TORNAR
PUBLICITAT

Els gegants i grallers de la Llacuna van ser presents al Parlament de Brussel·les

Portant una mostra de cultura catalana a la Unió Europea

cultura
Dimecres, 7 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Del 30 de juny al 3 de juliol, els geganters i grallers de La Llacuna van visitar Brussel·les per fomentar la cultura gegantera catalana a la capital d’Europa.

A la plaça de la Moneda

Tota la colla, al Parlament Europeu

Per una banda, dimecres 30 de juny, a les 13.15, invitats per Raimon Obiols (Eurodiputat), van fer una sèrie de ball de gegants a l’interior del Parlament Europeu, on una cinquantena d’Eurodiputats no es van voler perdre l’espectacle. Entre els assistents ens va acompanyar Miguel Ángel Martínez Martínez (vicepresident del Parlament Europeu) i Juan Fernando López Aguilar (cap dels socialistes al Parlament Europeu i exministre de Justícia de Zapatero).

Un cop finalitzada l’actuació va arribar el moment dels tradicionals parlaments per part del vicepresident del Parlament Europeu, de l’Ajuntament de La Llacuna i dels Geganters i Grallers de La Llacuna. Posteriorment hi va haver el lliurament de recordatoris al Parlament Europeu.

En aquest viatge es va comptar amb una representació de l’Ajuntament de La Llacuna, delegant aquesta representació en dos dels regidors els quals també varen fer lliurament d’un present.

Dijous 1 de juliol, a les 13.00, es va fer una actuació a la Plaça de la Moneda de Brussel·les en la qual turistes i vilatans van poder gaudir de la mostra de la cultura gegantera catalana que els va oferir aquesta entitat llacunenca.

A les 14.00 van tenir lloc una recepció oficial a l’Ajuntament de Brussel•les. Per tant, es van recórrer els carrers d’aquesta localitat oferint una mostra de la música popular i tradicional catalana a càrrec del grup de grallers i timbalers de la colla.

Una vegada a l’Ajuntament de Brussel·les van ser rebuts pel conseller d’Esports, el qual va agrair el fet d’haver portat, a aquesta capital europea, una representació de la cultura gegantera catalana.

Geganters i grallers de La Llacuna


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.