TORNAR
PUBLICITAT

Bellprat es prepara per tornar a ser 'Vila del llibre'

Hi assistiran Víctor Alexandre, Pilarín Bayés i Gemma Lienas, entre d'altres

cultura
Dimecres, 29 setembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Convertir un dels pobles més petits de l'Anoia en 'capital' del llibre. Això és el que aconsegueixen a Bellprat des de fa dos anys, amb la iniciativa que porta per títol 'Vila del llibre'. Aquest diumenge arriba la tercera edició, i ho fa carregada de propostes culturals i lúdiques: xerrades de reconeguts escriptors, mercat de llibres vells i nous, exposicions, tallers, poesia i, fins i tot, música i ball.

Una edició anterior de la Vila del Llibre

Els actes començaran a les 11.00 h, amb el parlament d'obertura a càrrec de Víctor Alexandre —que s'encarregarà també de la primera xerrada, sobre la seva darrera novel·la 'Una Història Immoral'. A continuació serà el torn de la il·lustradora Pilarín Bayés, que explicarà el procés de creació d’una il·lustració i en crearà una en directe per ser sortejada en aquesta diada. A les 12.00 h l'escriptora Margarida Casacuberta presentarà 'Plometes, el petit nakota': dotze relats que fan reflexionar sobre els valors de la vida en el context d'un poblat indígena del Canadà. L'historiador Jordi Mata, després, presentarà el seu llibre 'Emmordassats i complaguts', i amb Ignasi P. Ferré, periodista i director de cinema, parlaran d’allò que no ens han explicat de la història de Catalunya. A la tarda, Gemma Lienas tancarà el cicle de xerrades amb el seu llibre 'El diari groc de la Carlota'.

Mercats i mostres

D'altra banda, durant tot el dia hi haurà mercat de llibre vell a la plaça del Local Social, on es podran trobar també les obres més destacades dels autors convidats. Pel que fa a mostres, a Cal Selvis l'artesana Maria Requesens presentarà una mostra de les seves creacions de paper. També es podrà veure restauració de documents gràfics antics —amb M. Dolores Martín Truquet , monja benedictina, que presentarà les tècniques d’aquest bell ofici— i l'art de la cal·ligrafia amb la francesa Lucile Gesta.

Els més petits també podran gaudir durant el matí amb contes, manualitats i tallers, mentre que a la tarda podran presenciar l'espectacle 'Amb un parell de colors'. També hi haurà la 'Moguda de música Swing': una trobada de ballarins de swing de Catalunya, que animaran amb la seva música i coreografies els carrers de Bellprat. Destacat igualment, a les 16.00 h, un concert de poesia d'Ausiàs March i Joan Maragall amb Josep Meseguer i Núria Pradas.

Per a més informació, podeu visitar el web dels Amics de Bellprat.


Documents adjunts

Vila del Llibre 2010



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.