TORNAR

La Pobla registra un 21,62% de participació en la consulta sobre la independència

SÍ: 91,35 / NO: 4,44% / Blanc: 3,9%

politica
Diumenge, 20 juny 2010. 22:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest diumenge prop de 50 pobles catalans organitzaven la consulta sobre la independència de Catalunya, entre els quals el municipi anoienc de la Pobla de Claramunt. La comissió organitzadora es declarava molt satisfeta pels resultats, que fins i tot havien superat les expectatives de participaicó. Al final han estat un 21,62% els pobletans que hi han participat. Podeu veure més imatges sobre la consulta a la Pobla de Claramunt a la fotogaleria.

La mesa electoral a la Pobla

Així, sobre un cens de 1.873 persones majors de 16 anys, 405 han exercit el seu dret a vot (entre aquesta jornada, el vot anticipat i el vot a domicili). La xifra de participació, per tant, és del 21,6%, una dada més alta fins i tot que el que esperaven els organitzadors. D’aquests vots, 370 han estat per al ‘sí’, 18 per al ‘no’, 16 en blanc i 1 de nul. Des de la comissió expliquen que la freqüència de votants s’ha incrementat de manera molt visible just abans del migdia, i que en tota la tarda no ha parat el degoteig de pobletans que volien donar la seva opinió sobre la independència de Catalunya.

Un 14% a Catalunya

Uns 68.600 ciutadans han participat al conjunt de Catalunya en la 4a onada de consultes, registrant una participació del 14,2%. El ‘sí’ ha obtingut un 89,3% dels vots; el ‘no’ un 7,5% i el vot en blanc ha representat el 2,2%. A l'Anoia aquesta quarta onada només es produïa a la Pobla, però sumant les tres anteriors convocatòries ja són 13 els municipis anoiencs que han celebrat la consulta. Els Prats de Rei i els Hostalets de Pierola van sumar-se a la primera onada el passat desembre; Carme i la Llacuna van fer-ho al febrer; i Igualada, Capellades, Castellolí, Tous, Sant Martí Sesgueioles, Vallbona, Jorba i l'Espelt van celebrar-se el passat 25 d'abril.


1 Comentaris

J

Josep

La Pobla de Claramunt

20 de juny 2010.23:22h

Respondre

Felicitats a la plataforma ciutadana que ha fet possible una jornada d’autèntica democràcia participativa i a tots i totes els poblatans i les poblatanes que s’han expressat a les urnes,... Llegir més independentment del sentit del seu vot. Avui, la Pobla i Catalunya hi han guanyat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.