TORNAR

El poeta igualadí Ernest Farrés, a la setmana literària de Nova York

També hi participà Quim Monzó, que presentava la traducció anglesa de la seva novel·la 'Benzina'

cultura
Dijous, 6 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La ciutat dels gratacels va acollir, del 26 d’abril al 2 de maig, el PEN World Voices Festival, un certamen dedicat a la literatura on van participar més de 150 autors de fins a 40 països. Aquesta vegada hi va haver presència igualadina, de la mà del poeta Ernest Farrés, qui va presentar a Nova York el seu poemari sobre Edward Hopper. A més de l’igualadí, l’altre representant català va ser Quim Monzó, qui va parlar sobre la seva novel·la Benzina.

Ernest Farrés

El poeta igualadí explica que va ser divendres quan va presentar a l'Scandinavian House de Manhattan el seu poemari Edward Hopper traduït a l’anglès. Va fer de moderadora Gail Levin, que és la gran especialista nord-americana en l'obra i la figura de Hopper, així com l'autora de la seva biografia, i el va acompanyar el poetaEdward Hirsch, qui també té publicats alguns poemes sobre el pintor. ‘Hirsch va recitar primer els seus poemes, després vaig recitar-ne jo quatre del meu llibre, i tot seguit Gail Levin va encetar una conversa sobre la relació entre la pintura de Hopper i la poesia. Vam acabar amb un torn de preguntes’, explica Ernest Farrés.

Segons el poeta, que era la primera vegada que assistia a aquest certamen, ‘va ser una experiència satisfactòria, les trobades d'aquestes característiques són sempre interessants perquè et relacionen amb altres escriptors i alhora perquè et permeten conèixer els lectors de prop’. L’igualadí també explica que, en tractar-se d’un certamen que se celebra en diversos escenaris de Nova York, ‘el dota d'un interès suplementari, i t'obre les portes a fer contactes amb altres autors, periodistes i editors’. En resum, doncs, valora l’experiència de manera molt positiva.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.