TORNAR

Mumusic Circus guanya el Premi Caixa Catalunya al millor espectacle de La Mostra 2010

El guardó, dotat en 2.000 euros, s’atorga per votació popular

cultura
Divendres, 30 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’espectacle de circ Merci Bien de Mumusic Circus és, amb una puntuació de 9,16, el més ben valorat pel públic que ha assistit a la 21a edició de La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil que ha tingut lloc a Igualada entre el 14 i el 18 d’abril. El Premi al millor espectacle de La Mostra és possible gràcies a l’Obra Social de Caixa Catalunya, col·laboradora de la fira.

Merci Bien, de Musmusic Circus

El guardó està dotat en 2.000 euros i suposa un important reconeixement a la companyia que el rep, ja que són els mateixos espectadors els qui decideixen el veredicte. El vot (quantificat de l’1 al 10) s’ha emès a través d’unes butlletes que es lliuraven en mà al públic finalitzada la funció i en les quals hi figuraven el nom dels 56 muntatges de la programació oficial que s’han vist a la fira. La puntuació s’obté després de calcular la mitjana aritmètica per tal de garantir la igualtat de condicions entre les companyies que actuen en espais de més i menys aforament.

En segona posició, després de Merci Bien de Mumusic Circus, ha quedat La maleta de l’Agustí (teatre i titelles) de Farrés brothers i cia amb 9,12 punts, mentre que en tercer lloc es troben empatats amb 9,06 punts Els Ploramiques (titelles) de L’Estaquirot Teatre i La Casa del Abuelo (titelles) de la Cía. La Rous. Tant les funcions de Farrés brothers i cia com les de L’Estaquirot Teatre s’han pogut veure en estrena a Igualada. D’altra banda, si bé no s’ha estrenat, Mumusic Circus ha representat per primer cop a sala Merci Bien, un espectacle que fins ara només s’havia fet a l’aire lliure.

Un circ a Igualada

Merci Bien és un espectacle fresc i divertit, càlid i generós on es barreja l’acrobàcia, el màstil xinès, les verticals més atrevides, la música en directe i moltes sorpreses més. El públic contempla com es resolen uns problemes que mai no han estat, gaudeix de la taula d’honor, assaboreix el món a l’inrevés i participa en una gran orquestra final. Els autors, intèrprets i músics són Marçal Calvet i Dalmau Boada i Clara Poch signa la direcció.

El lliurament del Premi Caixa Catalunya al millor espectacle de La Mostra 2010 es farà el dimecres 5 de maig, a les 12 hores, al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada, en el marc de la compareixença setmanal del govern municipal. L’acte comptarà amb l’assistència del director de l’Àrea d’Arts Escèniques de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) de la Generalitat, Antoni Bartomeus; l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Maria Enrich; la directora territorial de Caixa Catalunya, Anna Olsina; el director de zona de Caixa Catalunya, Francesc Sanz; els membres de la companyia Mumusic Circus i el gerent de La Mostra, Òscar Balcells.

Aquesta és la quarta vegada que Caixa Catalunya atorga el guardó. Els espectacles premiats en les edicions anteriors han estat En Joan sense por d’Egos Petits (2009), Inventari de Marcel Gros (2008) i Secrets de Mag Lari (2007).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.