TORNAR

L’estrena de la Missa en honor a Sant Bartomeu omple Santa Maria

L’obra va rebre un calorós aplaudiment per part del públic

cultura
Dimecres, 25 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb els bancs de la Basílica plens a vessar, persones dretes i d’altres assegudes al llarg de les capelles, l’estrena de la Missa en honor a Sant Bartomeu —composta per Jordi Marcé— va ser tot un èxit. I no només de convocatòria: els entusiastes aplaudiments i els comentaris del públic assistent així ho demostren.

Al final es van cantar els goigs del Sant

Un moment del concert, al cor de la Basílica

El concert va començar amb una introducció de Daniel Mestre a l’obra i als seus intèrprets, explicació que va ser escoltada atentament per la multitud d’assistents. Tot seguit, l’orgue va arrencar amb la primera de les peces que conformen la missa, a la qual es va afegir el cor format per cantants igualadins provinents de diverses corals. Cal destacar també les intervencions dels solistes: la soprano Assumpció Linares i els tenors Joan Eudald Castelltort i Carles Prat. Tot plegat, sota la direcció de Josep Miquel Mindan i amb Joan Paradell a l’orgue.

Al final del concert hi va haver l’emotiu cant dels goigs de Sant Bartomeu, una interpretació que va ser corejada pels igualadins concentrats a la Basílica. Ja per acabar, els Cercolets i els Bastoners van col·laborar a arrodonir l’acte amb una ballada a la plaça de l’Ajuntament.

Podeu veure més imatges del concert a la fotogaleria.


8 Comentaris

N

Núria

Bolívia

26 d'agost 2010.17:13h

Respondre

És un honor saber, desde terres tan llunyanes, que l’estrena de la Missa de San bartomeu ha estat tan exitosa. Felicitats a tothom, i en especial al Jordi, al Pep, als solistes i, evidentment, a... Llegir més tots els intèrprets que la van fer possible. Ah! I a tota la gent que ha treballat de valent per fer que aquest esdeveniment igualadí es pogués dur a terme. Espero poder gaudir-ne ben aviat!!!

i

igualadina

26 d'agost 2010.10:56h

Respondre

Tota vegada que el presentador va saludar les autoritats, els asistents varem entendre que n’hi havien. Segurament no van poder-hi assistir (com el Tonet que el dilluns ja treballa)
les autoritats... Llegir més potser no hi eren, pero els igualadins de totes les edats i creences segurament que si. Això ès una lliço per a tots. Si les coses estan ben fetes tothom hen guadeix. Moltes felicitats, de manera especial a l’autor de l’obra.

J

Josep Massana

26 d'agost 2010.09:42h

Respondre

Us puc assegurar que a la basílica de Santa Maria no hi havia cap banc reservat, donat que cap instància oficial, ni cap altre grup, no ho havia demanat. Amb sorpresa positiva, tots ens vàrem... Llegir més situar com millor vam poder, ja que l’assistència desbordà totes les previsons.

T

Toni Morros

Igualada

25 d'agost 2010.17:54h

Respondre

Extraordinari tot;cantaires, orgue, direcció i, naturalment, la composició de la missa. Els péls de punta en moltes ocasions de la interpretació i, per acabar-ho d’arreglar, l’emotiu cant... Llegir més dels goigs de Sant Bertomeu per tots els cantaires i el públic.
Una vetllada inoblidable.Tant de bó que en Jordi Marcé ens continui fent feliços amb les seves composicions.
Gràcies.

J

Jordi

Igualada

25 d'agost 2010.17:53h

Respondre

Efectiavament Manel els bancs centrals de Santa Maria que estaven buits estaven reservats per les autoritats

S

Sara

Igualada

25 d'agost 2010.16:43h

Respondre

Enhorabona al compositor i als intèrprets!! Endavant!

M

Manel

igualada

25 d'agost 2010.14:43h

Respondre

es podria confirmar que els dos bancs buits eren de les autoritats absents?

l

lluismi

25 d'agost 2010.07:38h

Respondre

Moles felicitats!!!! Jordi Marcé ha sigut esplèndit, a veure si l’any vinent ja es pot cantar a l’¡ofici. Esperem-ho.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.