TORNAR
PUBLICITAT

Arrenca Aerosport 2010, el certamen aeronàutic del sud d’Europa

La Fira té un pressupost de 80.000 euros i reunirà uns 50 estands

economia
Divendres, 7 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana (8 i 9 de maig), centenars d'avionetes, ultralleugers, paramotors, helicòpters i autogirs ocuparan el cel anoienc per a participar en el certamen Aerosport, el punt de trobada ineludible per a tots els afeccionats a l'aviació esportiva, corporativa i de serveis de l’Estat espanyol i el sud d'Europa.  Podeu veure imatges de la passada edició a la galeria fotogràfica.

Cástor Fantoba

L'anterior edició d'Aerosport

El certamen, que disposa d'un pressupost de 80.000 euros, reunirà una cinquantena d’estands directament relacionats amb el sector aeronàutic, tot un luxe per als interessats en el sector, ja que podran comparar (i provar in situ) una notable quantitat de marques, novetats i preus. Un 51% dels expositors inscrits procedeixen de Catalunya, un 41% de la resta de l'Estat Espanyol i un 8% de la resta d'Europa.

Com a novetat d'enguany, els organitzadors –Fira d’Igualada i la Federació Aèria Catalana (FAC), conjuntament amb la Generalitat de Catalunya mitjançant la societat pública Aeroports de Catalunya–, ofereixen als pilots assistents la possibilitat d’assistir a classes de vol personalitzades en un Extra 200 a càrrec del subcampió del món de vol acrobàtic Cástor Fantoba. Un considerable grup de pilots ja s'ha preinscrit a aquestes classes d'iniciació al vol acrobàtic, durant les quals podran conèixer les nocions bàsiques per a realitzar loopings, toneles ràpids, inversions i demés figures acrobàtiques.

Una altra novetat interessant per als més menuts serà el taller que organitzarà la FAC de construcció d’estels, dissabte i diumenge al matí. A aquestes activitats de caire popular s’hi ha de sumar també el tradicional sopar de dissabte, que començarà a 2/4 de 9 del vespre, amb un menú format per 'porrussalda' de bacallà confitat + fricandó de vedella amb bolets + pastís sacher amb coulís de gerds + vi i cava + cafè i licors (preu: 30 euros; preu especial per a pilots i expositors: 15 euros). A partir de les 19h, refresc gratuït per als assistents al sopar. El certamen s’acabarà diumenge amb la gran arrossada dels amics d'Aerosport, a partir de les 2 del migdia, consistent en una amanida vegetal amb vinagreta de mel + paella de marisc + postres + beguda (preu: 15 euros; preu especial per a pilots i expositors: 10 euros).

Moviment econòmic

Aerosport se situa en el punt neuràlgic del mercat aeronàutic estatal. Fira d’Igualada va valorar l'any passat que s'havien tancat vendes pel valor d'uns 800.000 euros, a més que s’hi van emparaular desenes de transaccions més. El president de l'entitat, Pere Carles, explica: ‘Justament en un any marcat per la crisi econòmica global, expositors, pilots i visitants ens van dir que es marxaven molt satisfets d’Aerosport’09, ja fos per les transaccions econòmiques que van fer, ja fos perquè havien realitzat multitud de contactes que, potser, s'han anat traduint en més tractes durant aquest any.’

La crisi en què es troba immersa bona part d'Europa ha fet que els afeccionats a l'aviació general i corporativa vulguin disposar de la màxima informació possible abans de fer les seves compres. En aquest context, Aerosport'2010 els oferix un excel·lent aparador on es concentren la pràctica totalitat dels fabricants del sector i on poden comprovar i testejar gran quantitat de marques i preus. És per aquest motiu que Aerosport habilita una carpa de 1.000 metres quadrats perquè totes les empreses puguin exposar les seves últimes novetats i puguin realitzar contactes amb els futurs clients.

Més moviments que al Prat

Aerosport’2010 preveu superar els números de l’any passat, quan van venir a l’aeròdrom anoienc més de 300 avionetes, ultralleugers i autogirs, i més de 4.000 visitants, tant pilots com amants de l'aeronàutica en general. Van provenir de totes les comunitats autònomes espanyoles, i també d'Andorra, el sud de França, Portugal, el nord d'Itàlia, el sud d'Alemanya i fins i tot de Bulgària. Els pilots que es van acostar a l’Aerosport’2009 van realitzar més de 500 moviments aeris, quantitat similar a la qual pot acollir l'aeroport del Prat un cap de setmana estàndard, xifra que per si sola ja dóna bona mostra de la vitalitat del certamen.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.