TORNAR

CIU afirma que és fals que no es pugui desenvolupar el Parc d’Innovació sense el POUM

Segons Marc Castells, si hi ha voluntat política es pot fer una modificació puntual del pla actual

politica
Dijous, 8 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament d’Igualada va demanar en una roda de premsa aquest dimecres que ‘el govern de l’Entesa faci autocrítica i doni resposta a l’estudi que va presentar la setmana passada l’Associació d’Afectats pel POUM’. També va manifestar que ‘és fals que no es pugui desenvolupar la part igualadina del Parc d’Innovació sense el POUM’ ja que, segons Marc Castells, podria tirar-se endavant amb una modificació puntual del pla urbanístic vigent.

Jordi Pont i Marc Castells

Castells va recordar que l’estudi presentat pels afectats posa en evidència que hi hauria una pèrdua de ‘177 milions d’euros només a la zona de les adoberies’, cosa que contrasta amb ‘l’equilibri que l’equip de govern veia en el Pla’. Per això Castells demana ‘que s’aclareixi a la ciutadania si el POUM estava ben fet o mal fet’. Si no hi ha resposta per part de l’Entesa, CIU entén ‘que s’estarà donant la raó a l’estudi presentat per l’Associació d’Afectats’.

Poc consens

Per la seva banda, Jordi Pont va deixar clar que ‘s’estan demanant responsabilitats polítiques, no pas tècniques, ja que al POUM no hi ha res d’il·legal però sí decisions polítiques enfocades a obtenir determinats resultats’. Pont va posar com a exemple ‘la cessió exagerada de zones verdes o vials’, que feien el POUM econòmicament inviable per als propietaris. El regidor també va afirmar que aquestes decisions podrien haver estat correctes ‘amb consens polític i social’, però que ‘això no es va buscar’.

Sobre la impossibilitat de tirar endavant la part igualadina del Parc d’Innovació Jorba- Igualada, tant Marc Castells com Jordi Pont van afirmar que això era fals, i que la situació es podria resoldre ‘amb voluntat política i amb una modificació puntual del pla vigent’. En aquest sentit, van manifestar ‘el suport de CIU a aquesta modificació que permeti fer-lo possible’.


1 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

8 de juliol 2010.17:51h

Respondre

La redacció del POUM ha costat a la ciutat segon diuen, entre 400 i 500 mil euros i pel que es desprèn de l’analisi encarregat per l’Associació d’Afectats pel POUM d’Igualada, esta plè... Llegir més d’errades i es economicament inviable.

Home, ja esta be que algú comenci a demar responsabilitats. O es que hi ha qui es pensa que desprès del que s’ha dit(especuladors per exemple) i fet aqui no pasa res i hem d’anar tirant xiulant i mirant cap a un altre cantó?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.