TORNAR

El PSC-Anoia només pot col·locar la seva representant en el 29è lloc a les llistes per a les eleccions

Anna Maria García: 'Si guanyem les eleccions és molt probable que entri al Parlament' · Teresa Estruch no repeteix

politica
Dilluns, 4 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El PSC ja ha fet públiques les llistes per a Barcelona (pdf) a les eleccions del Parlament de Catalunya i la representant anoienca més ben posicionada és l'actual regidora de l'Ajuntament d'Òdena Anna Maria Garcia, que ocupa la 29a posició. En les darreres eleccions, la representant anoienca a les llistes del PSC fou Teresa Estruch, que anava al 30è lloc. Aquell any el PSC va treure 25 diputats per Barcelona i, com que els diputats socialistes que van passar a formar part del Govern van anar deixant les seves actes, Estruch va poder entrar al Parlament en substitució d'algun d'aquests.

Però en aquestes eleccions el mapa electoral és diferent. Segons les darreres enquestes (pdf) fetes públiques per Rac1 el passat dilluns 27 de setembre, el PSC obtindria un total de 20 diputats per Barcelona i no seria possible reeditar el tripartit, fet que complicaria que Anna Maria García entrés al Parlament i l'Anoia es podria quedar sense representant socialista.

García s'ha mostrat molt contenta de la confiança que li ha donat al partit i confessa: 'Ha estat una sorpresa ser el número 29, sabíem que era una fita complicada perquè hi ha molta gent preparada i no és fàcil repartir-ho de la millor manera possible tot tenint en compte la territorialitat'. Anna Maria García afirma que té esperances d'aconseguir l'acta de diputada: 'Si guanyem les eleccions, cosa per la que hem treballat durant aquests quatre anys, esperem que pugui entrar al Parlament'.

Impossibilitat d'avançar més posicions

Teresa Estruch, actual diputada anoienca del PSC al Parlament de Catalunya, no tornarà a anar a les llistes del PSC a les properes eleccions, tot i que a principi de juny havia manifestat el seu interès per continuar. Segons Estruch, haver estat diputada durant dues legislatures és suficient i considera que és una etapa cremada. A més a més, afegeix que la impossibilitat d'anar més endavant a les llistes va acabar de fer-la decidir: 'No volia repetir l'experiència de la legislatura anterior quan vaig tardar un any en poder entrar al Parlament, ara tinc ganes de dedicar-me al 100% a la feina'.

Estruch ha valorat molt positivament la seva etapa com a diputada, l'ha descrit com una 'experiència fantàstica' i està molt agraïda de l'oportunitat que li va donar el PSC per poder treballar per a la comarca.


14 Comentaris

F

F. Jorba

Odena

9 d'octubre 2010.15:24h

Respondre

Conegut es que amb l’Anna Maria no compartim criteris similars (políticamentent parlant); pero segur que el tema BASIC el compartim: ganes de fer el millor per Odena i els seus ciutadans. Es fa... Llegir més amb mes o menys encert, ningu te la veritat absoluta. Pero segur que es a la lista amb les mateixes ganes de fer el be que ho es a Odena. Pero que , despres de desitjar-li el millor ( lo cortes no quita lo valiente) lluitarem perque el PSC-PSOE tingui pocs diputats i CIU en tingui molts. Creiem que es millor Per Catalunya.

A

Albert

Igualada

7 d'octubre 2010.20:20h

Respondre

A les properes eleccions municipals a Òdena, de la mateixa manera que a Igualada, el PSOE de Catalunya (ex-PSC), per sort de la ciutadania, anirà de pet a la oposició.

j

josep

òdena

7 d'octubre 2010.17:46h

Respondre

Si la probabilitat de sortir és molt baixa, entrar en una llista no té massa conseqüències polítiques i la notícia és ben trista, a no ser que (especulo) interessi que es senti a parlar... Llegir més d’aquesta persona

i per què?

doncs, per exemple, perquè podria ser la candidata del PSC a l’alcaldia d’òdena les properes eleccions?

u

un altre odenenc

ÒDENA

7 d'octubre 2010.14:17h

Respondre

Però què és tanta eufòria ???!!! en les passades eleccions al parlament de Catalunya, el PSC va treure 25 diputats/des per la circumscripció de Barcelona. l’Anna, vagi per avançat la meva... Llegir més felicitació, va de num 29 per Barcelona....i les coses no pinten gens bé pel PSC en aquesta ocasió...les enquestes li donen 30 diputats/es per tota Catalunya (Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona)...continguem l’eufòria anoiencs/ques!!! també em sembla una llàstima que la gent del PSC ANOIA no hagi pogut posar ningú més endavant!!

R

Rodrigo

Montbui

7 d'octubre 2010.13:42h

Respondre

Em sembla perfecte que el PSC triï una persona jove, preparada i amb ganes de treballar per la comarca i pel país. No tinc cap dubte que l’Anna ho farà molt bé al Parlament.

F

Fx

Conca

7 d'octubre 2010.11:53h

Respondre

Doncs a mi em sembla molt bé que el PSC hagi escollit a l’Anna com a candidata. És una persona jove, formada, amb il·lusió,... que segur, aportarà més que els de sempre.
Els partits... Llegir més polítics s’han de renovar, han de deixar que persones joves puguin tenir responsabilitats, per això, els que critiquen que l’Anna sigui la candidata del PSC, només demostren l’estancament conservador dels de sempre i l’immobilisme per a mantenir la poltrona.

És clararament una aposta per la renovació i la il·lusió, per tant, teniu el meu recolzament, i per que no, el meu vot.

Sort, Anna

M

Mafalda

Òdena

6 d'octubre 2010.19:41h

Respondre

Que una odenenca estigui com a candidata a les llistes del Parlament és una molt bona notícia per tota la Comarca. Les meves felicitacions a l’Anna Mª. Crec que al Parlament farà la feina que... Llegir més no ha fet aquests quatre anys a l’Ajuntament. La seva tasca, en concret com a regidora de Cultura, ha estat pèsima però estic convençuda que al Parlament ho farà el millor possible i de ben segur vetllarà per la comarca.

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

6 d'octubre 2010.11:04h

Respondre

Com que ja hi ha tots els odenencs opinant si de cas jo poso el nom, per que fer comentaris i donar lliçons d’ètica i moral es veu que tothom en sap des de l’anonimat.
El nomenament d’un... Llegir més conciutadà per un càrrec que pot obrir noves oportunitats per la comarca i Òdena per tant em sembla sempre una molt bona noticia.
Hi ha molts càrrecs en administracions i empreses arreu del mon que tenen el meu absolut suport per la tasca que fan i per que defensen els seu origen amb orgull. L’Almunia a la UE crec que ho fa molt bé i quan estava a Espanya no m’agradava. Estic segur que l’Anna Ma ho farà bé al Parlament tot i que les nostres postures respecte el model d’Òdena estan bastant allunyades. Per tant per mi és una molt bona noticia, i si anés més amunt de la llista millor i per tant la felicito.
No remenaré passats per que ara no toca, però el que diu l’odenenc sobre el tracte rebut per les associacions d’Òdena per part de l’Anna Ma Garcia ho comparteixo.
Desconec qui es l’envejós de tots aquest comentaris i potser seria bo saber qui és. Potser tenim un altre possible candidat que no l’han nomenat i no ho sabem?. Qui és l’envejós odenenc3?
Estic d’acord amb tu odenenc 3, l’enveja amb el temps i quan s’acumula es pot convertir en rancor i insatisfacció. Ho dius per tu?

O

Odenenc 3

4 d'octubre 2010.21:37h

Respondre

L’envejós és aquell qui mira amb mals ulls les qualitats i èxits dels qui els rodeja i desemboca en la murmuració...
Si tant pateix per la nostra comarca hauria de conèixer que hi han dues... Llegir més maneres de demostrar la seva preocupació pel municipi, la primera és intentar fer crítiques constructives i aportar dades verídiques que ajudin a treballar i defensar l’Anoia i la segona, i menys intel•ligent, és crear mala premsa, i fer una crida a la desconfiança que posa en dubte la feina dels demés de manera bruta i barata.
Ves amb compte amic Odenenc ... l’enveja amb el temps i quan s’acumula es pot convertir en rancor i insatisfacció.

A

Albert

Igualada

4 d'octubre 2010.20:27h

Respondre

A les passades eleccions (2006) el PSC va treure 25 diputats per la demarcació de Barcelona i evidentment aquest any, pel bé del país, seran menys. Per tan aquesta noieta, amb el 29, ho té ben... Llegir més clar: CAP diputat del PSC-PSOE de l’Anoia al Parlament de Catalunya. Aquest deu ser el canvi real d’en Pepe Montilla.

o

odenenc-2

Òdena

4 d'octubre 2010.17:16h

Respondre

La pre-campanya electoral per a les pròximes municipals ja fa dies que va començar, encara que sense la tipica enganxada de cartells.
Es veu i es nota.
I sota la disfressa dels intents de... Llegir més demostració de ser bons odenencs,podem gaudir de comentaris tan edificants com el de l’altre odenenc, que de ben segur es considera millor que la nova candidata al Parlament.
No més cal dir que n’hi ha moltes persones que han format i formen part del teixit associatiu del poble, i que en absolut comparteixen les opinions dels Illuminati.

o

odenenc

Òdena

4 d'octubre 2010.10:47h

Respondre

Que una anoienca vagi a les llistes del Parlament sempre és una bona noticia. Felicitats. Si a més és odenenca felicitats dobles pels odenencs.
Ara bé, si aquesta senyora és la 29a millor... Llegir més candidata pel PSC-PSOE de la província de Barcelona i ho és per la seva preparació, que deu ens agafi confessats. Si la Sra. Garcia és la 29a no vull ni imaginar-me com son del 30 al 85...
Que trist el poc pes que te l’Anoia dins del PSC-PSOE. Així ens va.
Ha fet coses per Òdena. Indubtablement. Per això va ser elegida i cobra. Ha aconseguit que el 90% de les associacions d’Òdena li enviïn escrits manifestat el rebuig a la seva política envers les associacions. A aconseguit que la majoria del teixit associatiu estigui emprenyat i li girin l’esquena i això que se suposa que està preparada professionalment per dedicar-se a la comunicació.
A partir d’aquí, benvinguda qualsevol persona que pugui defensar i treballar per l’Anoia que molta falta ens fa. Sort i èxits.

d

dubitatiu

Montbui

4 d'octubre 2010.10:13h

Respondre

I què ha passat amb en Teo? Que no va deixar el CESCA per anar a les llistes?

A

Andreuet

Igualada

4 d'octubre 2010.08:33h

Respondre

Més abaix una noticia diu que cinc anoiencs van a la llista al Parlament de Pxc. Está vist que al Psc te la comarca abandonada. Votaré Pxc!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.