TORNAR

Faèrica s’endú el primer premi del certamen de grups de música jove

Hi van participar fins a 13 formacions

cultura
Dilluns, 5 juliol 2010. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Durant els dies 2 i 3 de juliol, al recinte La Sala, ha tingut lloc el Certamen de grups de música jove d’Igualada. Aquest ha estat el cinquè any que el Departament de Joventut de l’ajuntament d’Igualada organitza l’anomenat concurs musical. Enguany ha hagut un canvi en el format del certamen, els grups han tocat directament a la final, donant el jurat el veredicte el dia 3 de juliol.

Tres membres de la Zona Jove d'Igualada

Faèrica, els primers classificats al certamen de música jove

Han estat tretze els grups presentats finalment, i varen actuar segons l’ordre que se’ls va atorgar en el sorteig que es va realitzar el divendres 4 de juny. En Jordi Cuadras, periodista de Conca TV i Ràdio FlaixBac, va ser l’encarregat de realitzar la presentació de cada grup i d’amenitzar l’entrega de premis. El jurat, format pel Jordi Novell com a representant d’Enderrock, en Xavier Pasquina com a representant dels 40 Principals, i l’Ester Vilà com a representant de la productora Acords de Terrassa; després de molt deliberar, va decidir que els grups que es mereixien ésser classificats, de quarta a primera posició, eren els següents: Face, Fraktal, Mahogo i Faèrica.

Faèrica, com a grup classificat el primer va rebre 720 euros, una invitació per actuar dins del marc del Track, concurs de música jove del Vendrell; un autobús pagat pel Departament de Joventut, per al grup i tots els seus seguidors, per poder anar de forma gratuïta a qualsevol concurs o projecte de promoció artística musical d’arreu de Catalunya i la possibilitat d’actuar l’any vinent a l’Anòlia de forma remunerada.

Mahogo, que va ser el grup classificat en segon lloc, va rebre un import de 540 euros com a premi i també se’ls va oferir la possibilitat d’actuar a l’Anòlia al 2011. Fraktal i Face van rebre la quantitat de 360 euros i 180 euros, respectivament.

Mestizzatge

La nit del dijous 1 de juliol, el recinte La Sala va acollir a un gran nombre de joves que assistien a la Festa del Mestizzatge. Aquest és un esdeveniment que s’organitzà des de la Zona Jove d’Igualada, una comissió de joves de la ciutat, amb el suport del Departament de Joventut de l’ajuntament d’Igualada. La Festa del Mestizzatge és una mostra dels grups de música que sorgeixen dels diferents instituts d’Igualada. Els vuits grups inscrits varen tenir la possibilitat de tocar, molts per primera vegada, sobre un escenari com és el d’aquest recinte, durant 25 minuts.

En Jordi Cuadras, periodista de Conca TV i Ràdio Flaixbac, va ser l’encarregat de fer les presentacions i de dinamitzar el temps que hi ha entre les actuacions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.