TORNAR

El Milà i Fontanals veu 'difícil' conservar el cicle de Prevenció de Riscos Professionals

El ple de l'Ajuntament va aprovar una moció perquè es mantinguin aquests estudis

Dijous, 8 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la sessió plenària del mes de març, l’Ajuntament d’Igualada va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup de CIU, en què es demanava la continuïtat de l’oferta de cicles formatius a l’Institut Milà i Fontanals. Des del centre, afirmen que encara no tenen cap resposta del departament al respecte, però manifesten que serà difícil aconseguir que no es perdi, ja el curs vinent, el cicle formatiu de ‘Prevenció de Riscos Professionals’.

Les obres d'ampliació del centre acabaran d'aquí a un any

En la moció aprovada es demana a la Generalitat que ‘mantingui i s’ampliï tots els cicles formatius que s’imparteixen actualment a l’Institut Milà i Fontanals, al tractar-se tots ells, de necessitats formatives que Igualada i la comarca necessiten’. La iniciativa arriba després que el departament d’Educació anunciés, per al curs 2010-2011, la reordenació de l’oferta de cicles formatius per tal d’optimitzar els recursos, de manera que el centre Milà i Fontanals deixaria d’oferir el cicle superior de ‘Prevenció de Riscos Professionals’.

Ja no hi consta

Des del centre, el director Juan Manuel Linares ho veu ‘difícil’, però diu que almenys s’ha d’intentar que no se suprimeixi. De fet, però, en l’oferta provisional per al curs vinent, l’Anoia ja no consta com una de les comarques on es pot cursar el cicle de Prevenció de Riscos Professionals —sí que hi són, en canvi, el Bages (Sant Joan de Vilatorrada) i el Baix Llobregat (Cornellà). Linares explica que aquest cicle de grau superior, de dos anys de durada, ‘sempre ha estat minoritari i ho és a tot arreu, no només al Milà i Fontanals’.

A més, el director diu que és una llàstima, ara que precisament s’estan fent les obres d’ampliació del centre educatiu, que es comenci a eliminar oferta formativa. Sobretot perquè, segons Juan Manuel Linares, ‘un cop es perdi ja no es recuperarà, i això podria ser només la primera de les retallades’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.