TORNAR

Un grup de joves sorprèn Igualada amb la 'creació d'una nova colla castellera'

Aquest divendres dies se'n sabrà el 'desenllaç'

societat
Dijous, 9 setembre 2010. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La 'presentació' de la 'colla' es va fer aquest diumenge 5 de setembre a la plaça de l'Ajuntament, però sembla que aquest era només el primer 'toc d'alerta' dels seus promotors. Un d'aquests joves, en Joan, explica a anoiadiari que efectivament va tenir lloc aquest 'acte públic' —la prova són les fotografies que se'n va fer—, però que al llarg de dissabte o diumenge 'es veurà com acaba tot això'.

En la informació que han fet arribar als mitjans de comunicació, els joves explicaven que volien lluir camisa blava, 'que reflecteix l'aigua que defineix Igualada en el seu nom', tot i que el color 's'haurà d'aprovar en la primera assemblea'. També afirmen que els Castellers d'Igualada són 'una nova colla castellera que vol aglutinar els amants dels castells de la capital de l'Anoia sense fer mal a ningú'.

Aquesta mateixa tarda, el grup ha informat que 'davant la confusió generada a l'entorn de la nova colla castellera', demà divendres a les 18.00 h hi haurà una reunió informativa oberta a tothom, a l'Ateneu Igualadí, on s'explicarà tot allò relacionat amb aquest anunci.

La notícia de la 'nova colla' ha sorprès els igualadins, però des dels impulsors ja s'advertia que 'hi ha algunes coses al darrere d'aquesta presentació'. De moment, això és clar, el grup de joves ha aconseguit despertar l'atenció dels ciutadans.


62 Comentaris

L

Laura

20 de setembre 2010.20:11h

Respondre

Deixeu-me afegir una dada pel que fa als moixiganguers i les consultes populars:
davant la negativa per part de la junta d’aquesta entitat a no donar suport a la realització de la consulta, un... Llegir més grup de moixiganguers varen recollir en una setmana unes 60 signatures de membres de l’associació (inclosos ex-presidents i ex-caps de colla) per a que reconsideressin la seva posició.

No en van fer ni cas...

P

Pau

Igualada

14 de setembre 2010.13:35h

Respondre

Joan, em sembla que ho va comentar a una xarxa social. Comentari no massa afortunat.

J

Joan

13 de setembre 2010.22:18h

Respondre

No hi havia per aqui un comentari del Marc Castells? Ha desaparegut? Algu ho pot confirmar?

P

Pau

Tous

13 de setembre 2010.10:27h

Respondre

Com diu el Martí, ja està bé de marejar la perdiu, no?

Aviam, molts dels comentaris, i sovint els més amargats, són fruit de la ignorància, com sol passar en fòrums, blocs, etc...

Qui... Llegir més vulgui saber com som els moixiganguers sempre pot venir a assaig, les portes són obertes a tothom, d’on sigui i com sigui, mentre vulgui fer castells o donar-hi suport, és l’únic requisit que es demana...

Dimecres de 20 a 22h i divendres de 22 a 24h. a Cal Tabola, Carrer Sant Antoni de Baix, 106-108.

Per tant, més val que deixem de tirar-nos pedres pel cap i construim, no?

Au doncs, salut i castells

A

Albert

Igualada

12 de setembre 2010.23:53h

Respondre

És millor explicar les veritats o amagar-les ? Més d’un ha quedat ben retratat. Aprofitem-ho per millorar tots.

M

Martí Senserrich Estruch

12 de setembre 2010.22:59h

Respondre

Gent, em sembla a mi que ja n’hi ha prou de remenar la merda no

Apa va toquem tots de peus al terra, no fotem com la canalla, i parem de discutir!!

Atentament;

Martí Senserrich Estruch (membre... Llegir més de la junta de moixiganguers)

X

Xavier

12 de setembre 2010.20:07h

Respondre

Estic totalment d’acord amb el que diu el Jordi F en el seu últim comentari i penso el mateix que ell.

Pel que fa a les consultes, com a col·laborador d’elles i moixiganguer, sé que es va... Llegir més proposar a la Junta i va sortir de no donar-hi suport pel fet que en la colla hi ha gent de tot tipus d’ideologies i no es va trobar oportú, tot i que ja es va insistir en què no es posicionar-se a favor del Sí o del No, sinó que s’organitzi una Consulta. No obstant, els Moixiganguers van fer un pilar davant l’Ateneu durant el transcurs de les votacions.

E

Eduard

Igualada

12 de setembre 2010.17:31h

Respondre

Per què els Moixiganguers d’Igualada, a diferència de la immensa majoria d’entitats de la ciutat, no van recolzar la consulta popular sobre la independència del dia 25 d’abril ?

R

Raphanus brassica

Igualada

12 de setembre 2010.12:03h

Respondre

Crec que al fil de varis comentaris és bo reflexionar sobre la ”integració” dels immigrants a les entitats i associacions d’Igualada. Aquesta és una eina extraordinària per crear... Llegir més complicitats i evitar la incomunicació entre comunitats. Crec que la dimensió d’Igualada donaria per fer més del que estem fent. Mai és tard, però em sembla que estem perdent algun tren pel camí...

R

Ramon F

Igualada

12 de setembre 2010.11:17h

Respondre

Be ara ja sabem que hi havia al darrera de tot això i sobre la nova entitat el temps dirà, veurem si ens ajuda a reflexionar o no, veurem....

El que hem sap ”greu” es que tots aquells que... Llegir més veien tant positiu que a Igualada hi haguessin dues colles castelleres o tres o les que faci falta aplicant allò de que tothom te dret a fer el que vulgui, ara estaran decebuts.

Mireu això de qualificar de gent tancada,intolerant i altres adjectius tan alegrement a unes persones que simplement el que opinen es que val mes sumar que restar, fer que desfer, construir que destruir i per tant en el cas que ens ocupava, creiem simplement que era millor que hi hagués una sola colla castellera forta i potent que dues d’afeblides no o trobo massa correcte.

I hem queda un dubte, saber si alguna vegada totes aquestes persones que opinaven d’aquesta manera han estat mai responsables d’alguna entitat i si han pogut experimentar per tant el que costa tirar-la endavant.

G

Gerard

igualada

12 de setembre 2010.09:52h

Respondre

Pau no només no volen extrengers a la collavsinó que no accepten la gent de fora d’igualada!!!
Sou un gran exemple per les colles de com no s’ha de ser!!!

J

Jordi F

11 de setembre 2010.14:21h

Respondre

Albert, veig que ha estat molt bona idea crear una entitat de debat. La gent, com en aquesta web tindrà moltes coses a dir ja que, ”si hi ha dos entitats comunes, Igualada és separatista, però... Llegir més si només n’hi ha una, això és un gran monopoli”.
Si és veritat, el tema de l’entitat nova, enhorabona. Em sembla una perfecta idea.
Ara bé, paraules com: carques, monopoli, parcel·listes... Quin gran odi hi ha per aquí. Quin flaire que s’olora.

Salut i castells, d’on siguin i del color que siguin!

v

vilarrubias

Igualada

11 de setembre 2010.12:42h

Respondre

Sense opinar per res, només vull dir que el comentari 24 no és meu.
Salut, Castells, Visca Catalunya (lliure) i visca el debat (ben plantejat).
Demà mateix el sol també sortirà...i encara hi ha... Llegir més tantes coses per fer...

A

Albert

11 de setembre 2010.12:06h

Respondre

La veritat, em repugna veure com aquells a qui se’ls ha vist el llautó de carques, retrogrades i parcel·listes ara s’exusin atacant dient que ells ja s’ho imaginaven o que no es creuran res... Llegir més més del que diguin.

Senyors, admetin que els han pres el pèl i reflexionin (que és el que demana aquesta nova entitat) sobre la Igualada de Tota la Vida i el ”monopoli” moxiganguer.

J

Jordi

11 de setembre 2010.03:09h

Respondre

Em fa gràcia veure com alguns titllen de mentiders a un grup de quatre arreplegats ha tocat la fibra als moixiganguers. Sí, han muntat un bon engany aprofitant un bon moment dels moixiganguers.... Llegir més Potser no era la manera correcte. Però jo els dóno l’enhorabona per la seva valentia en fer reflexionar en un tema tan delicat. Jo, mentiders no go diria. Imprudents? Segurament sí.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

10 de setembre 2010.23:57h

Respondre

Bon Oriol, ja m’ho deia la meva padrina: ”que llegir no et faci perdre l’escriure”. No he sabut escriure bé allò que penso i que volia dir. El meu comentari no anava adreçat a l’entitat,... Llegir més sinó a quatre retrògrades que, ai las, són moixiganguers.
Quan deia, textualment, ”són els mateixos que queden retrats quan els preguntes per què no hi ha immigrants a la colla”, no volia dir que no hi hagi CAP immigrant a la colla. No n’hi hagut gaires oi, al llarg d’aquests anys? I la canalla no s’anava a buscar a Fàtima, s’anava a buscar a l’Escola de Música
Volia dir que quan els ho he preguntat a ells, als de la pell fina, EN EL SEU MOMENT, al llarg dels anys anys, la seva resposta ha sigut molt decebedora. I són els mateixos que els hi feia nosa que la camisa morada es barregés amb les consultes populars. I són els que ara han perdut l’oremus amb la iniciativa d’aquests joves.
No ho he sabut escriure de manera entenedora. Ho sento, no en sé prou. Una d’aquestes persones em va dir, textualment, que la colla ”ha de fer castells, i prou”. Sincerament, penso que la colla ha de fer més: entre d’altres coses, ha de fer país, i no només folklòricament, també ha de fer país desenvolupant un paper integrador.
Sé que darrerament hi ha hagut moviments en aquest sentit i que hi ha membres de la colla que s’hi entossudeixen. Endavant!
Jo criticava als de la pell fina. Única i exclusivament a aquests igualadins/es retrògrades intocables.
Un dels pocs polítics que admiro, el conseller Tresserras, en una trobada amb representants d’entitats a Igualada (organitzada per Esquerra), els va renyar perquè no feien suficientmenaquest paper. Segons el conseller, si en un municipi hi ha un 30% de població no originària de Catalunya i d’aquests, un 14% de fora de l’estat espanyol (com és el cas d’Igualada), aquest percentatge s’hauria de reflectir -més o menys- en el teixit associatiu. Fem números? Tots hem de fer números. Que hi ha molt per fer i...

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

10 de setembre 2010.21:23h

Respondre

Sara i Oriol: un parell d’aclariments.
En cap moment he donat la meva opinió sobre si és bo o dolent que hi hagi dues colles, senzillament, perquè l’anunci d’aquesta notícia, a mi, no... Llegir més m’ho ha fet pensar en cap moment.
En segon lloc, en cap moment he criticat l’entitat, la colla Moixiganguers d’Igualada, la qual, insisteixo, respecto molt. Al contrari, li tinc molta estima. Sí que critico l’actitud de quatre igualadins/es, que són membres d’aquesta entitat (i que -la majoria- hi tenen o hi han tingut responsabilitats).
No tiro amb bala, com dieu, només dic el que penso sobre el que he llegit, escoltat i viscut directament. Gràcies i endavant ccastellers!!!

X

Xavier

Igualada

10 de setembre 2010.20:55h

Respondre

Tal com diu el Jordi F., que és mentida això d’una nova colla castellera. Només era per cridar l’atenció. I quina expectació hi havia a la sala de socis de l’Ateneu, no us ho podeu arribar... Llegir més ni a imaginar!!!
gent dreta a dins la sala, al vestíbul, fins i tot a fora al carrer, com quan va venir el Carod-Rovira després d’haver-se entrevistat amb ETA.
Quina sort tenim igualadins de tenir dues colles a partir d’ara, perquè podrem triar, i em sembla que es vol crear una altra més, que es diran els Saltimbanquis sempre a punt!
fora conyes, bona iniciativa fomentar debats, però no us creuré més, colla de mentiders, perquè no tot s’hi val en aquesta vida.

J

Joan

Òdena

10 de setembre 2010.19:49h

Respondre

Eduard, jo també t’estimo....ben amunt..

J

Joan

Òdena

10 de setembre 2010.19:36h

Respondre

Haurieu d’estar orgullossos que una ciutat tradicionalment tancada com Igualada tingui dues colles castelleres, com mes serem mes riurem...
A mes, com que els resultats des moixiganguers no son cap... Llegir més cosa del altre mon, tant per tant millor que disfrutin dues colles que no pas una.. ja fa molts anys que no som una grande y libre... Visca la oportunitat, i la pluralitat....que si teniu por que us marxi gent, doncs cuideu-la....salut i molts castells..... de qui sigui.

J

Jordi F

Igualada

10 de setembre 2010.18:43h

Respondre

No va en serio tal i com es predeia. He assistit al desenllaç. Es tracta d’una nova entitat creat per un grup de gent jove anomenat: cavall de joguina, que es tractarà de portar a debat varis... Llegir més temes d’interès. Però personalment no sé si creure-m’ho, ja que m’han mentit en una primera ocasió. Si es volen donar a conèixer no trobo que sigui un bon sistema enganyar a la gent.

Salut!

r

rat

igualada

10 de setembre 2010.17:47h

Respondre

Ei Moixiganguers!! Tenim 2 4d8 per la història, quants anys feia que ho sommiàvem? Tothom pot dir el què vulgui però els que hi som sabem que som una gran colla, i avui tothom a assaig, a les 10... Llegir més a cal Tabola. Qui vulgui saber com som, que vingui!!! TOTHOM és benvingut ara i sempre!

o

oriol

Igualada

10 de setembre 2010.16:28h

Respondre

Toni, una cosa més, els Moixiganguers participem en aquesta interessant iniciativa, a veure si entre tots fem la colla més... Llegir més gran:

http://www.social.cat/noticia/1288/castells-per-a-la-integracio/imprimir

O

Oriol

Igualada

10 de setembre 2010.16:14h

Respondre

Apa! Toni a veure si la dius més forta que no pots deixar l’oportunitat de tirar benzina al foc.
El que dius és mentida! i si vols pots mirar els colors de la gent de la nostra pinya o els colors... Llegir més de la canalla, mai ningú ha demanat el passaport per entrar a la colla i estem orgullosos de tenir gent d’altres llocs del món, gent d’altres cultures i colors que volen fer castells amb nosaltres. A per cert si tu coneixes gent d’aquí o d’allà que vulgui fer castells esteu convidats a venir a fer castells amb nosaltres.

Una abraçada.

P

Pau

10 de setembre 2010.16:09h

Respondre

jo no vull comentar si es crea o no una nova colla, sembla evident que sí, i si no ja els val...

El que sí puc assegurar és que fa un anyet que sóc moixiganguer, i que sí que hi ha gent que... Llegir més t’hi entens millor que amb d’altres, com a tot arreu, però nosaltres (varem entrar tota la família en bloc), ens sentim molt ben acollits i fins i tot estimats, no sé abans, ni m’importa, però la colla que ara mateix som, formem un gran grup d’amics, o millor; som com una gran família. Segurament per això surten bé les coses.

Tothom pot parlar i desvariar (com he llegit per aquí), però qui ho vulgui comprovar que s’acosti a assaig a Cal Tabola els dimecres o els divendres i veurà la realitat, estem oberts a tothom, és més necessitem gent per seguir creixent i tothom és benvingut, vingui d’on vingui.

Portar la camisa morada ha esdevingut per nosaltres un plaer, un honor i una gran satisfacció...

Gràcies moixiganguers!

Salut i castells.

s

sandra marin

10 de setembre 2010.16:01h

Respondre

Pau, no tinguis en compte l’article del Toni Cortés.Que qui té boca s’equivoca!
No et creguis mai el que et digui un escriptor, o periodista!Que ells han d’anar omplint diaris i blogs, que... Llegir més viuen d’això.
A Moixiganguers ja t’asseguro jo que no es discrimina a immigrants ni a ningú...
Vine aquest vespre per l’assaig i ho comprovaràs, veuràs gent de diversa procedència i classe social.
Recorda Pau, a les 10 a Can Tabola: c/sant antoni de baix 106-108.

Salut i castells!!

I

Indignat i sorpres

Igualada

10 de setembre 2010.15:37h

Respondre

Jo estic sorprès, per la manera en que ha succeït la noticia, si volen fer una nova colla castellera, que la facin, ningú els hi impedirà, si realment es així, però crec que abans haurien... Llegir més d’haver parlat amb els Moixigangues. Es molt lleig que se’n heguin hagut d’assabentar per la premsa.
Però hi ha una cosa que m’indigna i hem posa de molt mal humor,el diumenge de festa major, alguna de les persones que surten la foto de la nova colla castellera, era a plaça amb la camisa morada, tant a canviat la cosa en tres setmanes per aquestes persones, que no han sigut bons per comentar res a la junta de la que representa que es la seva colla fins al moment?, jo sincerament crec, que aquestes persones el dia 22 d’agost ja formaven part dels Castellers d’Igualada, com molts d’altres que surten a la foto, però que per principis ja no es van posar la camisa i això els honora.
A i que consti que jo no soc ni he estat mai membre dels Moixigangues, però si que he compartit molts moments amb més d’un dels components dels Castellers d’Igualada, i el dia 22 d’agost els vaig felicitar pel 4 de 8 per que formaven part dels Moixigangues.
Castellers d’Igualada, espero que tingueu molta sort, però aneu amb compte, per que algun dels vostres membres us pot fotré una punyalada per l’esquena en qualsevol moment.

A

Albert

10 de setembre 2010.15:30h

Respondre

Em fa gràcia veure el respecte i felicitacions d’alguns, que acompanyen amb recels i en el millor dels casos una crítica amarga. Realment tant molesta a alguns la pluralitat? Si us plau... amb... Llegir més excuses tant banals com ”us costarà molts calers” tampoc caldria recuperar balls tradicionals ni fundar associacions... El més trist, però, és el ”així no podrem fer castells més alts”, tanta por teniu de la gent no s’us apunti i fugi en massa de la colla? Per favor... una mica de respecte i menys ITVs!

A

Anna

10 de setembre 2010.14:37h

Respondre

Intol·lerant la societat Igualadina?Perdoneu que ho digui, però trobo que és un comentari fora de context, ja que simplement són opinions on es reflexa la dificultat d’entendre el per què... Llegir més tenen aquesta gent, la gran necessitat de formar una altra colla castellera quan ja n’hi ha una a Igualada que els obriria les portes ben obertes si hi volguéssin anar, i més ara que estan creixent.
Ah! I eduard,sempre hi poden haver discrepàncies entre algunes persones, com les que m’imagino que vas tenir tu pel què has dit,però això no comporta que l’imatge de moixiganguers sigui aquesta ni cal que embrutis el seu nom. Segurament, si aquesta nova colla és veritat que es crea, i acabes formant-hi part, et trobaràs amb algunes persones que tampoc t’hi entendràs, com passa moltes vegades, però no per això cal donar aquesta visió d’ells.I no et pensis que sóc de moixiganguers eh!No formo part de cap colla de castellers.
A veure si ens deixen clar doncs, quina és la intenció que tenen aquesta gent aquesta tarda perquè ens tenen ben encuriosits.

P

Pau

Igualada

10 de setembre 2010.14:23h

Respondre

Alguns moixiganguers d’Igualada no volen immigrants a la seva colla ? És cert el que diu en Toni ? Espero i desitjo que no. Salut i castells.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

10 de setembre 2010.14:09h

Respondre

Tot esperant el desenllaç de tot plegat (amb molta curiositat), de moment, aquesta història, ja ha sacsejat aquesta grisor igualadina i a alguns moixiganguers, de pell molt fina, se’ls ha... Llegir més disparat la susceptibilitat quan els hi han tocat allò que no sona: el pati particular, el pedigree. Són, insisteixo, ALGUNS membres dels Moixiganguers (ja que la colla, com a tal, em mereix MOLT de respecte), que han quedat ben retratats. Són els mateixos que queden retrats quan els preguntes per què no hi ha immigrants a la colla. Són els mateixos que queden retratats quan no donen suport a les consultes populars. Són els mateixos de sempre. Endavant i amunt!

D

Doncs el gat no tenia 5 potes

10 de setembre 2010.14:04h

Respondre

Potser aquests recels i aquest resentiment apareix quan les teves aspiracions personals queden frustrades i no saps sacrificar el teu èxit personal al èxit col·lectiu, un dels valors dels castells... Llegir més almenys pels que només tenim una camisa i uns sentiments vers ella.

Si us plau, no et creguis més del que ets i no fagis pataletes de nen petit.

e

eRIC

Igualada

10 de setembre 2010.13:44h

Respondre

Daniel, l’Enllaç també tracta el tema, però ells s’ho han cregut. Com s’informen ?

S

Sanmi

Manresa

10 de setembre 2010.13:36h

Respondre

Bones,
penso que totes les inciatives i apostes per algo diferent és una prova de valentia, però com diu algú, ”la unió fa la força” i a més ara que a Moixiganguers ha descarregat una... Llegir més vegada el quatre de vuit i una altra carregat, mai havien arribat tan alt... és una llàstima que per desavinences internes es divideixin esforços... a més ja sabeu el que costa mantenir una colla?, primer la formació: estatuts, donar-se d’alta com a entitat, tenir un lloc per assajar i un local (domicili) social,..., altres colles que portem uns quants anys, ja sabem que és difícil contentar a tothom i encara més aguantar al llarg del temps fent uns castells dignes... penso que es necessita molta gent... que t’entri i que no et marxi...

El fet de treure una segona colla a Igualada... trobo que no és com a Vilafranca, Tarragona o Valls en el seu moment...ciutats de gran tracició i bressol casteller... que hi ha molta gent i que en tots aquests llocs aquesta divisió ha donat empenta a fer castells de vuit i de nou...penso que no és bo que hagi sortit una nova colla a Igualada... penso que són dividir esforços i per tant fer castells menys grans...trobo que no toca... i si hi ha gent descontenta amb la gestió de Moixiganguers, per això hi ha les assemblees que tenen totes les colles, per presentar candidatures, tant tècniques com de junta directiva...

Trobo que no toca una altra colla a Igualada... ho respecto però no ho comparteixo, de totes totes.

Salut i visca els castells!!!

E

Eduard

10 de setembre 2010.12:40h

Respondre

Em sap greu desmentir el comentari anterior del Darius Solé.

En l’actual colla de Moixiganguers, existeixen discriminacions, recels, i actituds indecoroses.

Si us plau, no negueu la... Llegir més evidència.

Un ex-moixiganguer.

M

Montserrat Díez Vilarrubias

Igualada

10 de setembre 2010.10:40h

Respondre

A banda de les segones intencions que us han portat a crear una altra colla castellera i mirat des de fora (que en aquest cas és on estic situada), us puc dir que aquesta notícia no em sorpren en... Llegir més absolut. Fa molt ”igualadí” això de fer una segona colla castellera, una segona coral infantil, un segon agrupament escolta, un segon esbart dansaire, uns segons bastoners...
Amb permís: heu pensat en unificar esforços?

P

Pere

Igualada

10 de setembre 2010.09:34h

Respondre

Us han colat un gol per tota l’esquadra!!Hi ha molts Igualadins i sobretot molts moixiganguers que han quedat ben retratats!jaja. Enhorabona!!

M

Manel

Igualada

10 de setembre 2010.09:27h

Respondre

Estic certament intrigat per conéixer el final d’aquesta notícia bomba que ens ha trasbalsat.
És difícil creure que no hagi de ser una nova colla.

Per què algú hauria de voler fer una... Llegir més presentació d’una colla, si realment no volgués fer-la? la gent té prou feina per perdre el temps fent bretolades!

A més, els castellers, no són monopoli ni propietat de ningú. EStem en una societat lliure i democràtica. Que cadascú fagi el que bonament li plagi!

Endavant amb els castellers d’igualada!

d

daniel

igualada

10 de setembre 2010.09:18h

Respondre

quin desgast d’energia el bulo aquest no?? i anoia diari no té temes seriosos de veritat per tractar??

hem de començar a ficar en seriosos dubtes la vostre credibilitat?

A

Albert b

Igualada

10 de setembre 2010.08:47h

Respondre

Ha quedat del tot enmarcat com és bona part de la societat igualadina.

Aquestes 24 hores he escoltat animalades de l’alçada d’un campanar, i és que ni que pàssin generacions aquesta ciutat i... Llegir més la seva gent no canvia.

Hi ha dues colles de diables, més els petits i els joves, hi ha un bon grapat de gegants (alguns ja ni surten), hi ha tot un seguici de balls i en fi, oi que no passaria pas res si apareix una tercera colla de diables o quarta, més gegants (o els que no surten) o més balls?

Només passaria un sol problema, l’ajuntament no podria donar tant a tots, però segurament la festa seria ben maca i ben lluida.

Doncs au a patir-hi menys que com més serem més riurem.

E

ElisaBet Farrés

Òdena

10 de setembre 2010.08:16h

Respondre

No us amoineu ni els moixiganguers,ni els dels CAUS, per la indumentaria segur que volen portar la Conxita!

R

Rosa Maria

Igualada

9 de setembre 2010.22:54h

Respondre

Nois, no sé qui sou ni que preteneu.

Però, amb tota sinceritat us he de felicitar.

Amb aquests comentaris heu aconseguit retratar realment com som els igualadins!

quina vergonya que tinc... Llegir més d’alguns comentaris!


MAria Rosa

C

Clàudia

Igualada

9 de setembre 2010.22:17h

Respondre

Penso que és una bona idea, ja que tindrà rivalitat. Però cal també comentar que els Moixiganguers estan fent una molt bona temporada, assolint el ”carro gran” (4de8), i també crec que les... Llegir més colles no s’haurien de dividir.
Però tampoc cal criticar a la gent s’ha de tindre tolerància i paciencia!

P

Pep

Igualada

9 de setembre 2010.21:43h

Respondre

Juas! Ja tinc ganes de veure de que va la cosa... Ho reconeixo jo també he ”pillat”... Una millora. Seguint amb la tradició igualadina i com a homenatge a la recordada castanyeria de cal... Llegir més ”maño”, jo els haguès posat ”Castanyers d’Igualada. Penseu-hi!

M

Manel

Vilanova del Camí

9 de setembre 2010.21:20h

Respondre

Carles: Quanta raó que tens

L

Lídia Riba

Igualada

9 de setembre 2010.20:42h

Respondre

No hi havia fa uns anys varies colles sardanistes???(jo vaig estar 4 anys als Montserratins),i vareig fer molt@s bon@s amics en les altres colles,hi teníem la nostre SANA rivalitat,perque no, una... Llegir més altre colla castellera??(el meu fill va esser enxaneta i aixecador en els moixiganguers a els seus principi),el meu nebot,va estar des-de molt petit a la colla vella de Valls durant anys!!! Si es cert que volen fer una colla castellera ENDAVANT i molta sort....Tot per la cultura del nostre país !!*!!

C

Carles

Igualada

9 de setembre 2010.20:12h

Respondre

Igualada de pell fina.

Com sempre no hi ha ningú que no es pugui sortir de lo que ja està establert per la societat igualadina.
Que passa que no es pot fer broma amb els castellers, perdó,... Llegir més Moixiganguers, ja sembla la casa reial això.

I es que a Igualada hi ha coses que no canvien mai.
Sí és veritat que passa res? més oferta on triar (i potser ens portaríem una sorpresa). I si és una broma o una campanya per a alguna altra cosa, què? aquests de la pell tant fina haurien d’estar contents vol dir que ho fan bé, i són coneguts i/o reconeguts i per això fan servir aquest tema, no?

Vaja que no passa res crec jo, no? o sí?????

Nois, ”Castellers d’Igualada”, que això és IGUALADA i el que és sagrat és sagrat, ja només us hauria faltat sortir amb el Sant Cristu.

Apali salut, i que vagi bé feu el que feu, que no n’hi ha per tant.

C

Cansada

Igualada

9 de setembre 2010.20:07h

Respondre

Vaja, potser prou, no? Demà ho explicaran! Doncs ja ens esperarem a criticar després, si cal. Potser al darrere hi ha un motiu que ens convenç... paciència!

M

Montse

9 de setembre 2010.20:03h

Respondre

Fa molts anys que formo part d´aquest colectiu i poc valorat món dels tolerants.
Avui en llegir tots aquests comentaris en contra de la creació d´una nova Colla Castellera a Igualada me indignat,... Llegir més al veure la poca tolerància i sobretot de gent que diu formar part d´una entitat on els valors no són pas la intolerància ja que com és diu al món casteller s´ha de fer una pinya, no?

Q

Quico el del pito

9 de setembre 2010.19:09h

Respondre

Apa apa, com es posa la gent.

És evident que és una broma amb algun motiu, i demà es veurà. No cal preocupar-se més enllà d’aquí.

I Joel, no pateixis que d’informats a igualada sempre... Llegir més n’hi ha, això rai. I em sap greu, però si, les camises són tant del CAU com del Torxa.

Salut i castells (dels de debò)

A

Albert

igualada

9 de setembre 2010.18:43h

Respondre

Feliciats a Anoiadiari, almenys a vosaltres no us han colat el gol, com sí que els hi han fet als vostres companys de l’Enllaç. Deu ser qüestió d’informar-se de primera mà.

D

Darius Solé

9 de setembre 2010.18:27h

Respondre

És evident que els Moixiganguers no tenen el monopoli del fer castells a Igualada. Tenen, emperò, un nom significatiu que reflexa la tradició de la ciutat, Moixiganguers, i no castellers com a nom... Llegir més genèric sobre l’activitat.
Pel què sembla el grup ha aconseguit movilitzar a totdéu per saber què passa i han donat un toc d’atenció per presentar-se. Qui diu que no volen presentar un nou grup que serà entitat d’aquí a un temps? Qui diu que no és una campanya dels iogurts Pascual per evitar la caiguda de vendes?JQuan la colla insigne de la ciutat fa el pas cap als castells de 8 és il·lògic crear una altra colla quan, en l’actual, no existeixen discriminacions ni recels ni actituds indecoroses, ans al contrari, i això que no sóc de la junta. Tothom pot dir i és escoltat.
Jo aniré a veure què és això que es vol presentar demà a les 6 a l’Ateneu.
Post escriptum: ara estic més tranquil perquè a primera hora de la tarda no vegis tu...

J

Júlia

Igualada

9 de setembre 2010.18:26h

Respondre

Que fort!!!
De debò? Doncs jo espero que ho podeu tirar endavant, però crec que us serà bastant difícil, no heu pensat que tothom es posarà a la vostra contra?
Fer dues colles és dividir a la... Llegir més gent!!
Jo personalment penso que la iniciativa està molt bé, però a Igualada la gent ja està prou dividida, no creieu? A més de fer dues colles s’hauria d’enfortir les que ja estan creades!!!!

Però be, tot hi així us desitjo el millor i que podeu portar a terme els castells!
Tot és fer país.

FELICITATS CASTELLERS!

j

joel

igualada

9 de setembre 2010.18:22h

Respondre

Marc abans de dir que aquestes camises són del CAU d’Igualada informa’t una mica.

P

Pere

9 de setembre 2010.18:22h

Respondre

Doncs jo trobo sincerament que no és moment, si algú vol fer castells té la porta oberta a moixiganguers, de fet per seguir apostant per castells de 8, el que els cal és gent... si la colla fós... Llegir més com uns minyons o com una vilafranca, vella de Valls, però, noi, ara tot just estan creixent, el que cal és sumar... visca els castells i visca Igualada...

P

Pere

Igualada

9 de setembre 2010.17:53h

Respondre

Home potser si que és un mal moment per crear una nova colla, ara que finalment els Moixiganguers han fet un castell de 8

J

Jordi

Igualada

9 de setembre 2010.17:39h

Respondre

és una gran notícia que es crei aquesta nova colla!!

felicitats: el món casteller igualadí hi guanyarà.

Jordi

P

Pau

Igualada

9 de setembre 2010.17:35h

Respondre

Estic totalment d’acord amb l’Albert, independentment de di és veritat o mentida, els moixiganguers són els que hi han hagut fins ara ( alerta, que només fa 15 anys), i si hi ha un grup de... Llegir més gent que els hi sembla que volen fer una colla nova hi tenen tot el dret, només faltaria.

M

Marc

Igualada

9 de setembre 2010.17:32h

Respondre

Per molt toc d’alerta que hagin fet, com diu el Ramon és una broma de molt mal gust.No sabem exactament què tramen; però donar noticies falses i vestits amb la camisa del CAU Caresmar donen molt... Llegir més mala imatge. Sigui quin sigui el ”desenllaç” està clar que s’han equivocat amb el mètode per fer-ho i esperem que donin disculpes a aquelles entitats que s’hagin sentit molestes.

A

Albert

9 de setembre 2010.17:24h

Respondre

Aquesta mentalitat de crítica constant dels comentaris és molt trista, si algú vol fer castells, doncs endavant i sort, i si nó es volen apuntar als moxiganguers, doncs també, que jo sàpiga no... Llegir més tenen el monopoli dels castells a Igualada...

R

Ramon F.

Igualada

9 de setembre 2010.17:05h

Respondre

Si va en serio es una bestiesa ja que a Igualada el que vol ja pot fer castells i tenim una colla que acaba de donar un pas important dins d’aquest mon i de la que tots els igualadins ens sentim... Llegir més molt orgullosos. Fer-ne dues seria tornar enrere, dividir esforços i per tant tornar als castells de set, encara que la veritat a aquets nous (si van en serio) no els hi veig cap futur.

Si es una broma, es de malt gust, no han sabut trobar ni el lloc ni el moment, per tant si el que han volgut es fer una gracia, la veritat es que de moment estan fen pena

J

Joan C.

Igualada

9 de setembre 2010.16:45h

Respondre

Ànims, joves emprenedors per la cultura popular! això és el que fa falta a aquesta bonica ciutat. Podeu comptar amb mi i tota la meva familia , ja informareu de quan seran els assajos!

Visca... Llegir més Igualada i visca els Castellers d’Igualada!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.