TORNAR

Jordi Riba recorda que les modificacions a les zones blaves poden agreujar el dèficit de SIMA

Els càlculs preveuen que l'empresa municipal tancarà l'exercici amb unes pèrdues de prop de 15.000 euros

politica
Divendres, 1 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba, ha fet pública la previsió (a mes de setembre) de tancament de comptes de l'empresa SIMA per a aquest any: serien entre 10.000 i 15.000 euros negatius, xifra que segons va recordar podria veure's incrementada depenent del canvi que es produeixi en la política de zones blaves de la ciutat, tal com demanen la resta de partits municipals.

Jordi Riba

Jordi Riba va afirmar que les pèrdues acumulades de SIMA des de l'entrada en funcionament, el 2008, arriben fins als 600.000 euros (400.000 euros el primer any i 200.000 el segon), però va manifestar que 'la tendència s'ha anat corregint'. Així, l'Ajuntament espera tancar aquest 2010 amb una xifra de pèrdues molt menor. Sobre l'impacte econòmic dels comptes de SIMA en les finances municipals, el tinent d'alcalde va recordar que 'no són unes xifres anormals, perquè cal tenir en compte la gran inversió que va suposar, per exemple, la construcció de l'aparcament soterrat de l'Hospital, inversió que s'ha d'anar amortitzant'. Segons Riba, 'si el criteri fos no tirar endavant per les pèrdues dels primers anys, avui en dia no tindríem ni un sol aparcament soterrat a Igualada'.

Impacte econòmic

En referència al debat sobre la política de zones blaves de la ciutat, Jordi Riba va criticar CIU 'perquè al darrere de les seves de declaracions no hi veiem cap model concret'. A més, va recordar que els canvis que es puguin produir en les places i preus de les zones blaves 'tindran un impacte econòmic i de gestió en SIMA i l'Ajuntament'.


7 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

1 d'octubre 2010.16:59h

Respondre

Sr. Carles Cuerva, encara que sigui per una mica de vergonya i decència calli una mica home, ja se que treballa de càrrec de confiança de l’Entesa a l’ajuntament, però precisament per això... Llegir més hauria de ser una mica mes prudent, no cal que defensi a capa i espasa tot allò que fa l’Entesa estigui be o malament, no cal que tot el dia estigui replicant-nos i donant-nos llisons, be donant-nos llisons no ja que de llisons en pot donar qui en pot donat i vostè està perdent o mes ben dit ha perdut ja tota la credibilitat.

Per cert, si està treballant a l’ajuntament fa l’horari dels funcionaris? treballa de 8 a 15 hores? Perquè si es així tinc molt clar que els càrrecs de confiança dels partits polítics s’han de suprimir ràpidament ja que per l’horari en que fa els seus comentaris es veu que la majoria de vegades els està fent en horari laboral i la veritat si el paguem entre tots per això no val la pena, si el model del perquè ha de servir un càrrec de confiança es el seu mes semblant al que avants s’anomenava ”premsa i propaganda del movimiento” que altre cosa , no cal, hem sap greu pels altres tres càrrecs de confiança de partit que hi ha a l’ajuntament i que no segueixen el seu camí, però vist lo vist CiU va obrar santament al renunciar al càrrec de confiança que li tocava

a

albert

igualada

1 d'octubre 2010.15:20h

Respondre

Ja hi som, a veure, tant us costa a l’Entesa dir clarament que això del SIMA és un forat negre?

Tant costa per exemple Carles, dir clarament que no tot ha estat un canvi real com aneu promulgant... Llegir més i que hi ha hagut autèntiques cagades?

El tema és molt clar, SIMA perd entre 10.000 i 15.000 euros aquest any tot haver-hi més zones blaves, tot i forçar a les persones a aparcar-hi, resulta que perd calerons, per tant és un bon forat negre.
A mi se’m en fum si CIU va votar-hi a favor com qualsevol cosa, no son la oposició? Nosaltres els ciutadans estem aguantant l’ENTESA des del 1999, uns 11 anyets, i n’hem vist de tots colors, però han continuat a la poltrona i per tant a l’hora de demanar responsabilitats es demanen a qui mana, a qui te la paella pel mànec, per tant prou pilotes fora i a admetre que sou humans i que la cagueu dia si dia també.

A patir d’aquí doncs a esperar per exemple els comptes de l’Infinit, que per cert, Proinosa va fer suspensió de pagaments i és una de les empreses que gestiona aquest complex esportiu, cosa que potser ens hauria de preocupar, o no?

I certament, el canvi real Carles a l’Anoia no apareix i menys a Igualada, amb planejaments urbanístics que retiraven a molts empresaris del polígon, i a buscar-se la vida per cert, sense un recinte firal com toca, sense outlet, sense multicinemes, sense un parc tecnològic i d’innovació com el que estrenaran a Manresa, sense moltes coses.
I ens podeu dir, oh és que els governs de CIU no van fer..... i en canvi jo veig que portem 7 anys amb una Generalitat teòricament propensa a pactar amb l’Entesa i resulta que encara estem al cul del mon.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

1 d'octubre 2010.13:44h

Respondre

D’aquesta manera, està dient que el govern de CiU que adjudicà les Zones Blaves a SABA des del 1997 fins 2007, va fer prevaricació en els seus 2 anys de gestió i l’Entesa en 8? Si és... Llegir més veritat, presenti denúncia.

L’ampliació de capital serveix per fer nous aparcaments? Aquest és l’objecte social de l’empresa, que també tingué el recolzament de CiU quan s’aprovà per ple el 25 d’octubre de 2005.

P

Pau

Igualada

1 d'octubre 2010.13:40h

Respondre

El deute públic que tenim TOTS les igualadins és gràcies a la seva pèssima gestió. Més val que pleguin abans no ho acabin d’ensorrar tot. Ah sí, perquè no ho recuperen amb aquell World... Llegir més Trade Center que havia de portar 4000 llocs de treball, com el tenim ? i l’outlet ?

b

blau

Igualada

1 d'octubre 2010.12:21h

Respondre

Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja ,ja,.
Sr. Riba, a quina escola de negocis va estudiar aquesta veritat tan absoluta?
Dir que ‘els canvis que es puguin produir en les places i preus de les zones... Llegir més blaves tindran un impacte econòmic i de gestió en SIMA i l’Ajuntament’ és bestial, ho trobo molt intel•ligent!!! No ho hauria dot mai!!
I si la gent es guardés a casa les escombraries i se les mengés podríem eliminar el servei de recollida d’escombraries i també tindria una gran impacte econòmic a l‘ajuntament.
I si la gent deixés de xocar amb les pilones de ferro model IGUALADA també hi hauria un gran impacte econòmic, sobretot per la persona que cobra royalties per cada pilona que es col•loca. Qui deu cobrar els royalties d’aquest disseny tan perillós per cotxes, vianants i motoristes?
Sort que tenim gent preparada i amb idees molt clares.
Crec que a ESADE i al IESE haurien d’estudiar aquesta magnífica idea del Riba. No ho hauria dit mai!!! És una crack!!
Una altra bona idea, espero. Si almenys la meitat dels igualadins paguem d’aquí a final d’any un tiquet d’1 euro a una zona blava ja no tindrem pèrdues. A que es bona, i sense estudis.
Que m’avisin quan hagin pagat els quinze mil que compraré un tiquet de zona blava jo i tindré l’honor de donar el primer euro de benefici a SIMA/Ajuntament. Be, no ven be un euro. Serà un euro, menys l’IVA, menys les despeses de gestió de SIMA.
Per cert Sr. Riba, quin import queda net a l’Ajuntament per cada euro que poso a la maquineta?

R

Ramon F.

Igualada

1 d'octubre 2010.09:41h

Respondre

Quina barra, no deien que lo de l’increment de les zones blaves era nomes per afavorir la mobilitat i solament érem els mal pensats els que dèiem que era per la necesitat que tenien de recaptar... Llegir més diners?

Senyor Riba a pesar de tot gràcies per treures la careta i finalment explicar-nos el que tots mes o menys ja sabíem, que les seves empreses municipals son un fracàs econòmic

Ara ja ningú ens podrà renyar quant diguem que el dèficit de l’ajuntament es molt mes elevat del que es diu ja que al declarat oficialment se l’hi ha de sumar el de les empreses municipals, de moment 600.000 euros mes. Ah! i me’n descuidava Sr. Riba a aquest dèficit se li deu tenir de sumar també els 875.000 euros que l’ajuntament va entregar a SIMA per fer l’aparcament soterrat de la plaça de les tortugues que finalment no es va fer i SIMA se’l va quedar com a ampliació de capital, no? Si es així el dèficit total de SIMA seria de 1.475.000 euros, ja dirà si m’equivoco.

Sr. Cuerva, vagi prenen nota

j

josep m. torras payerol

Igualada

1 d'octubre 2010.07:41h

Respondre

Interessants declaracions,
Gestionar menys Zones Blaves, produeix pèrdues a SIMA.
Podem els ciutadans que la nostra empresa pública ens ensenyi el contracte que te amb l’Ajuntament per... Llegir més “gestionar” les Zones Blaves” i veure d’on surten aquestes pèrdues.
No sé si el ciutadà sap, que quan s’ocupen les Zones Blaves, per Reis, Tres tombs o altres actes, l’Ajuntament “beneficia” a l’empresa SIMA, pagant les Zones Blaves a plena ocupació (cosa que mai passa) i per la totalitat del temps que no és poden fer servir, però no per la gestió del servei sinó per la totalitat del preu, ambdues coses molt irregulars.
Dir que si es treuen Zones Blaves hi hauran pèrdues, és com dir que si ni poessin més hi haurien beneficis per SIMA, per tant s’està prioritzant els beneficis d’una empresa mercantil, que no te res a veure que sigui pública o privada, per sobre els drets del ciutadà, creant un servei de pagament que abans no existia.
Això a casa meva se’n diu prevaricació, que vol dir que és fan “prevaldre” els drets de SIMA per sobre dels dels ciutadans i això està penat per la llei. Crear uns serveis de pagament, per poder tirar endavant l’empresa. Evidentment els beneficis serien enormes si és pogués cobrir la ciutat de Zones Blaves, però l’Ajuntament no hi està per fer beneficis a base de taxes, sinó per solucionar i gestionar els problemes dels ciutadans de la millor manera i lo menys onerosa possible.
Per últim, SIMA, no és pot quedar amb el muntant total de les Zones Blaves, simplement només pot cobrar per fer una gestió, la propietat de atorgar l’ocupació del carrer no pot ser adjudicada a cap empresa (pública o privada), perquè és de tots els ciutadans. Una empresa pot recaptar una taxa com a servei, mai quedar-se la taxa.
Si el Sr. Riba te la amabilitat de publicar el contracte, s’aclaririen tots el dubtes, o potser hauríem d’anar directament al jutjat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.