TORNAR

Els cavalls, uns bons ‘terapeutes’

Cal Graells, de Calaf, posa en marxa una Associació d’Equinoteràpia

societat
Dimarts, 7 setembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’escalfor i el pas rítmic de l’animal, la natura, l’aire lliure... Tots aquests elements incideixen de manera molt beneficiosa en l’estat físic i psíquic de les persones, sobretot aquelles que tenen algun tipus de problema. Això és l’equinoteràpia, un tractament que a Cal Graells (Calaf) ofereixen des de la primavera passada.

La seva responsable, Maite Estany, explica tracten infants i adults amb tot tipus de trastorns, tant físics com psicològics: des d’autisme, a persones amb algun tipus de paràlisi o síndromes de Rett, entre molts d’altres. ‘És molt beneficiós i té moltes aplicacions’, diu Estany, ‘però cal fer-ho des de la màxima seriositat i rigor’. Així, l’Associació Cal Graells – Equinoteràpia compta amb un equip de professionals propis, entre els quals un psicopedagog i coach, una psicòloga, una fisioterapeuta, una educadora social, una treballadora social, dos monitors d’equinoteràpia per l’UAB i diversos auxiliars i voluntaris.

Sense sella

Maite Estany aclareix, per exemple, que l’equinoteràpia s’ha de fer sense sella: el contacte directe amb l’animal és essencial, així com també notar la seva escalfor, el moviment tridimensional... A Cal Graells de moment tracten una desena d’infants, però estan establint contactes amb centres especialitzats i amb associacions d’afectats perquè les aplicacions de l’equinoteràpia realment són àmplies.

No tots els cavalls serveixen per a l’equinoteràpia. La responsable de Cal Graells explica que ‘han de ser animals tranquils, amb pas regular i no massa alts, perquè la persona que hi munta pugui sentir-se a prop del monitor’. De moment treballen amb quatre animals, i sembla que cadascun s’ha ‘especialitzat’ amb un tipus de genets: ‘N’hi ha que els acostumem a jugar amb cons, cercles, pilotes... perquè després així ja no se n’estranyin. El més important és la seguretat’, afirma la Maite.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.