TORNAR

Els Moixiganguers confirmen el millor inici de temporada de la seva història

Aquest dissabte, Festa Morada per celebrar els 15 anys

cultura
Dimecres, 28 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Moixiganguers d’Igualada commemoraren diumenge passat el quinzè aniversari de la seva primera actuació, amb una brillant actuació a la Plaça de Pius XII d’Igualada, acompanyat per la colla vigatana dels Sagals d’Osona i pels Castellers de Sant Cugat.

Després dels espadats o pilars de quatre de salutació (dos d’igualadins i un altre per a cadascuna de les colles convidades), els de la camisa morada emprengueren el cinc de set. La construcció pujà molt ferma i segura, i fou carregada i descarregada amb aparent facilitat davant una bona munió de persones que diumenge s’aplegaven a la cèntrica plaça igualadina.

En segona ronda, arribaria el plat fort de la jornada. Els Moixiganguers es disposaven a descarregar el tres de set aixecat per sota, un castell que bastiren per primera vegada a la seva història el 2009 en l’exhibició de Festa Major. Les primeres aixecades foren correctes, però en l’aixecada del pis de segons, el castell patí algun que altre desequilibri, que tot i això pogué ésser defensat de forma magistral per la colla igualadina. D’aquesta manera l’estructura es coronava i descarregava amb molta rapidesa davant l’alegria de la plaça.

Ja en tercera ronda, els igualadins afrontaven el quatre de set amb l’agulla al mig. La construcció pujà prou parada, i tal com succeïa dues setmanes abans, aconseguia ser descarregada amb evident destresa. Per acomiadar-se dels seus, els Moixiganguers bastiren un pilar o espadat de cinc, descarregat no sense dificultats.

Pel que fa a les altres colles participants, els Sagals d’Osona descarregaven el cinc de set, el tres de set amb l’agulla i el quatre de set, mentre que els Castellers de Sant Cugat feien el mateix amb el tres de set, el quatre de set amb l’agulla i el quatre de set. Ambdues colles s’acomiadaven de l’exhibició de Sant Jordi amb sengles espadats de cinc, també descarregats a la primera.

Diferents activitats per commemorar el quinzè aniversari

Els Moixiganguers d’Igualada organitzaren diferents activitats per commemorar el quinzè aniversari de la primera actuació, que tingué lloc el 22/04/1995 a l’ermita de Sant Jaume de Sesoliveres. D’aquesta manera el dissabte al matí hi hagué un taller de castells al local de Can Tabola. A la tarda, i a la Rambla de Sant Isidre, la mainada pogué gaudir de diferents inflables i de berenar popular.

Per al proper dissabte a la nit, i a la Sala, tindrà lloc la tradicional Festa Morada, que tancarà els actes de commemoració dels 15 anys de la primera actuació.

Moixiganguers


2 Comentaris

F

Felip

28 d'abril 2010.11:43h

Respondre

Sí, realment molt bona actuació... llàstima que no us suméssiu a les adhesions de suport a la consulta de diumenge.

Sincerament, no ho acabo d’entendre; bé, entendre la por a perdre la... Llegir més subvenció potser sí, però em sembla molt fort que no donguéssiu suport a una iniciativa tan clarament democràtica, tot i que ja sé que molts i moltes de vosaltres li haguéssiu fet costat!

Salut i ànims en les properes places!

M

Moixiganguer

Igualada

28 d'abril 2010.10:29h

Respondre

Molt bona feina Moixiganguers. A seguir treballant i no fallar als assajos que aquesta temporada es vostre.

Salut i castells

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.