TORNAR

La diligència torna al carrer per passejar més d’un centenar d’igualadins

El Fes-ta el dinar, a la Rambla, multitudinari

societat
Dissabte, 21 agost 2010. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fa cinquanta anys que es va crear la rèplica de la famosa diligència i que s’hi va fer el viatge inaugural. Aquest dissabte de Festa Major l’històric vehicle ha tornat a portar des de Can Roca fins a Igualada algunes de les persones que van poder pujar-hi per primera vegada fa mig segle. Un trajecte més curt però igualment emotiu, que els ha recordat les sensacions que van viure en un viatge inaugural que va durar tres dies, ja que va anar acompanyat de festes i celebració a cada poble per on es passava.

Les barbacoes, una bona opció per al Fes-ta el dinar

L'esmorzar del Sant

Participants en la cursa d'orientació

La diligència ha realitzat diversos viatges pel Passeig

La diligència ha arribat a quarts d’onze del matí a la plaça de l’Ajuntament, on se celebrava l’esmorzar del Sant —en el qual han assistit centenars de persones. Després l’alcalde Jordi Aymamí i els regidors han rebut al saló de sessions els viatgers de la diligència, així com el president de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, Magí Molas.

L’alcalde ha remarcat com en són d’importants els transports i les comunicacions per al desenvolupament de la ciutat, i ha reconegut la tasca del Gremi de Traginers —que l’any passat va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda el president de l’entitat ha recordat que la reproducció de la diligència va ser una aposta ambiciosa en el seu moment, i que avui dia forma ja part del patrimoni de la ciutat. Alguns dels assistents, que havien participat en el primer viatge, el dels 25 anys i aquest dissabte en el dels 50, recordaven amb emoció aquell primer trajecte, i consideraven que havia estat una bona idea el fet d’organitzar passejades obertes a la ciutat.

L’èxit va quedar demostrat ja dimecres, quan es van esgotar els tiquets per pujar a la diligència. Així, més d’un centenar de ciutadans han pogut realitzar un petit viatge en el temps, recorrent el passeig Verdaguer amb la diligència. Fins i tot hi havia persones que s’acostaven a la ‘parada’ per veure si quedaven algunes places lliures.

Bona acollida de la cursa d’orientació

Aquest dissabte al matí també s’ha celebrat la primera cursa d’orientació d’Igualada, de tipus urbà, en la qual han pres part unes 105 persones de totes les edats i repartides en dos recorreguts. Els participants, que s’han pogut introduir així en aquesta disciplina esportiva, han hagut de passar per les diferents fites ubicades en punts de la ciutat.

Posada al dia dels carrers

Diversos representants municipals, encapçalats per l’alcalde i el Salero de la Festa Major, han realitzat també una passejada inaugural per les places Joan Bas i Catarineu i pel carrer de Sant Ignasi, recentment remodelats. A la zona s’hi celebrava l’original activitat ‘La teva música’ —uns enginys elaborats amb materials quotidians que produïen músiques i sons quan els infants els feien funcionar. En la passejada, Jordi Aymamí ha convidat els veïns a gaudir i fer un bon ús del carrer i les places, i ha destacat les intervencions de millora que s’han anat realitzant en aquesta zona.

A dinar... a la Rambla

El matí de dissabte ha culminat amb l’activitat de la Coll@nada ‘Fes-ta el dinar’, una proposta que ha reunit a la Rambla més de 450 persones, disposades a fer-se el dinar i gaudir d’un àpat en un espai insòlit. Els assistents s’han organitzat per colles, i han cuinat amb l’ajuda de barbacoes i fogons de butà —un dels plats amb més èxit ha estat la paella, ja que molts dels participants han escollit aquest menjar per a l’ocasió. El ‘Fes-ta el dinar’ s’acabava amb la Migdiada Popular, per la qual cosa molts dels presents ja anaven equipats amb coixins, estores i matalassos.

Podeu veure més imatges de la Festa Major d'Igualada a la fotogaleria d'anoiadiari


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.