr. romero era regidor a l’ajuntament?
Aquest personal fot més por que una pedregadCosa nostraa. ... Llegir més Gent Nostra? jo en diria Cosa Nostra.

j

jaume

igualada

28 d'octubre 2010.12:33h

Respondre

jo crec que les cosas del pais,fetes per gent que viu el pais, sempre tindran un punt de vista diferent dels politics que viuen al seu mon, desde alla la distancia, els problemas que te la ciutadania... Llegir més els politics no la viuen a peu peu carrer, no podem donar les solucions que demana el poble, nomes perque son gent de a peu, els votare, estic far de votar els menys dolents, que tampoc no serveix per res

R

Ricard

Igualada

28 d'octubre 2010.11:21h

Respondre

Això només té un nom: revenja. Un ajust de comptes amb ressentiment, una bufetada i un atac d’imprevisibles conseqüències a CiU Igualada fruit de les disputes personalissimes.
Això aflora... Llegir més els sabres de sota la taula i si no s’atura temps el candidat de CiU defallirà com un castell de cartes.

S

Sara

Igualada

28 d'octubre 2010.10:47h

Respondre

Sí sí, criticar és molt fàcil. Doncs a mi no em sembla mala idea aquest partit format per PERSONES, no polítics. I els temes que plantegen em semblen bàsics, sobretot perquè ja hem vist que... Llegir més amb els partits actuals no avançarem mai de la vida. No ho sé, què faran. Però primer deixem-los que ens ho expliquin oi?

J

Josep Antoni Fauçà i Llembrich

Vilanova

28 d'octubre 2010.09:26h

Respondre

Són molt interessants els dos punts programàtics que ens presenta en Quim Romero:
1. La reforma de la llei electoral
2. Consultes populars vinculants

Però, cal fer un partit per reclamar... Llegir més aquests dos punts?
Quina ideologia va darrera d’aquesta formació?
Són els marginats del partit (CiU) a Igualada i comarca?
Com podem construir una ciutat amb fonaments amb aquestes disputes familiars?

Això sí, jo els ho donaré el vot si em prometen que crearant una empresa de capital 100% municipal per comercialitzar la lloada i exitosa AIGUALADA!

PD: això del lema amb els colors que a bona hora féu famos el Quim Romero, descriu una gestió d’uns temps passats que sols embruta els noms del qui el precedeixen aquesta llista de GN.

M

Manel

Igualadaa

28 d'octubre 2010.08:55h

Respondre

Aquests són els escollits:


Gent Nostra

1 Quim Romero Parcerisas
2 Teresa Sert Monrós
3 Eva Mª García Solanas
4 Blanca Solano Dalmau
5 Jordi Llorach Culléres
6 Rosa Mª Aimerich Solà
7 Josep... Llegir més Mª Palomas Solé
8 Raquel Bernaus Luque
9 José María Sanz Valiente
10 Maria Teresa Garcia Diez
11 Jordi Simon Moreno
12 Aida Fernández Brunet
13 Maria Lluïsa Yagüe Tejada
14 Marta Caralt Carrera
15 Agustin Peruga Naya
16 Pilar Serra Carbonell
17 Gerard Junyent Tort
18 Montserrat Ribera Font
19 Jordi Sallés Lizarzaburu
20 Trinidad López Perez
21 Jose Zambudio Nogueras
22 Anna Torres Masip
23 Mª Montserrat Claramunt Riba
24 Mª Rosa Vives Llorach
25 Josep Ramon Avante Beumala
26 Margarita Gil Garrich
27 Francisco Javier Saiz Tejero
28 Elisabet Fornoff Viñallonga
29 David Murga Marquínez
30 Victoria E Martorell López
31 Pere Peralta González
32 Eva Lopez Pros
33 Raquel Ortega Tomás
34 Mireia Fernandez Claramunt
35 Jaume Llop Vallverdú
36 Montserrat López Miró
37 Jose Gómez Alemañ
38 Silvia Zambudio Sert
39 Salvador Aranda Costas
40 Laida Adzet Torras
41 Hugo Veenhoven Pontnou
42 Mª Dolores Holgado Morales
43 Montserrat Morales Perez
44 Núria Pallarès Solé
45 Xavier Gamez Cañadas
46 Alba Pons Hernández
47 Jaime Pelejà Cuerva
48 Montserrat Domingo Batlle
49 Ramon Creus Bel
50 Silvia Torras Reixachs
51 Isidre Just Vivancos
52 Jessica Creus Garcia
53 Montserrat Toledo Joya
54 Ginesa Teruel Asensio
55 Miguel Astorga Lara
56 Griselda Sabaté Vilamajó
57 Jose Mª Roset Pujol
58 Empar Faus García
59 Francisco Marginet Martínez
60 Montserrat Palomas Martinez
61 Carles Regordosa García
62 Dolores Bros Bas
63 Mercé López Perez
64 Rosa Mª Devesa Monrós
65 Alberto Gual Rebull
66 Victoria Villarroel Escucha
67 Alexandre Gisbert Ventura
68 Montserrat Rodriguez Nogueras
69 Marc Brufau Junyent
70 Carmen Enrich Aragay
71 Alvaro Cubero Alcaide
72 Josefina Pujol Arboix
73 Tània Berenguer Peiró
74 Vicenta Yolanda Duart Nadal
75 Reyes Jose Navarro Mora
76 Leila Castro Gallego
77 Albert Xavier Grau Costa
78 Isabel Maria Nogueras Rodriguez
79 Jordi Lopez Garcia
80 Emma Devesa Queraltó
81 Carles Borrega Saumell
82 María Lopez Ibañez
83 Ana Rodríguez Antolin
84 Mª Guadalupe Gámez Chávez
85 Juan Garcia Garcia
Suplents
1 Maria Carmen Llansana Expósito
2 José María Ferrán Villarubies
3 Dolores Fernández Rodriguez
4 Salvador Bort Ramírez
5 Marta Romero Font
6 Daniel Vizcarra Muriel
7 Isabel Zambudio Sert
8 Lourdes Duplas Rodríguez
9 Rosa Solé Borderia
10 Santiago Peralta Gonzálezé

R

Ricard Tortosa

Igualada

28 d'octubre 2010.08:42h

Respondre

Esteu patrocinats per ”Llet Nostra” o què ? Aquest lema és intrínsecament igualadí. Es nota que hi ha gent que no aprendrà mai. Sempre amb exclosions, sempre ”marcant la diferència”. Si... Llegir més vosaltres sou ”gent nostra”, podríeu aclarir quina no és la ”gent vostra” ?? M’imagino que aquí entren els andalusos, magrebís, esquerranosos...Igualada fa un tup lamentable d’exclusivitat pija i regressiva. Per sort, no crec que arribeu a pactar amb l’Anglada...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.