TORNAR

Sis anoiencs participen als Premis Blocs de Catalunya

Jordi Bertran, Jordi Marcé, Ricard Espelt, Abel Galisteo, Francesc Balagué i Joan Pinyol figuren entre els nombrosos blocaires

Dimarts, 13 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A mitjan juny va començar el període de votació popular per als Premis Blocs de Catalunya, que organitza per tercer any consecutiu l'associació STIC.CAT. En aquesta edició hi prenen part fins a sis anoiencs: dos en la categoria de política (Ricard Espelt i Jordi Bertran), tres en blocs personals (Joan Pinyol, Abel Galisteo i Francesc Balagué) i un altre en l'apartat de cultura (Jordi Marcé).

Segons expliquen des de l'associació STIC.CAT, l'entitat té com a màxim objectiu moure's per la presència del català a la xarxa, i donar a conèixer els blocs escrits en aquesta llengua. A banda d'altres activitats, cada any s'organitza els Premis Blocs de Catalunya, que reconeixen la tasca dels nombrosos blocaires del país.

Fins el proper 6 de setembre es podrà votar els millors blocs de cada categoria; d'aquí en sortiran els finalistes, i finalment un jurat decidirà quins són els blocaires premiats enguany. El veredicte se sabrà l'1 d'octubre, quan es lliuraran els diferents guardons, en una festa que es farà aquesta vegada a Mataró.

Anoiencs a la xarxa

L'escriptor capelladí Joan Pinyol, el llacunenc Francesc Balagué i el regidor de Copons i fundador de redall.cat, Ricard Espelt, participen a la convocatòria per segona vegada —en l'edició passada tots tres van quedar finalistes dins de la seva categoria. Abel Galisteo, Jordi Marcé, Jordi Bertran, en canvi, s'estrenen en aquesta edició.

Pinyol participa en la categoria de blocs personals amb el seu 'Des de la terra del paper'; Bertran i Espelt en la de política, amb 'Idees que giren al voltant del món rural' i 'Comunicació en xarxa', respectivament. Francesc Balagué hi explica el desenvolupament del seu original viatge pel món, mentre que Abel Galisteo hi publica reflexions i idees sobre temàtica diversa. Finalment, l'igualadí Jordi Marcé presenta el seu 'Fora d'òrbites' a la secció de cultura.

El blocaire català

Aprofitant les inscripcions als Premis Blocs, STIC.CAT està treballant en un estudi per establir el 'perfil' del blocaire català. D'aquesta manera es recolliran dades sobre les temàtiques, la procedència, les edats, etc. dels diversos blocaires, i es disposarà d'informació actualitzada sobre qui hi ha darrere dels blocs catalans.

Bona salut del català a la xarxa

Un dels objectius de STIC.CAT és fomentar l'ús i la difusió del català a la xarxa. Des de l'associació expliquen, però, que 'la presència del català a Internet és molt superior a la que equivaldria per la seva presència social', i diuen que la xarxa 'és un bon escenari per a la nostra llengua, s'hi ha sabut fer un lloc'. La gran proliferació de blocs n'és un exemple.


2 Comentaris

b

blocblocbloc

La xarxa

13 de juliol 2010.09:47h

Respondre

”Fins a quatre”?
Em sembla que no heu contat massa bé... jo diria que n’hi han més...

R

Ricard Espelt

Copons

13 de juliol 2010.07:11h

Respondre

Moltes gràcies, un cop més, a l’anoiadiari per la referència. Segur que ajudarà a tots els blocaires de l’Anoia a aconseguir més vots! També animo a què en una propera edició es presentin... Llegir més la resta de blocs de la comarca. Hi ha molts blocs, i molt bons a tota la comarca.
Molta sort als companys que es presenten enguany!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.