TORNAR
PUBLICITAT

Els Moixiganguers encenten la temporada 2010 a Lleida

Quatre de set, el quatre de set amb l’agulla i el tres de set amb l’agulla

cultura
Dimarts, 13 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Moixiganguers d’Igualada encetaren, el proppassat dissabte, les actuacions del 2010, amb una magnífica i prometedora actuació a Lleida, conjuntament amb la colla amfitriona dels Castellers de Lleida i els Castellers d’Esparreguera

Els igualadins saldaren el seu primer compromís de la temporada amb tres castells de la gamma de set, com foren el quatre de set, el quatre de set amb l’agulla i el tres de set amb l’agulla, fent bo l’intens ritme d’assaig que porten des de principis d’any.

En primera ronda, els de la camisa morada, un pèl justets d’efectius, afrontaren el quatre de set. Tot i els debuts en les posicions altes del castell d’algun dels menuts de la colla, el cert és que l’estructura es carregà i descarregà amb aparent facilitat, sense haver de fer front a gaire tremolors.

En segona ronda arribava el torn del quatre de set amb l’agulla. L’estructura del quatre es carregava solvència. Altra cosa fou la descarregada de l’agulla, que patí alguna que altra rebregada, però que en tot cas fou defensada amb magistralitat pels seus membres. En tercera ronda, fou el torn del tres de set amb l’agulla. Aquesta vegada, no es veieren les dificultats del castell anterior, i davant l’alegria de tots els congregats a la Plaça de la Paeria de la capital del Segrià, els Moixiganguers s’anotaven una altra gran construcció amb aparent facilitat.

Per tancar l’actuació, els Moixiganguers s’acomiadaren amb un pilar o espadat de cinc, també descarregat. Pel que fa a les altres colles, els Castellers de Lleida completaren els millors registres de l’actuació, tot descarregant el dos o torre de set, el cinc de set i el quatre de set amb l’agulla, acomiadant-se de la seva afició amb un vano de cinc, és a dir un pilar de cinc acompanyat de dos pilars de quatre. Pel que fa als Castellers d’Esparreguera, tingueren uns registres més discrets amb la torre o dos de sis, el tres de sis amb l’agulla al mig i el quatre de sis, tot cloent l’actuació amb un pilar de quatre aixecat per sota.

Els moixiganguers no afluixen el ritme

El tret de sortida a la temporada, ho és també a una sèrie d’actuacions inicials, que prometen ser molt emocionants. El proper diumenge, els Moixiganguers es desplaçaran fins a Esplugues de Llobregat, per tal de participar en la diada de les Festes de Primavera, conjuntament amb els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Terrassa.

Serà una bona oportunitat per ratificar aquest bon inici de temporada, tot preparant l’actuació del 15è Aniversari de la Colla, que tindrà lloc el proper diumenge 25 d’Abril a Igualada, on els de la camisa morada volen confirmar el millor inici de temporada de la seva història.

Moixiganguers d'Igualada


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.