TORNAR

Els Moixiganguers d'Igualada seran presents en el XXIII Concurs de Castells, a Tarragona

Malgrat que no hi participen com a colla, donaran suport als Castellers de Sants

cultura
Divendres, 1 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'L'espectacle casteller més gran del món'. Aquest és el lema del XXIII Concurs de Castells que se celebrarà aquest diumenge a Tarragona, i que comptarà amb la participació de 14 colles. Els Moixiganguers no prenen part al concurs, però tot i així s'hi desplaçaran per ajudar una de les colles participants, els Castellers de Sants.

Edició del 2008 - Foto: Joan S. Rodriguez Moranta

Segons afirma el cap de colla dels Moixiganguers, Miquel Bernadí, una cinquantena de castellers igualadins viatjaran fins a Tarragona per donar suport als de Sants. Bernadí diu que amb la colla barcelonina hi ha una molt bona relació, i que es posaran a la seva disposició per engrossir la pinya o col·locar-se allà on els necessitin. Per a l'ocasió, els Moixiganguers vestiran samarreta grisa, de conjunt amb la camisa que caracteritza els Castellers de Sants.

Catorze colles

El concurs celebrarà la seva XXIII edició amb canvis significatius en l'organització del certamen. D'una banda, s'ha ampliat la comissió assessora que decideix sobre els aspectes tècnics de la competició per aconseguir la implicació de bona part dels actors del món casteller. De l'altra, enguany el nombre de colles participants serà de 14 per assegurar les condicions de seguretat de la Tàrraco Arena Plaça. El cap de colla moixiganguer explica que hi són convocades les 10 millors colles de Catalunya més 4 de Tarragona —en aquest cas, però, dues de les millors colles ja són tarragonines.

Una de les novetats d'aquesta edició és la programació de diferents activitats paral·leles durant el cap de setmana del certamen. D'aquesta manera, el dissabte 2 i el diumenge 3 d'octubre s'instal·larà una zona village a l'exterior de la Tàrraco Arena Plaça, on els patrocinadors del Concurs promocionaran els seus productes. A la mateixa zona s'instal·larà una pantalla gegant en la qual diumenge es podrà seguir en directe el Concurs i dissabte es podran veure les retransmissions d'edicions anteriors. Tot plegat una gran festa del món casteller, en la qual poden assistir fins a 4.000 persones.


3 Comentaris

C

Carles Costa

2 d'octubre 2010.17:20h

Respondre

Jo també espero i desitjo no llepar, però fer de mercenari té el seu risc. L’excés de llenya és la xacra del concurs. Però com a espectacle és genial i el lloc també.

D

Darius Solé

Igualada

1 d'octubre 2010.13:18h

Respondre

Espero que no torni la meitat en llitera!

P

Pau

Tous

1 d'octubre 2010.09:11h

Respondre

Som-hi muixis!!!

:)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.