TORNAR
PUBLICITAT

Tres anoiencs, finalistes als Premis Blocs Catalunya

Jordi Bertran, Ricard Espelt i Joan Pinyol

Divendres, 10 setembre 2010. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dijous a les 24.00 h finalitzava el termini de votacions populars per als Premis Blocs Catalunya, en els quals participaven sis blocaires de la comarca. Jordi Bertran i Ricard Espelt, dins de la categoria de política, i Joan Pinyol, en blocs personals, han passat a la següent fase, en la qual serà el Jurat qui decidirà els guanyadors finals.

A causa de la presència de 'vots irregulars' —cas que l'organització ja va analitzar—, STIC.CAT va decidir ampliar fins a 10 els finalistes de cada categoria, en lloc dels 5 inicialment previstos. D'aquesta manera, es mantenia la xifra de finalistes de l'edició anterior i es donava al jurat més possibilitats de valorar la qualitat dels blocs en català.

El centenar de finalistes sorgeixen del període de votació popular, que s'ha allargat del 17 de juny al 9 de setembre. Durant aquest temps, els lectors han pogut votar directament els blocs inscrits, però també han pogut valorar els articles publicats pels blocaires. El resultat final és una suma ponderada d'aquests dos factors. El llistat de finalistes s'ha fet públic un cop STIC.CAT ha descomptat els vots derivats d'un ús irregular del sistema de votació.

Tres classificats

Dels sis blocaires anoiencs que hi participaven, tres han quedat dins del grup de finalistes. En la secció de política, Ricard Espelt ha aconseguit 635 vots amb 'Comunicació en xarxa', mentre que Jordi Bertran n'ha registrat 603 amb 'Idees que giren al voltant del món rural'. En l'apartat de 'personal', Joan Pinyol ha obtingut 979 vots amb 'Des de la terra del paper'.

El Jurat

A partir d'ara, la recta final per a l'elecció dels guanyadors dels Premis Blocs Catalunya 2010 correspon al jurat, que valorarà els blocs d'acord amb els criteris de disseny, estructura, contingut, periodicitat, interacció amb els lectors. El jurat d'aquesta edició està format per Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya), Alícia Romero (Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus), Judith Vives (periodista de Capgros Comunicació), Miquel Duran (Comissionat 2.0 de la Universitat de Girona), Dani Cortijo (guanyador edició passada), Teresa Ferriz (Responsable del programa Lletra de la UOC), Anna Nogué (subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (Director Fundació Punt.Cat), Marc Serena (guanyador edició passada), Albert Castellanos (President de Talència) , Àlex Araujo (professor del Tecnocampus de Mataró), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d’Innovalley) i Trina Milan (Presidenta de STIC.CAT).

L'acte de lliurament de celebrarà el divendres 1 d’octubre al parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme. La jornada serà intensa, i inclourà la segona edició dels Premis Blocs Escolars, una trobada de blocaires d’arreu d’Europa i especialment de les 'esferes catalanes' i un seguit de ponències sobre la literatura i l’edició digital amb representants d’escriptors, lectors, editors i llibreters.


3 Comentaris

R

Ricard Espelt

Copons

11 de setembre 2010.10:54h

Respondre

Felicitats als dos i molta sort a partir d’ara.
I moltíssimes gràcies a tothom pels correus i missatges rebuts aquests dies.

J

Jordi Bertran

Copons

10 de setembre 2010.19:36h

Respondre

Gràcies a tots pel vostre suport!!
Felicitats Ricard i Joan

J

Joan Pinyol

Capellades

10 de setembre 2010.17:48h

Respondre

Felicitats Jordi i Ricard!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.