TORNAR
PUBLICITAT

El calafí Celdoni Fonoll presenta el seu nou llibre, 'Bèsties i bestioles'

És el seu novè treball de versos sobre la natura

cultura
Dijous, 14 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els peixos de riu, els amfibis, els rèptils, els insectes... Tots aquestes bèsties i bestioles són les protagonistes del nou llibre de versos del calafí Celdoni Fonoll. El recull, publicat per Cossetània Edicions, es presenta aquest dijous a la tarda a la Casa del Llibre, de Barcelona.

'Bèsties i bestioles' segueix la línia ja explorada pel cantautor i poeta, en llibres com 'Mamífers peluts (del llop a la musaranya), Aucells o Herbes amigues, entre molts d'altres. Així, s'hi inclouen 56 espècies ordenades per grups: mol·luscs, aràcnids, crustacis, insectes, peixos d’aigua dolça, amfibis i rèptils.

A més dels versos, el llibre conté fotografies de Jaume Sañé de totes les espècies que hi apareixen, així com dues partitures de cançons transcrites per Isaac Fonoll, un annex amb les característiques biològiques —obra del biòleg Albert Ruhí— i la 'Cultura popular i literatura', elaborada pel mateix Celdoni Fonoll. El volum es tanca amb una cançó epíleg de Lloll Bertran sobre 'La truita', de Schubert.

Conèixer la natura

'Bèsties i bestioles' constitueix una bona eina per conèixer i sobretot estimar la natura, la llengua i tot un seguit d'animalons dels Països Catalans: de la tortuga babaua a la cuca de llum, passant pel cargol bover, l’escorpí groc, la salamandra, el llangardaix, l’anguila, el cranc de riu, la papallona rei, el tòtil o la libèl·lula.

En l'acte, que se celebra aquest dijous a Barcelona (a les 19.30 h a la Casa del Llibre) hi intervindran l'autor i el biòleg Albert Ruhí. Tancarà la presentació un breu recital de Celdoni Fonoll i Lloll Bertran.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.