TORNAR

L’exposició itinerant Habitatge / cat, a Igualada

Xerrada sobre el Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit

societat
Dimarts, 8 juny 2010. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, i l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, presenten el pròxim dimarts, 15 de juny, l’exposició itinerant Habitatge/cat al seu pas per Igualada. Assistirà també a l’acte la regidora d’habitatge d’Igualada, Conxa Castells. La mostra es podrà visitar fins al diumenge 20 de juny, de 10 h a 20 h, a la plaça de Cal Font del municipi.

Una de les exposicions fetes a Catalunya

L’exposició ha estat les últimes setmanes a Figueres (Alt Empordà), Vic (Osona), Olot (Garrotxa) i Salt (Gironès). Abans, s’ha pogut visitar a Tremp, la Seu d’Urgell, les Terres de l’Ebre (la Sénia i Tortosa), Tarragona, Reus, Mollerussa, Tàrrega, Balaguer i Lleida. Fins al mes de juliol, haurà recorregut una vintena de municipis catalans per explicar la política d’habitatge actual: l’accés a l’habitatge, la qualitat i la innovació, el pla de futur i les mesures que la Generalitat ha adoptat per fer front a la crisi econòmica. Després d’Igualada, Habitatge/cat anirà a Vacarisses (Vallès Occidental).

Les persones que visitin la instal·lació coneixeran de primera mà el que ofereix l’Administració per accedir a l’habitatge: habitatge protegit de compra i lloguer, ajuts per comprar i llogar, ajuts per a l’emancipació dels joves, garanties que dóna la Generalitat als propietaris que volen posar un pis en lloguer i la xarxa d’habitatges que té l’Administració per a joves, gent gran i persones amb necessitats específiques d’allotjament. També trobaran les mesures impulsades davant la crisi econòmica que ha provocat noves dificultats en l’accés a l’habitatge, unes dificultats que demanen respostes immediates.

L’exposició presenta, igualment, els ajuts i préstecs per a la rehabilitació d’edificis i d’habitatges quant a la reparació de patologies estructurals, instal·lació d’ascensors, adequació d’instal·lacions comunitàries i incorporació d’elements de sostenibilitat i eficiència energètica. Hi ha un apartat dedicat a la qualitat i innovació, ja que avui és bàsic construir amb el menor impacte ambiental i, per tant, amb criteris d’ecoeficiència.

Les entitats locals i associacions de veïns d'Igualada poden demanar visites concertades a l’a/e habitatge.cat@gencat.cat. També s’ha creat un bloc sobre l’exposició http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/habitatgecat.

Xerrada sobre el Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit

Com a activitat complementària a l’exposició, el mateix dimarts 15 de juny hi ha prevista una xerrada sobre el Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit a càrrec del conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares. L’acte serà presentat per la regidora d’Habitatge, Conxa Castells, i tindrà lloc a les 19 h a la sala Les Golfes del Teatre l’Aurora (carrer de l’Aurora, 80 – plaça de Cal Font).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.