TORNAR

Importants millores per a la xarxa de camins de Tous

Una inversió de més de 420.000 euros, finançada íntegrament pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

societat
Dissabte, 2 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Jordi Bertran, va visitar aquest divendres diverses actuacions que la Generalitat ha portat a terme a la comarca, concretament a Sant Martí de Tous, Òdena i Rubió. Bertran va assenyalar 'l'aposta de la Generalitat per millorar aquests espais rurals on es desenvolupa l'agricultura, activitat que amb la situació econòmica actual ha recobrat importància'.

Camí de l'Espelt als Plans de Rubió

El pont de Sentfores (Tous)

Jordi Bertran amb l'alcalde i regidors de Tous

Jordi Bertran va poder veure de prop com ha quedat el pont de Sentfores, que comunica el nucli de Tous amb diverses masies, i que ha remodelat totalment una primera construcció que en feren els mateixos veïns, cap als anys 20. Aquesta actuació, que ha significat una inversió de 195.000 euros, se suma a l'arranjament i millora dels camins de Bassulles i de Fillol, així com la millora del pont d'Albareda. El Departament d'Agricultura ha costejat tota aquesta inversió, que en total suma uns 421.700 euros.

Els camins, necessaris

El director general del DAR va dir que entre el 2006 i el 2010 la Generalitat haurà destinat més de 7 milions d'euros en arranjament de camins a la comarca, i va explicar que 'això suposa una gran millora per al benestar de la gent que viu en àrees rurals'. Bertran va recordar que les actuacions s'han fet per tota l'Anoia, tot i que 'a vegades pensem que la comarca només és la Conca, però en canvi hi ha molts altres focus d'activitat, cosa que s'ha de tenir en compte'. En aquest sentit, va parlar de la importància del sector agrari i de les oportunitats que plantegen programes com el Leader.

De l'Espelt als Plans de Rubió

Després de Sant Martí de Tous, Jordi Bertran s'ha traslladat a una altra de les inversions del DAR: l'arranjament del camí de l’Espelt als Plans de Rubió per la riera d’Ardesa, obra que ha tingut un cost de 1.010.900 euros i que ha permès arranjar prop de 9 km de camí, millorant el ferm, els drenatges i la senyalització. Podeu veure'n més imatges a la fotogaleria de Santi Carbonell.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.